to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 29.11.2013

Πολιτική

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία-μπάλωμα για την εξεταστική των ΑΕΙ

Η τροπολογία πέρασε με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Με αυτή δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο.


           

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή, το βράδυ της Πέμπτης, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο.

Με δεδομένο ότι στις τροπολογίες δεν γίνεται ξεχωριστή επί των άρθρων συζήτηση (στη συγκεκριμένη τροπολογία έντεκα διαφορετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονταν σε ένα άρθρο), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «παρών» στηρίζοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε διαμαρτυρόμενη για τη διαδικασία, ενώ αρνητικές ψήφους έδωσαν και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Για τους περισσότερους ομιλητές η ρύθμιση για την εξεταστική συνδέεται με την απόπειρα «διάσωσης του εξαμήνου» κατόπιν της εμπλοκής που δημιουργήθηκε με την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης, είχε μάλιστα αναφέρει πως για την κυβέρνηση η υπερψήφιση της τροπολογίας αφορά και «το ζήτημα του να ανοίξουν τα πανεπιστήμια» και είχε ζητήσει «να στείλουμε ένα μήνυμα πως όλοι συμφωνούμε στον διάλογο για το άνοιγμα των πανεπιστημίων».

Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, στην ομιλία του ανέφερε πως «το θέμα που εισάγεται με την τροπολογία δεν έχει να κάνει με το τρέχον εξάμηνο και με το αν θα χαθεί ή όχι» καθώς «θα πρέπει να σταματήσει η απεργία για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα μέσα στο νόμιμο πλαίσιο να κερδηθεί αυτό το εξάμηνο».

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)