to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:28 | 30.11.2012

Κοινωνία

Υπέβαλε παραίτηση ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χθες το μεσημέρι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.


Οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν είχαν γίνει γνωστοί μέχρι αργά χθες το βράδυ, ωστόσο φαίνεται ότι η κίνηση του πρύτανη οφείλεται στη γενικώς έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο πανεπιστήμιο, το οποίο παραμένει κλειστό λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων ενάντια στη διαθεσιμότητα. Η μέρα σήμερα αναμένεται πολύ κρίσιμη, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, με το δεδομένο ότι υπάρχει και η σύνοδος των πρυτάνεων στην Πάτρα. Λογικά, ο κ. Αλμπάνης θα παραστεί στις εργασίες, εκτός αν στο μεταξύ γίνει τελεσίδικη η παραίτησή του και την αποδεχθεί ο υπουργός. Στη σύνοδο θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας και οι σύλλογοι του πανεπιστήμιου (φοιτητικοί, διδασκόντων και εργαζόμενων).


Καταθέσεις στον εισαγγελέα 


Στο μεταξύ, έγγραφες καταθέσεις έδωσαν χθες στον ανακριτή οι συνδικαλιστές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που διώκονται για παρακώλυση των εκλογών για το εσωτερικό συμβούλιο του ιδρύματος. Ο πρόεδρος του συλλόγου διδασκόντων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Κώστας Μπασιούκας και η πρώην πρόεδρος του συλλόγου διοικητικού προσωπικού, Ντορέτα Ρίζου, βρέθηκαν κατηγορούμενοι για παρακώλυση των εκλογών, αφού πρώτα είχαν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση. Χθες το πρωί στα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί κόσμος σε συμπαράσταση των δύο συνδικαλιστών. Εκ μέρους του συλλόγου ΔΕΠ, ο καθηγητής Σπύρος Γεωργάτος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «κινδυνεύουν να διωχθούν με μετεμφυλιακό νόμο» και χαρακτήρισε τη δίωξη «πολιτική». Η συνέχεια στην υπόθεση θα δοθεί με καταθέσεις των μαρτύρων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)