to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:45 | 08.12.2017

Πολιτική

ΥΠΕΘΑ: Μεσάζοντες, πλαστά έγγραφα και αδήλωτα πόθεν έσχες έχει μόνο η ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία μέσα στον πανικό της, αντί να απολογηθεί επαναφέρει την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας», ανέφερε το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας απαντώντας σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Πάνο Καμμένο.


Στην απάντησή του, το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας αναφέρει για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας ότι ισχύουν τα εξής:
 
- Δεν υπάρχει σύμβαση λόγω μη κατάθεσης ανέκκλητης πίστωσης από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας.
 
- Τη διακρατική σύμβαση "τίναξαν στον αέρα οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη διά του κ. Σφακιανάκη" και
 
- Το θέμα της Υεμένης προέκυψε μετά το ψήφισμα στην Ευρωβουλή πριν μια εβδομάδα και το καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία.
 
«Μεσάζοντες, πλαστά έγγραφα, λαθρέμπορους, offshore και αδήλωτα πόθεν έσχες έχει μόνο η Νέα Δημοκρατία», προστίθεται στην απάντηση του υπουργείου.
 
Είχε προηγηθεί η εξής ανακοίνωση της ΝΔ:
 
«Μετά τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής ο κ. Πάνος Καμμένος είναι ακόμη πιο εκτεθειμένος. 
 
Για πρώτη φορά η Επιτροπή Εξοπλισμών ακυρώνει μια γνωμοδότησή της αναγνωρίζοντας έτσι την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση πώλησης όπλων μέσω του μεσάζοντα-λαθρέμπορου Β. Παπαδόπουλου στη Σαουδική Αραβία. 
 
Βαρύτατα εκτεθειμένος είναι και ο κ. Τσίπρας που εξακολουθεί να καλύπτει τον συναρχηγό του, ο οποίος έφτασε στο σημείο να υποβάλλει ακόμη και πλαστά έγγραφα στην βουλή σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά του να συγκαλύψει τη σκοτεινή υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστεί. 
 
Την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου φανερώνει και η σημερινή επιλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να αναιρέσουν την προηγούμενη απόφασή τους, η οποία, όπως παραδέχθηκε ακόμη και ο κ. Φίλης, εκθέτει την Κυβέρνηση ηθικά και πολιτικά. 
 
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα νομιμοποιήσει τη διαδικασία συγκάλυψης και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλει δεν θέλει η Κυβέρνηση θα απαντηθούν.
 
Πόσο μάλλον όταν ακόμη και η κυβερνητική πλειοψηφία εισηγούμενη την ακύρωση της συμφωνίας, αναγνωρίζει πλέον και τυπικά ότι η Ελλάδα έχασε 66 εκ. ευρώ εξαιτίας της επιμονής του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου να χρησιμοποιήσει ως μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο».
 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα μόνο η ΝΔ δεν ψήφισε την απόφαση της Βουλής να αναιρεθεί η συμφωνία πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία. Όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής ψήφισαν υπέρ όμως η ΝΔ δεν μετείχε στην ψηφοφορία. Το γεγονός μάλιστα προκάλεσε την απορία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με πηγές του να αναρωτιούνται νωρίτερα  γιατί οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων δεν έθεσαν τα ερωτήματα τους στον κ. Κυριακίδη ο οποίος παρίστατο στη συζήτηση.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)