to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 11.08.2014

πηγή: Αυγή

Διεθνή

Υπέρ των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα η Χίλαρι Κλίντον - Αποστάσεις από Ομπάμα για Συρία

Υπέρ της στρατιωτικής επιχείρησης, την οποία διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και του πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, τάχθηκε σθεναρά η Χίλαρι Κλίντον.


Σε συνέντευξή της στο περιοδικό The Atlantic, η πρώην επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ και πιθανή υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016 ισχυρίστηκε ότι η κύρια ευθύνη για το ξέσπασμα της σύρραξης "ανήκει στη Χαμάς", ενώ μίλησε για το "δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα".

Την ίδια ώρα, η Χίλαρι Κλίντον πήρε αποστάσεις από την εξωτερική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε ό,τι αφορά τη Συρία, χαρακτηρίζοντας "αποτυχημένη" την απόφαση της Ουάσινγκτον να μην επέμβει στα πρώτα στάδια του συριακού εμφυλίου πολέμου.

"Η αποτυχία να βοηθήσουμε να σχηματιστεί μια αξιόπιστη μάχιμη δύναμη αποτελούμενη από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν τις διαδηλώσεις εναντίον του Άσαντ -ισλαμιστές, οπαδοί ενός κοσμικού κράτους, και όλους όσοι ήταν ανάμεσα τους-, η αποτυχία αυτή άφησε ένα μεγάλο κενό, το οποίο καλύπτουν τώρα οι τζιχαντιστές", είπε.

Η Κλίντον υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Ομπάμα στην πρώτη του θητεία στην προεδρία και αποχώρησε στις αρχές του 2013, ήταν δηλαδή στέλεχος της κυβέρνησης κατά τα πρώτα στάδια της λαϊκής εξέγερσης στη Συρία.

Η ίδια θεωρείται μια πιθανή και ιδιαίτερα ισχυρή διεκδικήτρια του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να είναι η υποψήφιά του για την προεδρία στις εκλογές του 2016. Είχε ηττηθεί από τον Ομπάμα όταν είχαν αναμετρηθεί για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2008.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)