to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 09.02.2019

Πολιτική

ΥΠΕΣ για «Παραπολιτικά»: Ματαιοπονούν όσοι ψάχνουν υποτιθέμενα «σκάνδαλα»

Όσοι ψάχνουν υποτιθέμενα «σκάνδαλα» στον τρόπο με τον οποίο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προχωράει στην προετοιμασία των εκλογών ματαιοπονούν. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε άμεση και πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του εργάζονται εντατικά για την ορθή και έγκαιρη προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας η οποία θα είναι από κάθε άποψη υποδειγματική, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου για το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών»


Η απάντηση  του Υπουργείου Εσωτερικών για το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών»:

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή των  ταυτόχρονων (ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών) εκλογών του ερχόμενου Μαΐου και έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διευκόλυνση των εκλογέων.

Στο πλαίσιο αυτό προχωράει και στην προμήθεια όλου του αναγκαίου εκλογικού υλικού για τον εξοπλισμό των εκλογικών τμημάτων με κάλπες, παραβάν, ψηφοδέλτια, φακέλους κ.λπ. Η προμήθεια αυτού του υλικού, λόγω της ιδιαίτερης φύσης και σπουδαιότητας της διαδικασίας, γινόταν πάντοτε με απευθείας ανάθεση, βάσει ειδικής ρύθμισης της εκλογικής νομοθεσίας. Και όταν λέμε πάντοτε, εννοούμε ότι η ρύθμιση αυτή μεταπολιτευτικά περιελήφθη πρώτη φορά στο ν.δ. 19/1974, επαναλαμβανόμενη αυτούσια σε όλες τις μεταγενέστερες κωδικοποιήσεις της εκλογικής νομοθεσίας, μέχρι και το 2012, ενώ η ίδια ίσχυε και προδικτατορικά, με το ν.δ. 592/1963 και τα προγενέστερα αυτού. Αυτό το γνωρίζει προφανώς, τόσο ο πολιτικός, όσο και ο δημοσιογραφικός κόσμος. 

Παρ’ όλα αυτά, η παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αν και το ειδικό αυτό θεσμικό πλαίσιο της έδινε τη δυνατότητα απολύτως νόμιμα να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της προμήθειας του εκλογικού υλικού σε έναν ανάδοχο κατά την κρίση της, επέλεξε να προχωρήσει με γνώμονα, πρώτον, τη διαφάνεια της διαδικασίας, δεύτερον, την επίτευξη του μέγιστου οικονομικού οφέλους για το Δημόσιο και, τρίτον, την διασφάλιση της έγκαιρης ολοκλήρωσης των προμηθειών και την πρόληψη κάθε περίπτωσης απρόβλεπτης αστοχίας. 

Με το σκεπτικό αυτό, το Υπουργείο προχώρησε στην ανάρτηση δημόσιας πρόσκλησης προς τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν προσφορές, προκειμένου να επιλέξει τους υποψήφιους αναδόχους που θα υπέβαλαν την οικονομικότερη προσφορά. Και μάλιστα, στις περιπτώσεις όπου οι οικονομικότερες προσφορές ήταν περισσότερες της μίας στην ίδια τιμή, προχώρησε σε επιμερισμό της προς προμήθεια ποσότητας σε περισσότερους επαγγελματίες, αφ’ ενός για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια προτίμησης, αφ’ ετέρου για να εξασφαλιστεί η παράδοση των απαραίτητων υλικών εγκαίρως, ακόμα και αν κάποιος από τους προμηθευτές αστοχήσει. 

Με αυτό τον τρόπο προχωρά και η προμήθεια των 87.000 παραβάν που θα χρειαστούν για τον εξοπλισμό των εκλογικών τμημάτων που θα συγκροτηθούν τον Μάιο, η οποία και πρόκειται να επιμεριστεί μεταξύ των τριών εταιριών που υπέβαλαν την οικονομικότερη προσφορά (ΑΓΕΧ, Π. Φούκης και ΕΛΓΙΜ), καθώς δεν υπήρξε μειοδότης. Μάλιστα, αν οι ενδιαφερόμενοι δημοσιογράφοι έκαναν τον κόπο να ψάξουν και τις παλαιότερες – με απευθείας ανάθεση και χωρίς δημόσια πρόσκληση – προμήθειες παραβάν στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα ανακάλυπταν με ευκολία ότι στις αντίστοιχες εκλογές του 2014, το σύνολο της τότε προμήθειας είχε ανατεθεί στην εταιρία ΑΓΕΧ. Πώς είναι λοιπόν δυνατό να εγκαλείται η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΣ, που – αντί να ακολουθήσει την πεπατημένη – επιδεικνύει ακόμη μεγαλύτερη επιμέλεια από αυτή που υποχρεούται βάσει της νομοθεσίας; 

Όσοι ψάχνουν υποτιθέμενα «σκάνδαλα» στον τρόπο με τον οποίο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προχωράει στην προετοιμασία των εκλογών ματαιοπονούν. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε άμεση και πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του εργάζονται εντατικά για την ορθή και έγκαιρη προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας η οποία θα είναι από κάθε άποψη υποδειγματική.


Για το δημοσίευμα εκδόθηκε ανακοίνωση και από το γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη:

1. Το σημερινό κακοστημένο και συκοφαντικό δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας, γνωστού συγκροτήματος, διαψεύδεται κατηγορηματικά ως παντελώς αναληθές σε ό,τι αφορά την οποιαδήποτε σχέση της Μ. Χρυσοβελώνη με την εν λόγω υπόθεση.
 2. Στο γραφείο της κ. Μ. Χρυσοβελώνη δεν «αποχώρησε» απλώς ο μετακλητός υπάλληλος που αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά παραιτήθηκε κατόπιν σφοδρής σύγκρουσης που είχε με άλλα στελέχη του γραφείου. Μάλιστα, λίγο καιρό μετά, παραιτήθηκε και δεύτερο στέλεχος που είχε συστήσει ο ίδιος, διότι – όπως δήλωσε – διαφωνούσε με την θέση της Υφυπουργού η οποία αποφάσισε να στηρίξει την Κυβέρνηση και να διαφωνήσει με τον Πρόεδρο του κόμματος των ΑΝΕΛΛ κ. Π. Καμμένο και την νέα ακροδεξιά πολιτική του γραμμή.
Αυτά τα γνωρίζει ακόμη και ο θυρωρός του Υπουργείου Εσωτερικών.
3. Στο δημοσίευμα αποσιωπάται η πιο κρίσιμη πληροφορία την οποία εμείς βρήκαμε, στο πρώτο μισάωρο ενασχόλησης μας με το θέμα σήμερα το πρωί, πληροφορία η οποία «ξεφουσκώνει» πλήρως το δημοσίευμα/κατασκευή:
ότι η εταιρεία συγγενικών προσώπων του πρώην μετακλητού υπαλλήλου επί σειρά ετών αναλαμβάνει την ίδια ακριβώς εργασίαμε τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ως μία από τις ελάχιστες εξειδικευμένες που έχουν μείνει ανοικτές στην Ελλάδα.  
Υ.Γ.: Το θέμα της «πρωτοφανούς διπλοθεσίας» στο Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας» το έχουμε απαντήσει με σχετικό μας δελτίο τύπου από καιρό. 
Επαναλαμβάνουμε: η κ. Μ. Χρυσοβελώνη δεν έλαβε ποτέ χρήματα για την θέση της στο Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.

Η ανακοίνωση συντακτών της εφημερίδας
Την αντίδραση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, με αφορμή το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», ακολούθησε δήλωση των δύο δημοσιογράφων που το υπογράφουν:
«Η εφημερίδα Παραπολιτικά και οι δυο δημοσιογράφοι οι οποίοι υπογράφουν επωνύμως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης, μετά την κατά την κρίση μας ατυχέστατη αντίδραση της υπουργού κυρίας Χρυσοβελώνη, κάνουμε την εξής δήλωση: Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, από την αρχή μέχρι το τέλος, δημοσιοποιεί αληθή γεγονότα.
Προκαλούμε όποιον αντιλαμβάνεται ότι το δημοσίευμα έχει έστω και μια αναληθή λέξη ή φράση και είναι εκτός της συνταγματικά κατοχυρωμένης νομικής έννοιας του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος και του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια.
Εμείς, πάντως, προτιθέμεθα να προσκομίσουμε όλα τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από την έρευνα μας στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Λυπούμαστε και αντιλαμβανόμαστε ότι φέραμε σε δύσκολη θέση, τόσο την κυρία υπουργό - η οποία είναι σαφές ότι κάθε άλλο παρά αμφισβητεί την ουσία του δημοσιεύματος- όσο και τον στενό συνεργάτη και φίλο της, αλλά και την κυβέρνηση. Δυστυχώς για αυτούς το δημοσιογραφικό μας καθήκον για την ενημέρωση του ελληνικού λαού είναι πάνω απ όλα.
Θανάσης Φουσκίδης - Αργύρης Γιαννόπουλος »


Από το γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών, Μ. Χρυσοβελώνη, αακολούθησε νότερη ανακοίνωση - απάντηση:
Η ανακοίνωση των δύο συντακτών του κακοστημένου και συκοφαντικού σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» είναι ήδη απολογητική.
Επικαλούνται την νομική έννοια του «δικαιολογημένου ενδιαφέροντος» των δημοσιογράφων για τα δημόσια πράγματα, ακόμη και όταν λένε ψέματα, ακόμη και όταν κάνουν «λάθη», ακόμη και όταν αποσιωπούν την πλήρη αλήθεια. Είναι γνωστό ότι αυτό το επιχείρημα το επικαλούνται οι δικηγόροι συντακτών στις αίθουσες των δικαστηρίων, όταν δεν έχουν άλλο τι να επικαλεστούν για να δικαιολογήσουν την συκοφαντική δραστηριότητα των πελατών τους. 
Αυτή τους η πράξη/δήλωση είναι μια καλή αρχή.
Ωστόσο, επειδή μας το ζήτησαν, παραθέτουμε τρία μόνο από τα πολλά, προφανή ψεύδη του δημοσιεύματος: 
α) αντίθετα με το ψέμα που αναγράφεται στον υπέρτιτλο της πρώτης σελίδας του δημοσιεύματος ο φερόμενος «συνεργάτης» της κ. Μ. Χρυσοβελώνη, είναι από διμήνου πρώην συνεργάτης.
β) αντίθετα με το ψέμα που αναγράφεται στον τίτλο του δημοσιεύματος για τον «σύμβουλο» της κ. Μ. Χρυσοβελώνη, είναι από διμήνου ένας πρώην μετακλητός υπάλληλος του γραφείου της.
γ) αντίθετα με τα λεγόμενα και τα υπονοούμενα σε όλο το δημοσίευμα, αποσιωπάται πλήρως και σκοπίμως ότι η οικογενειακή επιχείρηση του πρώην συνεργάτη της κ. Μ. Χρυσοβελώνη αναλάμβανε πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών, δηλαδή τόσο με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, όσο και με κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας, ακριβώς τα ίδια αντικείμενα, ακριβώς με τον ίδιο διαφανή τρόπο, γιατί προφανώς, είναι μία από τις ελάχιστες ειδικευμένες εταιρείες που υπάρχουν στην χώρα.  
ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Όπως μαθαίνουμε με το πέρασμα της ώρας, ακόμη και η παραγγελία που επικαλούνται οι συντάκτες ότι έλαβε η αναφερόμενη εταιρεία συγγενών του πρώην συνεργάτη της κ. Μ. Χρυσοβελώνη από την ΚΤΥΠ.Α.Ε., δεν ήταν εργασία που είχε διεκδικήσει επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η οποία απλώς ολοκληρώθηκε επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛΛ, όπως ήταν υποχρεωτικό. Και αυτή η αλήθεια, αποσιωπάται πλήρως, αλλά και διαστρέφεται πλήρως στο ψευδές - ως προς την ΥΦ.ΕΣ. - δημοσίευμα.
Σε συνάρτηση ότι ουδέποτε ζήτησαν τις απόψεις της κ. Μ. Χρυσοβελώνη οι συντάκτες, καλό θα ήταν να σκεφτούν, εκτός από απολογητικοί, να γίνουν ευπρεπείς και να ζητήσουν συγγνώμη στην επόμενη ανακοίνωση τους.
Η νέα προσπάθεια συκοφάντησης στελέχους της Κυβέρνησης με κατασκευασμένα, fakenews, ξεφούσκωσε απότομα και αυτό φαίνεται ότι άγχωσε και στεναχώρησε. 
Ας το συνηθίσουν!

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολιτικά»:

Η Εταιρεία  ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ με ανακοίνωσή της αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα:

Η εταιρεία ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται πλέον των 40 ετών στο χώρο κατασκευής επίπλων.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας της εδώ και 25 χρόνια εκτελεί συμβάσεις κατασκευής παραβάν για τη διενέργεια εκλογικών διαδικασιών στη χώρα. Κατά καιρούς της έχουν ανατεθεί και έχει εκτελέσει έντεχνα τις σχετικές προμήθειες ανεξαρτήτως της εκάστοτε κυβέρνησης.

   Ο υιός του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ματθαίου Γούλια διετέλεσε για μικρό διάστημα μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη και εξαιτίας διαφωνιών που υπήρξαν μεταξύ αυτού και στελεχών του γραφείου της, αποχώρησε από μηνών από τη θέση του.

Η παρούσα διαδικασία ανάθεσης που επαναλαμβάνεται με τους ίδιους όρους  τα τελευταία 15 χρόνια και μέρος της οποίας θα εκτελέσει η εταιρεία ΑΓΕΧ ξεκίνησε πριν από 20 ημέρες και η εταιρεία είναι μεταξύ των αναδόχων.

Συνεπώς, κάθε αναφορά ή υπονοούμενο για δήθεν «χρυσές δουλειές» λόγω παρεμβάσεως τρίτων είναι απολύτως αναληθείς , προσχηματικές και μοναδικό στόχο έχουν την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων στις οποίες η εταιρεία μας δεν προτίθεται να λάβει μέρος, επιφυλασσόμενη κάθε νόμιμου δικαιώματος σχετικά με τη συκοφαντική δυσφήμιση που υπέστη.

Για την Εταιρεία  ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ   ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΑΤΘΑΙΟΣ  ΓΟΥΛΙΑΣ    

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)