to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:14 | 29.11.2021

Κοινωνία

«Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα»

«Την 8χρονη Όλγα συνέθλιψε μία μεταλλική πόρτα και όλους εμάς μας συνθλίβει η κτηνωδία αυτού του κόσμου. Αν η Όλγα μπορούσε να μας πει τη μοίρα μας θα μας έλεγε πως μαζί της πέθανε και η ανθρωπιά μας»


Όπως αναφέρουν η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά και η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κερατσινίου Δραπετσώνας:

ΟΛΓΑ 8 ετών , Η ΦΡΙΚΗ ΔΕΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ)

Σήμερα Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, μέλη, βουλευτές και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρεθήκαμε στο χώρο του εργοστασίου «Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος» όπου έχασε τη ζωή της η 8χρονη Όλγα, για να αφήσουμε μερικά λουλούδια στη μνήμη της.

Την αναζήτηση από τις αρμόδιες αρχές των ευθυνών και την απόδοση τους για το θάνατο της μικρής Όλγας θα την παρακολουθούμε στενά με όσα μέσα παρέχει η πολιτεία στα κόμματα και στους πολίτες.

Για να μη γίνει όμως κανόνας η εγκληματική ανθρώπινη αδιαφορία και αναλγησία, για να μην επικρατήσει το πρότυπο της κοινωνίας του ατομικισμού, χρειάζεται προσπάθεια και αγώνας. Η αντιστροφή του όρου της κυριαρχίας του ατόμου έναντι της κοινωνίας είναι επιτακτική για το μέλλον αλλά και την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Στο χώρο του εργοστασίου αναρτήθηκε πανό ενώ ακολούθησε μοίρασμα της ακόλουθης ανακοίνωσης στην πόλη του Κερατσινίου:

Για την 8χρονη Όλγα … Την Όλγα που συνέθλιψε μια μεταλλική πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι, η πόρτα του στυγνού και απάνθρωπου κόσμου

Αυτοί που έκλειναν και ξανάκλειναν την πόρτα του εργοστασίου ενώ μια 8χρονη ξεψυχούσε μαρτυρικά, που αδιαφορούσαν βλέποντας τη, που κλωτσούσαν το άψυχο κορμάκι της σα σκουπίδι είναι γέννημα θρέμμα της εποχής μας, την εποχή των τεράτων.

Την εποχή που κάποιες ζωές αξίζουν περισσότερο από κάποιες άλλες και κάποιες δεν αξίζουν απολύτως τίποτα. Φτιάξανε τον Θεό σύμφωνα με το μπόι τους και δεν περίσσευε Θεός για  παιδιά...έλεγε ο Μ. Λουντέμης στο μυθιστόρημα ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα.

Η 8χρονη Όλγα «άνοιξε ήσυχα, λοιπόν, την πόρτα ενός άστρου, μπήκε μέσα προφυλακτικά να μην ακούσουμε, μα όλες τις νύχτες ‘κείνη η πόρτα ανοιχτή χτυπάει απ’ τον αγέρα του μικρού λυγμού της. Κι ούτε μπόρεσε να σηκωθεί πια να την κλείσει» έλεγε  ο Γ. Ρίτσος στα  νεκρά παιδιά. Από την εποχή που ξημέρωνε με ποιητές στην εποχή που νυχτώνει και ουρλιάζουν τ αγρίμια.

Την 8χρονη Όλγα συνέθλιψε μία μεταλλική πόρτα και όλους εμάς μας συνθλίβει η κτηνωδία αυτού του κόσμου. Αν η Όλγα μπορούσε να μας πει τη μοίρα μας θα μας έλεγε πως μαζί της πέθανε και η ανθρωπιά μας.

Αναζητείται ελπίδα στην ανθρωπιά, στην αλληλεγγύη. Να βάλουμε ένα τέλος στην βαρβαρότητα και την αποκτήνωση που μας πνίγει.

Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)