to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:36 | 02.08.2017

Διεθνή

Υπέγραψε για τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ο Ντ. Τραμπ, αν και περιλαμβάνονται στον νόμο «ξεκάθαρα αντισυνταγματικές διατάξεις»

Οι νέες κυρώσεις, που στοχεύουν ιδιαίτερα τον ρωσικό ενεργειακό τομέα, υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα από το Κογκρέσο


Ο Ντ.Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Οι νέες κυρώσεις, που στοχεύουν ιδιαίτερα τον ρωσικό ενεργειακό τομέα, είχαν υπερψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα από το Κογκρέσο.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε, έπειτα από την υπογραφή του νομοσχεδίου με τις νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ότι ο νόμος έχει «σημαντικά ελαττώματα», σημειώνοντας ότι θα περιορίζει την ικανότητα των ΗΠΑ να επιτυγχάνουν συμφέρουσες συμφωνίες για τον αμερικανικό λαό.

«Ενώ είμαι υπέρμαχος της λήψης σκληρών μέτρων για την τιμωρία και την αποτροπή επιθετικών και αποσταθεροποιητικών συμπεριφορών από το Ιράν, την Βόρεια Κορέα και την Ρωσία, αυτό το νομοσχέδιο έχει σημαντικά ελαττώματα», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Ο Τραμπ, ο οποίος υπέγραψε το νομοσχέδιο κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς παρουσία μέσων ενημέρωσης, τόνισε ότι ο νέος νόμος είναι πιθανό «να φέρει πιο κοντά την Κίνα την Ρωσία και την Βόρεια Κορέα», επισημαίνοντας ότι επικύρωσε τον νόμο «στο όνομα της εθνικής ενότητας».

«Στην βιασύνη του να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο το Κογκρέσο συμπεριέλαβε αρκετές, ξεκάθαρα αντισυνταγματικές διατάξεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Περιορίζοντας την ευελιξία της κυβέρνησης, αυτός ο νόμος κάνει δυσκολότερη την επίτευξη συμφέρουσων συμφωνιών για τον αμερικανικό λαό»

Τις νέες κυρώσεις υπερψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα τα δύο σώματα του αμερικανικού κογκρέσου, με την Ρωσία να ανταπαντά με την μείωση του προσωπικού που εργάζεται στις αμερικανικές αποστολές στη ρωσική επικράτεια.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)