to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:42 | 03.02.2014

Κοινωνία

Υπερασπίζονται το νοσοκομείο στην Ιεράπετρα

Με συλλαλητήριο την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου


«Υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο συνταγματικό μας δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και την άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας», τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Στο κάλεσμά της η ανοιχτή επιτροπή αγώνα που έχει συσταθεί, επισημαίνει τα ακόλουθα:

"Εδώ και τριάμιση χρόνια βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επίμονες προσπάθειες υποβάθμισης και συρρίκνωσης του Νοσοκομείου μας, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής διάλυσης του ΕΣΥ που εφαρμόζεται. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που οδηγούν το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στη διάλυση και την υποβάθμιση και την περιοχή μας στο μαρασμό και την απαξίωση.

Πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτής της επίθεσης αποτελεί, σήμερα, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου που παραμένει κλειστή 25 μέρες το μήνα, πρόβλημα που διαιωνίζεται μήνες τώρα, χωρίς προοπτική αποτελεσματικής επίλυσης.

Οι προσπάθειες συγκάλυψης του προβλήματος με μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού από το ένα νοσοκομείο του Νομού στο άλλο, μόνο σα μπαλώματα και μάλιστα αποτυχημένα μπορούν να αντιμετωπιστούν αφού προσπαθούν να κλείσουν τρύπες ανοίγοντας άλλες. Οι διαρκείς, μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που οι κάτοικοι της Ιεράπετρας έχουμε πραγματοποιήσει όλο αυτό το διάστημα έχουν καταφέρει να φρενάρουν ή και να ανατρέψουν σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες συρρίκνωσης του Νοσοκομείου μας.

Με τον ίδιο τρόπο σκοπεύουμε να αντιδράσουμε και πάλι υπερασπίζοντας το αναφαίρετο συνταγματικό μας δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και την άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Καλούμε όλους τους φορείς και τους κατοίκους του δήμου μας να στηρίξουν έμπρακτα και αν συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Απαιτούμε άμεση λύση του προβλήματος της παθολογικής κλινικής, με προσλήψεις προσωπικού. Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη κάλυψη των κενών στην παθολογική και τη χειρουργική κλινική.

Την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, τεχνικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Όχι στις μετακινήσεις ιατρικού και άλλου προσωπικού. Την επαρκή χρηματοδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την αυτόνομη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να έχει το δικό του προσωπικό και τη δική του χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πάψει να αποτελεί δεξαμενή κάλυψης των αναγκών άλλων νοσοκομείων εντός και εκτός νομού.

Καθολική, δωρεάν πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας. Τη διατήρηση όλων των υποκαταστημάτων και υπηρεσιών του ΙΚΑ".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)