to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:54 | 24.03.2021

Πολιτική

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό

Δεκτό επί της αρχής με 264 ψήφους (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής) το ν/σ για το Ελληνικό - «Κατά» τάχθηκαν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση.


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το Ελληνικό με τις 264 ψήφους από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Κατά του εν λόγω νομοσχεδίου ψήφισαν 33 βουλευτές από το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και την Ελληνική Λύση.


Από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία απείχαν ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Νίκος Φίλης που δήλωσε σχετικά: «υποστηρίζω το σχέδιο και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όχι το νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη που την ανατρέπει».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ελάχιστη πρόοδο και παρέδωσε ελάχιστες εκκρεμότητες, κάνοντας λόγο για ελάχιστα πεπραγμένα, τους τελευταίους 20 μήνες, από τη σημερινή κυβέρνηση.

Όσον αφορά τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο, επισήμανε τις αλλαγές που επιχείρησε η κυβέρνηση σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους στο Ελληνικό με στόχο να μεταβιβαστεί στη Lamda Development μεγαλύτερη έκταση από όση της αναλογεί. Η ίδια υπογράμμισε δε ότι η διανομή των ακινήτων έγινε πριν από την απόδοση των κοινόχρηστων χώρων στους δήμους επειδή «έπρεπε τα κοινόχρηστα να μετρήσουν στη συνολική έκταση, ώστε το 30% να βγει από τα 6.000 στρέμματα και όχι από τα 4.500 στρέμματα» αναφερόμενη στην κατανομή του 30% της έκτασης στην εταιρεία.

Αναφορικά με τις περιφράξεις, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η αρχική επιδίωξη της εταιρείας για δημιουργία «περίκλειστης πόλης», στην περιοχή.

«Οι ανησυχίες μας προκύπτουν διότι ξέρουμε τα αρχικά σχέδια. Έτσι ήταν τα αρχικά σχέδια, πριν κάνουμε εμείς τροποποιητική. Κλειστό πάρκο, κλειστή πόλη, χωρίς πρόσβαση στην παραλία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Π. Πέρκα: «Τα 24 σημεία της ΝΔ για το Ελληνικό μας επιβεβαιώνουν»

«Εμείς ολοκληρώσαμε αναβλητικές αιρέσεις της σύμβασης και η ΝΔ μετράει συζητήσεις και τροπολογίες που τροποποιούν τις τροπολογίες τους», τόνισε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία της στην Ολομέλεια η αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας Π. Πέρκα ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικότερα, η Π. Πέρκα τόνισε:

Φτάσαμε στο τέλος μιας κουβέντας, όπως είπε και ο κ. Υπουργός, παραγωγικής. Εγώ θα συμφωνήσω σε ό,τι αφορά στις Επιτροπές. Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποκτηθεί μία κουλτούρα διαλόγου και μέσα στο Κοινοβούλιο, που να ξεφεύγει από τον λαϊκισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται…Το λέω πολύ καθαρά.

Χθες, αντιθέτως, εγώ έφυγα με μια πολύ δυσάρεστη αίσθηση γιατί για να μιλήσουμε -δεν λέω να συμφωνήσουμε, είναι αδύνατον- αλλά να συμφωνήσουμε σε τι διαφωνούμε…Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό τι έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά συνεχίζει η ΝΔ…δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι εκεί διαφωνούμε ή ότι στο άλλο συμφωνούμε; Δεν μπορώ να καταλάβω τους Βουλευτές σας, όπως ακούσαμε και σήμερα, που μιλούσαν για απραξία, προσχώματα, «ο ΣΥΡΙΖΑ κολλάει το Ελληνικό»…Αυτά που λέγατε όταν ήσασταν αντιπολίτευση. Εδώ μιλάμε για πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Καταρχήν θα έλεγα ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο για σας, την κυβέρνηση και τους Υπουργούς, να μην καταθέτετε χαρτιά. Θα τα σχολιάσω λίγο αυτά, δεν γίνεται. Το πρώτο χαρτί που κατατέθηκε είχε 24 σημεία-δράσεις σε 20 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Γέλασα στην αρχή, πραγματικά γέλασα γιατί εγώ μιλάω για 8 αναβλητικές αιρέσεις που από κάτω κρέμονται πολλές διοικητικές πράξεις…όταν φεύγουν 60 φορείς, φανταστείτε πόσες πράξεις γίνονται. Ή όταν γίνεται συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης…πόσες συνεδριάσεις και πόσα πρακτικά ή όταν γίνεται συζήτηση στο ΣτΕ…δεν μιλάμε γι’ αυτά.. Εδώ λέει: «Δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κτηματολόγιο ΑΕ», φανταστείτε… «Ενέργειες για την απομάκρυνση υφιστάμενων δημόσιων και ιδιόκτητων στο ακίνητο»…όταν δεν είχε μείνει σχεδόν τίποτα! «Συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ»…αυτές είναι οι δράσεις…Αλλά έχει και μία…η οποία, δεν ξέρω, γράφετε, δεν τα διαβάζετε; «Έναρξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας Καζίνο»…αυτή έγινε τον Φλεβάρη του 2019. Από πότε νομίζετε ότι είστε κυβέρνηση; Και μέχρι πότε φυσικά…Οι 24 δράσεις σας δεν υπάρχουν. Δεν είναι δράσεις επιπέδου ξεμπλοκαρίσματος, όπως κάνουν οι αναβλητικές αιρέσεις. Μια αναβλητική αίρεση είναι αυτό το νομοσχέδιο.

Δύο κτίσματα γκρεμίστηκαν και δεν ντράπηκε ο κ. Γεωργιάδης να μας πει ότι έχουν γκρεμιστεί 981 κτίσματα και ότι είναι flat το οικόπεδο. Μια άδεια βγήκε…και μάλιστα όχι όπως κάναμε εμείς ξεχωρίζοντας τα διατηρητέα, τα διατηρούμενα κομμάτι-κομμάτι…με μία τροπολογία, με μία διαπιστωτική πράξη…Εντάξει.

Πάμε όμως στο άλλο, που θεωρώ ότι είναι ακόμα πιο σοβαρό. Ανέδειξα νομίζω αρκετά σοβαρά και με επιχειρήματα το θέμα των κοινοχρήστων. Υπάρχει πρόβλημα. Διαφωνούμε, υπάρχει ζήτημα, το ανέδειξα, επανήλθα κλπ. Και μου φέρνει ως αντίλογο ο κ. Υπουργός ότι να «και το ΤΕΕ τα ίδια λέει»…Πρώτον λέμε τι δουλειά έχει το ΤΕΕ; Δεν προβλέπεται. Αλλά το πιο σοβαρό δεν είναι αυτό. Την ζήτησα και την πήρα τη γνωμοδότηση του ‘ΤΕΕ’. Δεν υπάρχει το ΤΕΕ. Υπάρχει ο Πρόεδρος του, ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων, η κ. Σιούτη ως νομικός που συνεργάζεται με την Ελληνικό ΑΕ και αποδεικνύεται ότι το πόρισμα δε λέει και τίποτα. Μην καταθέτετε έγγραφα. Σας εκθέτουν. Ήδη στο ΤΕΕ γίνεται χαμός γιατί αυτή η ‘Επιτροπή’ δεν συστάθηκε από τη Διοικούσα του ως όργανο. Ήμουν χρόνια στη διοίκηση του ΤΕΕ. Δεν υπάρχει αυτή η Επιτροπή που αναφέρεται στο έγγραφό σας. Δεν έχει βγει απόφαση από τη Διοικούσα. Πήγε ο Πρόεδρος με τον Αντιπρόεδρο και τον Πρόεδρο των Αγρονόμων Τοπογράφων και την κ. Σιούτη και έκαναν ένα πόρισμα, το οποίο έφερε ο Υπουργός εδώ και τον εκθέσανε.

Για να μη μιλήσω για την ντροπή που έγινε χθες. Τα είπε και ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος ο κ. Ραγκούσης. Να φέρει ο κ. Γεωργιάδης fake φωτογραφία για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Με ένα πανό που επικολλήθηκε και λείπανε τα χέρια που το κρατούσαν γιατί έμειναν στην άλλη φωτογραφία; Εντάξει, είναι ντροπή. Λέμε να ανεβάσουμε την κουβέντα στο Κοινοβούλιο. Να σταματήσουν αυτά παρακαλώ.

Κι άλλο ένα χαρτί, το οποίο εμένα με ανησύχησε πάρα πολύ. Μου θύμισε ο κ. Υπουργός αυτά τα προεκλογικά bonus της Lamda προς τη ΝΔ. Το χαρτί αυτό ήταν εκείνο που έλεγε η Lamda ότι θα αποχωρήσει από την επένδυση αν προχωρήσει η ΚΥΑ του Πάρκου.. Μέχρι τότε μας έλεγαν ότι ξεμπλοκάραμε το Ελληνικό, ξαφνικά «θα φεύγανε»…Κάθε τρεις και λίγο που ζητούσαν κάτι και δεν το κάναμε, η Lamda θα έφευγε. Τελικά, οι επενδυτές έφυγαν με τη ΝΔ, αλλά το γεγονός ότι έχουμε πολύ καιρό να δούμε χαρτί από την Lamda με ανησυχεί. Προφανώς δεν έχουνε κανένα αίτημα που να μη γίνεται αποδεκτό.

Θα πω και μερικά θετικά. Είναι θετική η νομοτεχνική βελτίωση για την περίφραξη. Δεν μας καλύπτει απολύτως, αλλά τουλάχιστον ανταποκρίθηκε στο ‘εργοταξιακό’, στο ‘προσωρινό’ και επίσης είναι θετική η παρέμβαση του Υπουργού σε ό,τι αφορά στο διάγραμμα διανομής. Το οποίο είναι ένα διάγραμμα διανομής που δεν θα έπρεπε να έχει κανένα πολεοδομικό στοιχείο επάνω, γιατί δημιουργούνται πάρα πολλές ασάφειες του τύπου γιατί υπάρχει το ένα και δεν υπάρχει το άλλο…Το διευκρίνισε, άρα στα πρακτικά υπάρχει η αποσαφήνιση του Υπουργού ότι το διάγραμμα διανομής δεν αλλάζει το Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης του ΣΟΑ και τις ΚΥΑ εφαρμογής του ΣΟΑ, αλλά ότι και να πούμε, αυτό δείχνει μια προχειρότητα και ένα έλλειμα τεχνοκρατικό.

Σε ό,τι αφορά στη θέση μας. Ακούστε λίγο. Από τη μια είπε ο κ. Γεωργιάδης «έτσι είναι, τη σκυτάλη τη δίνει η μία κυβέρνηση στην άλλη»…εγώ θα πω ότι ακόμα και για απλούστερα έργα δεν επαρκεί η θητεία μιας κυβέρνησης και την προσπερνάει. Μην πάμε πάλι στο σύστημα «ράβε-ξήλωνε». Αλλά, για να γίνει αυτό πρέπει: Να συμφωνήσουμε σε τι διαφωνούμε. Να αναγνωρίσουμε τη δουλειά που έχει γίνει. Να μην την ανατρέπουμε. Να μη ξανασχεδιάζουμε από την αρχή όπως κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ σε πάρα πολλά έργα και βεβαίως, να ακούμε και να βελτιώνουμε.

Εμείς, είπαμε υπέρ επί της αρχής του νομοσχεδίου γιατί υποστηρίζουμε την επένδυση και την πλήρωση των αναβλητικών αιρέσεων. Δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε υπέρ της αρχικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών και για αυτόν, τον απλούστατο λόγο έπειτα την τροποποιήσαμε, την κάναμε πολύ φιλικότερη προς τους κατοίκους, προς το δημόσιο συμφέρον, έχει ασφάλεια δικαίου. Θεωρώ ότι δουλέψαμε πάρα πολύ -και συλλογικά, γιατί δεν αρκεί να δίνεις συγχαρητήρια σε έναν-δύο, δουλέψαμε συλλογικά- και κάναμε κάτι το οποίο μπορεί να σταθεί.

Να σταθεί όμως εφόσον τηρηθούν όλα αυτά. Διότι για το θέμα των κοινοχρήστων ο Υπουργός τουλάχιστον απάντησε. Είπε για το ΤΕΕ. Διαφωνούμε με την ερμηνεία της σύμβασης, αλλά έδωσε μια απάντηση. Για το θέμα του δικαιώματος επιφανείας, δεν λάβαμε ποτέ απάντηση από τον Υπουργό. Για το δικαίωμα της κατάτμησης χωρίς τη συναίνεση του κυρίου και τα βάρη που θα μείνουν στο ακίνητο, δεν μας απάντησε ποτέ.

Υπάρχουν και όρια. Είπαμε υπέρ επί της αρχής, δηλαδή της πλήρωσης της αναβλητικής αίρεσης, που είναι προαπαιτούμενο της μεταβίβασης των μετοχών και της προώθησης της επένδυσης. Το άρθρο 1, το οποίο στην πραγματικότητα αποδείξαμε με στοιχεία και νούμερα ότι δίνει παραπάνω δικαιώματα και έκταση, την κατάτμηση του δικαιώματος επιφανείας χωρίς τη συναίνεση του δημοσίου και το άρθρο 5, δυστυχώς δεν μπορούμε να τα στηρίξουμε. Αυτά είναι πάρα πολύ σοβαρά και προφανώς τα καταψηφίζουμε.
Σε ό,τι αφορά στις τροπολογίες, να πω ότι κατά τη γνωστή συνήθεια έρχονται οι τροπολογίες η μία πάνω στην άλλη. Άλλα είναι καλά, άλλα είναι απαράδεκτα. Αναλύθηκε από πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εμείς θα ψηφίσουμε μόνο την τροπολογία που αναφέρεται στους εργαζόμενους του ΔΟΛ. Είναι η 805. Ευχαριστώ.      
      

Π. Κουρουμπλής: «Επένδυση χωρίς συναίνεση της τοπικής κοινωνίας στο Ελληνικό δε μπορεί να υπάρξει»


Με επίθεση στην κυβέρνηση και τις «αναποτελεσματικές της πολιτικές» για την αντιμετώπιση της πανδημίας άρχισε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τη σύμβαση του Ελληνικού

«Είμαστε εν μέσω μιας μεγάλης καταιγίδας, επειδή, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, οι πολιτικές της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι εντελώς αναποτελεσματικές. Φθάσαμε στο σημείο σήμερα, να πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι, εκτός ΜΕΘ. Φθάσαμε στο σημείο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών να απευθύνονται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας παρεμβάσεις, γιατί η κυβέρνηση εξακολουθεί αυτάρεσκα και με επικίνδυνο τρόπο να ισχυρίζεται ότι όλα τα έχει κάνει καλά, να μην επιτάσσει τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ επιτάσσει ιδιωτικούς γιατρούς, να μην προσλαμβάνει ειδικευμένους γιατρούς που ήδη έχουν επιλεγεί», δήλωσε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο, ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να εμπεδώσει την ψευδή αντίληψη ότι είναι η μόνη που ενδιαφέρεται για επενδύσεις, και που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας. Είπε ότι περίμενε από μετριοπαθείς πολιτικούς όπως ο κ. Σταϊκούρας να έχουν «τη γενναιότητα να αναγνωρίσουν την προσπάθεια  που έγινε στην προηγούμενη διακυβέρνηση, για να ξεπεραστούν τα πολύ σημαντικά και μεγάλα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι επενδύσεις στην Ελλάδα. «Η Νέα Δημοκρατία περίμενα να έλθει σήμερα στη Βουλή πιο σοφή, διότι ισχυρίστηκε προεκλογικά -δεν θα πω ότι είπε ψέματα, να είμαι καλόπιστος- ότι σε μια εβδομάδα θα έλυνε το πρόβλημα. Πέρασαν δύο χρόνια. Ελπίζω να μην περάσουν άλλα δύο χρόνια, για να ξεκινήσει αυτό το έργο με τα όποια προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, γιατί οι επιλογές της θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην επένδυση», είπε. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «οι Δήμαρχοι που κλήθηκαν στην Επιτροπή, δεν είχαν ενημερωθεί, κι έτσι φάνηκε για άλλη μια φορά η αλλεργία της Ν.Δ. στο κρίσιμο ζήτημα της διαβούλευσης που πρέπει να προηγείται».  «Όταν δεν έχεις εξασφαλίσει σε μία τέτοια επένδυση τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, είναι βέβαιο ότι θα βρεθείς σε πολύ μεγάλες δυσκολίες», είπε.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  ως κυβέρνηση, έκρινε ότι έπρεπε να στηρίξει την επένδυση. «Ο κ. Αλέξανδρος Φλαμπουράρης δούλεψε πάρα πολύ σκληρά, για να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα. Ας μας πει η κυβέρνηση πότε ολοκληρώθηκε το τοπογραφικό όλου αυτού του χώρου. Ας μας καταθέσει τα πρωτόκολλα αποβολής των εξήντα εννέα φορέων. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι μια ηγεμονεύουσα πολιτική δύναμη, που ξεκινάει από το δημοκρατικό Κέντρο μέχρι την Αριστερά. Αυτό φοβάται η Νέα Δημοκρατία. Διότι, ακριβώς έχει να κάνει με έναν ΣΥΡΙΖΑ που βεβαίως θέλει και προωθεί τις επενδύσεις, αλλά δεν θα θεοποιήσει στο βωμό του κέρδους κάποιους επενδυτές. Θέλει μια ισόρροπη επένδυση που θα εξασφαλίζει και την υλοποίηση της επένδυσης και τα δικαιώματα της τοπικής κοινωνίας.»

Καταλήγοντας, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε σε ότι αφορά τις περιφράξεις: «Μας δημιουργείται κάποια υποψία και όχι μόνο σε εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ. Άκουσα ακόμα και Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να γίνει ένας περίκλειστος ιδιωτικός χώρος. Ξέρουμε ότι τα διαμερίσματα που θα πουληθούν, θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία όταν θα τους εξασφαλίσει η κάθε πολιτεία έναν περίκλειστο χώρο. Και εδώ μπαίνει ένα κρίσιμο ζήτημα, με βάση και την τοποθέτηση ενός πολύ σημαντικού επιστήμονα, του κ. Μπελαβίλα, ο οποίος τόνισε με πολύ σαφή τρόπο τον κίνδυνο να περιοριστεί το μέτωπο που προβλεπόταν στη σύμβαση που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και που έδινε πρόσβαση στη θάλασσα στους κατοίκους της περιοχής. Προσπαθούσαμε να λύσουμε πραγματικά προβλήματα, όπως οι μονάδες των ΑμεΑ και άλλα», είπε ο  βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γ. Σαρακιώτης: Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε σε 4 χρόνια όσα δεν έκαναν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις σε 25 χρόνια

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για την κύρωση της νέας σύμβασης για την αξιοποίηση των χώρων του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

«Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, έργο για το οποίο υπήρξε σύμβαση από το 1993 και θα σταθώ στο γεγονός ότι η αποχώρηση από το Ελληνικό μετρά πλέον σε επίπεδο σχεδιασμού 30 ολόκληρα χρόνια! Από το 1993 έως το 2001 παρήλθε μια νεκρή περίοδος κατά την οποία κάθε ελάχιστα σοβαρό κράτος θα έπρεπε να είχε σχεδιάσει το τι θα γίνει η τεράστια έκταση που θα έμενε ανεκμετάλλευτη μετά την μετεγκατάσταση του αεροδρομίου. Εσείς δεν κάνατε απολύτως τίποτα! Η ίδια προκλητική αδιαφορία και τα επόμενα 14 χρόνια από το 2001 και μετά. Και θυμηθήκατε το 2014 ότι υπάρχει μια τεράστια ανεκμετάλλευτη έκταση την οποία αποφασίσατε να εκχωρήσετε, μέσω της «Ελληνικό Α.Ε.», με 69 φορείς να εμπλέκονται στο χώρο, χωρίς η συμφωνία που υπογράψατε να περιλαμβάνει σωστό τοπογραφικό και με όρους και προϋποθέσεις που ήγειραν πολλά ερωτήματα σχετικά με τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπενθύμισε την καθοριστική συμβολή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην ολοκλήρωση του έργου μέσω επίλυσης εκκρεμοτήτων δεκαετιών αναφορικά με δασικές εκτάσεις, χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και το Κτηματολόγιο, κύρωσης της σύμβασης από τη Βουλή το 2016, έγκρισης του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης το 2018, σύστασης του φορέα διαχείρισης κοινοχρήστων, παράδοσης του ακινήτου ελεύθερου από κατοχή τρίτων σε ποσοστό τουλάχιστον 95% τη στιγμή που το 2014 υποτίθεται ότι η Ν.Δ. «ξεκινούσε την επένδυση» με 69 φορείς να εμπλέκονται ιδιοκτησιακά με το χώρο, έκδοσης Κ.Υ.Α. για το πάρκο και προετοιμασίας των υπολοίπων Κ.Υ.Α., τροποποιητικής σύμβασης το 2016 για την αύξηση του πρασίνου και την επέκταση του προς τη θάλασσα και τέλος, εξασφάλισης υλοποίησης έργων υποδομών ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τον επενδυτή. Όπως σχολίασε ο κ. Σαρακιώτης:

«Όλα αυτά σε μόλις 4 χρόνια. Και τί έμενε για τη «φιλοεπενδυτική» Ν.Δ., που όπως υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, το μακρινό Ιούνιο του 2019 θα ξεκινούσε την επένδυση μέσα σε μία εβδομάδα; Μόνο η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το καζίνο, που έτρεχε από το Φεβρουάριο του 2019 και η έκδοση Κ.Υ.Α. που είχαν ήδη προετοιμαστεί. Και οι εβδομάδες, έγιναν μήνες και οι μήνες χρόνια… Στήσατε και ένα σόου πέρυσι, με αφορμή την έναρξη της κατεδάφισης 5 κτιρίων από τα συνολικά 900 της έκτασης».

Απευθυνόμενος προς τη Ν.Δ., ο Βουλευτής Φθιώτιδας ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας:

«Ό,τι δεν κάνατε σε 25 χρόνια, το κάναμε σε μόλις 4 χρόνια. Προεκλογικά κάνατε σημαία σας την άμεση έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό. Πράγμα το οποίο γνωρίζατε πολύ καλά ότι απαιτούσε επιπρόσθετη εργασία. Και το γνωρίζει καλά ο κ. Γεωργιάδης, όπως αναγνωρίζει και τη δουλειά που έκανε τόσο η κα Πέρκα, όσο και ο κ. Φλαμπουράρης όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε ακόμη και σήμερα τους συνεχάρη για μία ακόμη φορά. Δουλειά όχι προς όφελος των ιδιωτών, αλλά δουλειά προς όφελος των πολιτών. Είστε όμως εθισμένοι στο ψέμα, στις υποσχέσεις και στην επικοινωνία. Για την ολοκλήρωση μίας τέτοιας επένδυσης όπως αυτή του Ελληνικού απαιτούνται σχέδιο, γνώση και προσήλωση στο στόχο. Δύο χρόνια τώρα, έχετε αποδείξει ότι δε διαθέτετε τίποτα από αυτά».

Πληροφορίες από Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)