to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:48 | 04.09.2019

Κοινωνία

«Υπηρετεί σκοταδιστικούς κύκλους»: Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης για την απόφαση του δημάρχου Χίου να «εξορίσει» τους πολιτικούς γάμους

Την απόφαση του νέου δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, να «εξορίσει» σε μακρινά δημοτικά κτίρια την τέλεση πολιτικών γάμων καυτηριάζει με δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης - To ιστορικό της πρωτοφανούς απόφασης και οι δικαιολογίες Κάρμαντζη


Όπως σημειώνει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, η απόφαση του νέου δημάρχου Χίου (σ.σ.: εκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ) [συνιστά] «έμμεση περιστολή του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο ο εξοβελισμός του σε περιφερικά κτίρια από την νέα δημοτική αρχή. Ικανοποιεί προφανώς δεσμεύσεις του έναντι γνωστών σκοταδιστικών κύκλων του νησιού μας».

Το ιστορικό της απόφασης Κάρμαντζη - «Δάκτυλος» του τοπικού Μητροπολίτη

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα astraparis.gr, «με μια κίνηση σημειολογικού χαρακτήρα σηματοδοτεί η νέα δημοτική αρχή του Σταμάτη Κάρμαντζη την έναρξη της θητείας της, στέλνοντας μήνυμα (;) για αλλαγές ακόμα και σε καθιερωμένα, που είχαν πλέον καταστεί κοινωνικά ήθη για τη Χίο.

Με απόφαση του κ. Κάρμαντζη δεν θα τελούνται στο εξής πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο Χίου κι όσοι δημότες και δημότισσες επιλέγουν αυτή την διαδικασία για να ενώσουν τις τύχες τους θα… αποκεντρώνονται σε περιφερειακά δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα στα πρώην δημαρχεία Ομηρούπολης, στον Βροντάδο  και Αγίου Μηνά, στα Θυμιανά.

Το βέβαιο είναι ότι μια τέτοια απόφαση, η οποία δημιουργεί σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και αναντίρρητα υποβαθμίζει τον θεσμό του πολιτικού γάμου, τυγχάνει ευμενούς υποδοχής από τον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, ο οποίος ουδέποτε έβλεπε με καλό μάτι να γίνονται γάμοι στο δημαρχείο, ενώ φέρεται να είχε ζητήσει από τον κ. Μανώλη Βουρνού [σ.σ.: ο προηγούμενο δήμαρχο Χίου] να απέχει από αυτά τα καθήκοντα»

Και τουρκοφάγος

Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Κάρμαντζης είχε απασχολήσει και παλαιότερα το πανελλήνιο,  γράφοντας - όντας μάλιστα αντιπεριφερειάρχης Χίου! - πως «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος». Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του τον Απρίλιο του 2016, είχε γράψει: «το σύνθημα των καταδρομέων μας για το οποίο Συμφωνώ Απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με τη σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος, πρώην Βουλευτής Χίου και Νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι ότι καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος! Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα που πρέπει να λέγεται από τα χείλη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων απανταχού της γης! Έχουμε ένα γείτονα άθλιο, άπληστο, μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο!». Η πρωτοβουλία του αυτή είχε επίσης τότε απασχολήσει αρνητικά το πανελλήνιο.

Τι απάντησε για τον εξοβελισμό των πολιτικών γάμων

Σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας, ο νέος δήμαρχος Χίουθ υποστηρίζει ότι η απόφαση υπαγορεύθηκε για λόγους... αποκέντρωσης και αποσυμφόρησης του δημαρχείου, γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ οι γάμοι δημιουργούσαν προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών και στην χρήση της αίθουσας, ενώ – ταυτόχρονα – επικαλείται την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλούσαν οι τελετές. Υποστηρίζει ακόμα ότι αξιοποιούνται άλλα δημοτικά κτίρια, αποφεύγοντας – ωστόσο – να διευκρινίσει ότι αυτά δεν είναι, ήταν κάποτε δημαρχεία των τοπικών και καταργηθέντων πλέον δήμων.

Με πληροφορίες από astraparis.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)