to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:42 | 06.06.2018

Πολιτική

ΥΠΕΣ: Συμβάσεις καθαριότητας σχολείων, πυρασφάλειας και ναυαγοσωστικής κάλυψης ακτών, σε σειρά τροπολογιών

Θέματα σχετικά με τις συμβάσεις καθαριστριών των σχολικών κτιρίων και του προσωπικού που απασχολείται στην πυρασφάλεια και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, με τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της εκπαίδευσης


Θέματα σχετικά με τις συμβάσεις καθαριστριών των σχολικών κτιρίων και του προσωπικού που απασχολείται στην πυρασφάλεια και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, με τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης. Στο ίδιο νομοσχέδιο ο υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε και τροπολογίες που αφορούν στην ίδρυση Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, την παράταση της προθεσμίας έκδοσης του πιστοποιητικού πυρασφάλειας για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στη διαδικασία ρύθμισης περιουσιακών ζητημάτων νεοσυσταθέντων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Αναλυτικότερα οι συνολικά πέντε τροπολογίες προβλέπουν ότι:

Σε περιπτώσεις ανεπάρκειας του τακτικού προσωπικού στον καθαρισμό των σχολείων, προβλέπεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με διάρκεια δύο διδακτικά έτη (2018-2019 και 2019-2020), αντί του ενός που ισχύει έως σήμερα.

Αυξάνεται από 3 σε 4 μήνες, σε διάστημα 12 μηνών, η κατ' ανώτατο όριο διάρκεια των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την πρόσληψη, κατ' εξαίρεση της διαδικασίας έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006 (αναστολή προσλήψεων τακτικού προσωπικού), από τους ΟΤΑ προσωπικού για την κάλυψη αναγκών πυρασφάλειας και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών.

Παρέχεται η δυνατότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης να συμμετέχει με εκπρόσωπό του στην ίδρυση, διοίκηση και λειτουργία της υπό σύσταση Διεθνούς Ένωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τις Βρυξέλλες, που θα αναλάβει την υλοποίηση του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης. Η τροπολογία δεν επιτρέπει την παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων του δήμου προς την Ένωση.

Παρατείνεται κατά πέντε μήνες (έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 αντί για τις 31 Ιουλίου 2018) η προθεσμία προσκόμισης του απαιτούμενου πιστοποιητικού πυρασφάλειας σε παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων για τη χορήγηση της σχετικής άδειας λειτουργίας τους. Σε περίπτωση μη προσκόμισης του πιστοποιητικού στην ανωτέρω προθεσμία, η χορηγηθείσα άδεια λειτουργίας ανακαλείται.

Τέλος, με την πέμπτη τροπολογία προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία για τη ρύθμιση περιουσιακών ζητημάτων νεοσυσταθέντων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, ώστε να αντιμετωπιστούν διαδικαστικά ζητήματα που προέκυψαν μετά από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Διαδημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)