to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 16.11.2021

Διεθνή

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την έκρηξη στο Λίβερπουλ, «πρόοδο στις έρευνες» βλέπει η Αστυνομία

Στο μεταξύ, ο οδηγός, που χάρη στην ψύχραιμη αντίδρασή του, κατόρθωσε να εξουδετερώσει τον βομβιστή κλειδώνοντάς τον μέσα στο ταξί και αποτρέποντας χειρότερες εξελίξεις, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα επιστρέψει στο σπίτι του


Σημαντική πρόοδο στην έρευνα για την έκρηξη σε ταξί που σημειώθηκε έξω από γυναικολογική κλινική του Λίβερπουλ έχει κάνει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η αστυνομία, η οποία επίσης άφησε ελεύθερα τα τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα για την υπόθεση.

Στη διάρκεια της επίθεσης, η οποία ερευνάται ως περιστατικό τρομοκρατίας και έγινε η αιτία να αυξηθεί το επίπεδο απειλής στη Βρετανία ως «σοβαρό», έχασε τη ζωή του ο δράστης, ενώ τραυματίστηκε ο οδηγός του ταξί που τον μετέφερε.  Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) μπροστά από το νοσοκομείο την Κυριακή, ημέρα μνήμης στη Βρετανία για τους πεσόντες σε πολέμους.

Ο οδηγός, που χάρη στην ψύχραιμη αντίδρασή του, κατόρθωσε να εξουδετερώσει τον βομβιστή κλειδώνοντάς τον μέσα στο ταξί και αποτρέποντας χειρότερες εξελίξεις, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα επιστρέψει στο σπίτι του.

Δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ο 32χρονος Ίμαντ Αλ Σουέλμιν, πρόσφυγας από τη Μέση Ανατολή που είχε γίνει χριστιανός. Οι ερευνητές της αστυνομίας, ανακοίνωσαν ότι σημείωσαν «σημαντική πρόοδο από την Κυριακή το πρωί», ενώ «συγκέντρωσαν σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία στη διεύθυνση στη λεωφόρο Ρούτλαντ, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας».

Πρόκειται για το σημείο από το οποίο ο Ίμαντ αλ Σουέλμιν επιβιβάστηκε στο ταξί την Κυριακή το πρωί για να μεταβεί σε γυναικολογικό νοσοκομείο στο Λίβερπουλ.

Οι τέσσερις άνδρες ηλικίας 20, 21, 26 και 29 ετών, που συνελήφθησαν την Κυριακή και χθες, Δευτέρα, στο πλαίσιο της έρευνας, «μετά την ανάκρισή τους», είναι ελεύθεροι. «Είμαστε ικανοποιημένοι από τις καταθέσεις που έδωσαν», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, Ρας Τζάκσον.

«Είχε βαφτιστεί χριστιανός»
Στο μεταξύ, ένα ζευγάρι χριστιανών Βρετανών που ζει στο Λίβερπουλ, οι Ελίζαμπεθ και Μάλκομ Χίτσκοτ, διηγήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV ότι ο Ίμαντ αλ Σουέλμιν είχε ζήσει μαζί τους, ότι είχε απαρνηθεί το ισλάμ για να γίνει χριστιανός και ότι είχε βαπτιστεί στον καθεδρικό του Λίβερπουλ.

«Έμεινε εδώ για 8 μήνες και ζούσαμε μαζί. Ποτέ δεν μας δόθηκε η εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά», σημείωσε ο Χίτσκοτ, που δήλωσε «συγκλονισμένος» από το περιστατικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)