to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 22.04.2013

Πολιτική

Υπερψηφίστηκε με 168 "ναι" το πολυνομοσχέδιο των απολύσεων - Ψήφισαν κατώτατο μισθό 427 ευρώ

Υπερψηφίστηκε με 168 ναι το βράδυ της Κυριακής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην εφαρμογή των προβλεπόμενων από το 2ο και το 3ο Μνημόνιο, καθώς και από το Ν. 4093/2012 για την κινητικότητα στο Δημόσιο Τομέα. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Συντάγμα.


 
23.33 Με 168 ναι, 123 όχι, 1 παρών υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο. Οι τροπολογίες υπερψηφίστηκαν με 170 ναι, 121 όχι και 1 παρών.
 
 
Σημειώνεται ότι η τροπολογία που αφορά τα ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους προβλέπει καθαρές αμοιβές ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως. Η τροποποίηση αυτή προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρατήρησε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής, πως «δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυκτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία».
 
 
 
22:53 Ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου, εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων - Σε λίγο η ονομαστική ψηφοφορία.
 
 
22.07 Στουρνάρας: Εντάξει, κ. Λαφαζάνη, ο μισθός είναι μικρός, τα 420 ευρώ είναι λίγα. Αλλά μιλάμε για ανέργους! 
(δηλαδή τι θέλει να μας πει ο κ. Στουρνάρας, ότι οι άνεργοι δεν είναι άνθρωποι;)
 
 
21.28 Τσίπρας προς Μανιτάκη: Μου θυμίσατε μία ιστορία, αυτήν του Δόκτωρ Τζέκιλ και του Μίστερ Χάιντ (...) Να ξέρετε ότι κρινόμαστε όλοι μας όχι μόνο από τη διαδρομή μας, αλλά και πως την επιβεβαιώνουμε κάθε μέρα από τις αποφάσεις μας.
 
 
20.50 Τσίπρας: Δεσμευόμαστε ότι θα πετύχουμε.

Για το μέτωπο των λαών του Νότου.
 
Για τη διαγραφή του χρέους που δεν είναι βιώσιμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ρήτρα ανάπτυξης για το υπόλοιπο, όπως ακριβώς έγινε για τη Γερμανία το 1953.

Για την ακύρωση των μνημονίων της υποτέλειας.
 
Για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου.
 
Για  ένα σχέδιο αναδιανομής του πλούτου.
 
Για ένα σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
 
Αυτή είναι η δέσμευσή μας.
Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα.
Με το λαό όρθιο και περήφανο.
 
20.48 Τσίπρας: Εμείς το λέμε ξεκάθαρα: όλα όσα έχετε υπογράψει και δρομολογήσει όλα αυτά τα χρόνια δε μας δεσμεύουν. Μόνη μας δέσμευση η εντολή του λαού. Αυτή είναι η διαφορά μας. Είστε εντολοδόχοι της τρόικα, είμαστε εντολοδόχοι του λαού.
 
20.45 Τσίπρας: Ο κος Στουρνάρας και ο κος Σαμαράς δε συναναστρέφονται τη πραγματική κοινωνία, συναναστρέφονται τους τεχνοκράτες της τρόικας. Και έχουν την ανάγκη να ακούνε καλά λόγια από τη κα Μέρκελ και το κο Σόιμπλε. Εμείς από την άλλη, είναι αλήθεια, ότι δε δίνουμε δεκάρα αν θα απογοητεύσουμε τη κα Μέρκελ και διαρκώς στο μυαλό μας έχουμε αυτά τα κατώτερα όπως λέτε εσείς ένστικτα και αισθήματα.

Το αίσθημα της πείνας για τα παιδιά που πεινάνε στο σχολείο.
Το αίσθημα της απόγνωσης για τον άνεργο με δυο παιδιά, για τις οικογένειες χωρίς εισόδημα.
Το αίσθημα του εξευτελισμού για το συνταξιούχο που του τελειώνει η σύνταξη πριν το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. 

Εμείς λοιπόν σε αυτούς απευθυνόμαστε, όχι σε σας, ούτε στη τρόικα.
Στο 1,5 εκατομύριο των ανέργων.
Στους 150.000 νέους επιστήμονες που φύγανε.
Στα 500.000 νοικοκυριά δίχως εισόδημα.
 
Και τους λέμε: δεν είστε στατιστική είστε άνθρωποι.
Δεν είστε το βάρος της Ελλάδας, είστε η δύναμη της Ελλάδας.
Σας σπρώχνουν στο περιθώριο, σας ενοχοποιούν, μιλάνε για κατώτερα ένστικτα, σας σπρώχνουν στη κατάθλιψη.
Και το κάνουν όχι γιατί δε σας υπολογίζουν αλλά γιατί σας φοβούνται.


 
20.40 Τσίπρας: Τα θερμά μας συγχαρητήρια και στον κ. Μανιτάκη και στον κ. Κουβέλη για την συνέπεια λόγων και πράξεών τους... Αυτό που θα γίνει αν υλοποιηθούν και εφαρμοστούν αυτά που προτείνετε, όχι μόνο δε πρόκειται να διορθώσουν παθογένειες και ασυμμετρίες του δημόσιου τομέα αλλά θα παραλύσουν και εκείνες τις υπηρεσίες που λειτουργούν καλά (...) Το χειρότερο όμως είναι ότι ετοιμάζεστε να ξαναγυρίσετε το δημόσιο στη σκοτεινή μετεμφυλιακή εποχή των πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων. Τότε ήταν απαραίτητα για να μπείς. Τώρα θα είναι για να μην απολυθείς.

20.38 Τσίπρας:Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση και εσείς παριστάνετε τους σωτήρες.

Όταν η επίσημη ανεργία έχει φτάσει στο 27% και η ανεργία των νέων στο 59%.
 
Όταν οι νεόπτωχοι αυξηθήκαν κατά 43%.
 
Όταν ένα στα πέντε παιδιά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουμε φαινόμενα υποσιτισμού και παιδιών που λιποθυμάνε στα σχολεία.
 
Όταν σε τρία χρόνια μνημονίου καταστράφηκαν 800 χιλιάδες θέσεις εργασίας, όσες δηλαδή δημιουργήθηκαν σε είκοσι χρόνια.
 
Όταν μόνο μέσα στο τελευταίο χρόνο έκλεισαν 60 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Όταν 400 χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα.
 
Όταν 150.000 νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό.
 
Όταν τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν τα στοιχειώδη υλικά και κρατιούνται χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των δημόσιων λειτουργών, γιατρών και νοσηλευτών.
 
Όταν η ίδια η υφυπουργός υγείας επισημαίνει στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για εμβόλια και εγκυμονούν κίνδυνοι επιδημιών.
   
Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας του μνημονίου κοι της κυβέρνησης.
Τα συγχαρητήριά μας για τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματά σας.

20.33 Τσίπρας: Δανείζεστε για να πληρώσετε συντάξεις και την ίδια στιγμή ξεπουλάτε σε φίλους τον ΟΠΑΠ, αντι να περάσετε τις μετοχές του στα ασφαλιστικά ταμεία.
 
 
20.31 Τσίπρας: Σκοτώνεστε οι υπουργοί μεταξύ σας ποιος θα πρωτοδιαχειριστεί τα ρουσφέτια του εξευτελισμού. Και κάθε μέρα που περνάει σκοτώνετε την ελπίδα και την αξιοπρέπεια του κόσμου. Γιατί το βασικό είναι ότι δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα. Στον ορίζοντα υπάρχει μόνο ανθρωπιστική κρίση (...)  Τον Ιούνη δεν έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχασε η χώρα μία ευκαιρία να σταματήσει η καταστροφή.
 
 
20.29 Τσίπρας: Τα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα τα χρεωθούμε και θα τα ξεπληρώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
 
 
20.28 Τσίπρας: Κάθε μέρα όμως που περνάει, κάθε νομοθετική πρωτοβουλία βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και το λαό μας στη δυστυχία και στην απόγνωση. Κάθε μέρα που περνάει με τη τρόικα στην Ελλάδα, και λιγοστεύουν οι αντοχές, οι ανάσες του λαού μας. Κάθε μήνας που περνάει, ολοένα και βαθαίνει η κοινωνική καταστροφή.
 

20.24 Αλέξης Τσίπρας: Τρία χρόνια τώρα εφαρμόζουν την ίδια ακριβώς καταστροφική συνταγή που μετέτρεψε τη χώρα σε πειραματόζωο των πιο απάνθρωπων πολιτικών. Αντικαθιστούν το κοινωνικό κράτος από το κράτος έκτακτης ανάγκης. Μετατρέπoυν την χώρα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους. Μετέτρεψαν το εργατικό δίκαιο σε εργοδοτικό δίκαιο. Αντικατέστησαν το Σύνταγμα, τους νόμους και το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, από τα άρθρα του μνημονίου.



20.22
Στο βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας 
 
 
Φωτογραφίες του @dromografos από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
 
 
20.19 Το ΠΑΜΕ αποχώρησε από το Σύνταγμα και τη θέση του πήρε μεγάλο κομμάτι απο ΟΛΜΕ. 
 
 
 
 
20.05 Στο βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η μεγάλη μας διαφορά εδω μέσα είναι ότι εσείς στην καρδιά σας και στην ιδεολογία σας υποστηρίζετε τις μειώσεις μισθών, τις μειώσεις συντάξεων και τις άγριες εργασιακές σχέσεις.
 
 
19.53 Υψωμένες γροθιές και συνθήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
 
 
 
 
19.52 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν απ τη Βουλή και ενώθηκαν με τον κόσμο
 
 
 
19.38 Στο βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Νίκος Βούτσης: "Η κρίση βαθαίνει στην Ευρώπη. Οδηγείται σε χρεωκοπία η πολιτική της λιτότητας. Δεν μπορεί η χώρα μας να είναι σε απουσία. Εσείς με ποιους είστε; Από την πλευρά μας, εργαζόμαστε για το μέτωπο όλων των ευρύτατων αριστερών δυνάμεων για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Εμείς διαμορφώνουμε ένα νέο πολιτικό συσχετισμό και θέλουμε την αλλαγή με ένα ευρύτατο μέτωπο όλων των αριστερών δυνάμεων και στην κοινωνία και στην Βουλή."
 
 
19.15 Και οι νέοι και νέες ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα
 
 
 
19.08 Στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ
 
 
 
 
19.02 Μαζεύεται κόσμος σιγά - σιγά έξω από τη Βουλή (Φωτογραφίες του @dromografos)
 
 
 
 
 

Η ομιλία του Δημήτρη Στρατούλη για το πολυνομοσχέδιο: Είστε σταυρωτές του λαού

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή

Η ομιλία της Νάντιας Βαλαβάνη για το πολυνομοσχέδιο

Η ομιλία του Θανάση Πετράκου για το πολυνομοσχέδιο

 
Κυριακή 28 Απριλίου

Με ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το ΚΚΕ ολοκληρώνεται απόψε στην Ολομέλεια η συζήτηση και επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην εφαρμογή των προβλεπόμενων από το 2ο και το 3ο Μνημόνια, καθώς και από το Ν. 4093/2012 για την κινητικότητα στο Δημόσιο Τομέα. Στις 18.30 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ενώ για ακόμη μία φορά "για λόγους ασφαλείας" το μετρό στο Σύνταγμα είναι κλειστό από τις 16.30.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου άρχισε στην Ολομέλεια λίγο μετά τις 11:15'. Σημειώνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας για το πολυνομοσχέδιο με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να σημειώνει ότι «η τρικομματική γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την επιστημονική επιτροπή της Βουλής». Η ένσταση αντισυγματικότητας απερρίφθη από την κυβερνητική πλειοψηφία. 

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις έντεκα τη νύχτα προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία ψήφισης.

______________________

Το πολυνομοσχέδιο (διαβάστε το εδώ)  που κατατέθηκε κα θα συζητηθεί  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να ψηφιστεί ως την Κυριακή, περιλαμβάνει 15.000 απολύσεις μονίμων υπαλλήλων από το δημόσιο έως το 2014, εκ των οποίων  4.000 έως τα τέλη του χρόνου.

Επίσης, θα περιλαμβάνει διατήρηση του ειδικού έκτακτου τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών για το όλο το 2013 (το περίφημο χαράτσι), που θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Ακολούθως, προβλέπεται το ειδικό τέλος να ενοποιηθεί με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και μετά να εισπράττεται μέσω των εφοριών. Με το εν λόγω νομοσχέδιο, απελευθερώνεται πλήρως η αγορά προψημένου ψωμιού με αποτέλεσμα την ενίσχυση των μεγάλων αλυσίδων super market εις βάρος των μικρών αρτοποιών.

Σάββατο 27/4

Με πυρά από την αντιπολίτευση για το «κατεπείγον» άρχισε η συζήτηση στην αρμόδια  Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει ένα μόνο άρθρο (!). Θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια και θα τεθεί αμέσως προς ψήφιση.

 
 
 

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το νομοσχέδιο, έβαλλε κατά της διαδικασίας τονίζοντας πως η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να το ετοιμάσει έγκαιρα και πρόσθεσε «δεν φταίμε εμείς αν τσακώνεστε μεταξύ σας, αν δεν είστε αποτελεσματικοί, αν δεν σέβεστε τη διαδικασία της Δημοκρατίας».


«Έχουμε μια Βουλή που με ευθύνη της κυβέρνησης λειτουργεί υπό έκτακτες συνθήκες, των επειγόντων, των κατεπειγόντων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Έχετε επιβάλλει στη χώρα μια μνημονιακή τροϊκανή δικτατορία» είπε ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε για «νομοσχέδιο - έκτρωμα» που έρχεται σε ένα άρθρο, για να μην δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να αποφασίσουν για τις επιμέρους ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να παραβιάζεται το Σύνταγμα.

Οι τελικές ρυθμίσεις που περιλήφθηκαν στο  πολυνομοσχέδιο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Κυριακή, στις 6.30 στο Σύνταγμα.

                                                                                          Παρασκευή 26/4  

Σύμφωνα με το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, το πολυνομοσχέδιο συνιστά άλλη μία δημοκρατική εκτροπή καθώς και συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων: ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Με το πολυνομοσχέδιο υποβαθμίζεται το κοινοβούλιο και συνεχίζεται η μνημονιακή πολιτική

Ενάντια στο πολυνομοσχέδιο: 24ωρη απεργία και πορεία συμβασιούχων στους ΟΤΑ - κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ με παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα και συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στο Σϋνταγμα.

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται και η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών λόγω της ραγδαίας μείωσεις των δασκάλων και καθηγητών που έχει επιφέρει το μνημόνιο: Αυξάνεται το ωράριο διδασκαλίας δασκάλων και καθηγητών

Πέμπτη 25/4

Αποσύρεται τελικά, μετά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε, η διάταξη Μανιτάκη που καταργούσε την ισχύ των δικαστικών αποφάσεων για τους συμβασιούχους.   Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σχολίασε νωρίτερα πώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμαζόταν να καταργήσει αυτά που ο ίδιος δίδαξε στο Πανεπιστήμιο.

 Τρίτη 23/4

Στο τραπέζι των κυβερνητικών εταίρων το μίνι μνημόνιο:  Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τον Φ. Σαχινίδη (ΠΑΣΟΚ) και τον Δ. Χατζησωκράτη (ΔΗΜΑΡ). Η σύσκεψη αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς το ΠαΣοΚ ζήτησε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για το πολυνομοσχέδιο, κάτι που το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε.

 Ο εκβιασμός με τη δόση - το καρότο της ρύθμισης των οφειλών

Η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει το εν λόγω νομοσχέδιο με διαδικασίες - σκούπα, πριν τις διακοπές του Πάσχα, ώστε να έχει ψηφιστεί πριν το Eurogoup του επόμενου μήνα. Η κυβέρνηση, στο καθιερωμένο πλέον μνημονιακό μοτίβο των εκβιασμών, θεωρεί την ψήφιση του νομοσχεδίου προϋπόθεση για να  εκταμιευτούν οι επόμενες δόσεις της δανειακής σύμβασης ύψους 8,8 δισ. ευρώ.

Στο  πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 48 δόσεις, ρύθμιση που θα αποτελέσει το επικοινωνιακό προπέτασμα για να περάσει ολόκληρο το νέο μίνι μνημόνιο.

Η κυβέρνηση θα επαναφέρει το ζήτημα για απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων μαζί με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τα μικρά καταστήματα, επιτρέποντας την λειτουργία των καταστημάτων για 51 Κυριακές κατ' έτος και 7 για τα πολυκαταστήματα.

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Συνέχιση της μνημονιακής συνταγής το νέο πολυνομοσχέδιο

Για συνέχιση της μνημονικής συνταγής με το νέο πολυνομοσχέδιο κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα. Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ υπογραμμίζεται ότι το νέο πακέτο μέτρων όχι μόνο δεν απαντά στα οξυμμένα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα της μνημονιακής συνταγής αλλά θα έχει ακόμη πιο καταστροφικά αποτελέσματα:  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί συνέχιση της μνημονιακής συνταγής

 Αντιδράσεις για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τις ανθρωποθυσίες στο δημόσιο

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εμπόρων στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, μέτρο που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα μικρά καταστήματα προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων: Β. Κορκίδης: H μάχη για τις Κυριακές θα δοθεί μέχρι τέλους.

Να σημειωθεί ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά την σύγκληση σύσκεψης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, καθώς είναι μεγάλοι οι τριγμοί κυρίως από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, που θέλοντας να δώσει στην στήριξη στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, που έχει εκφράσει κατά καιρούς ενστάσεις στο σχέδιο απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι «κόκκινες γραμμές» έχουν από καιρό ατονίσει, το νομοσχέδιο δεν αναμένεται να βρει σημαντικά εμπόδια από τους κυβενρητικούς συνεταίρους της ΝΔ.

Αυτό το νέο πογκρόμ που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση, αποτελεί και το θεμελιώδες  στήριγμα της ιδεολογικής επίθεσης που διεξάγει το τελευταί διάστημα. Καθημερινά, υποστηρικτές του μνημονίου συγλίνουν στην ανάγκη να «σπάσει το ταμπού» των απολύσων στο δημόσιο αδιαφορώντας τόσο για το Σύνταγμα όσο και για τις άμεσες καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία που θα έχει το προαποφασισμένο μέτρο των απολύσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)