to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:20 | 02.05.2020

Πολιτική

Υπάρχει «λεφτόδεντρο» για τα «γαλάζια» golden boys

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα για την “αναβάθμιση” του περιβάλλοντος, δίνεται μισθός 8.314 ευρώ τον μήνα στα golden boys της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων!


Την σκανδαλώδη τροπολογία αναδεικνύει στο πρωτοσέλιδο της η «Αυγή» του Σαββάτου υπενθυμίζοντας ότι πριν από την εν κρυπτώ παρέμβαση Χατζηδάκη, τα στελέχη αυτά θα έπαιρναν περίπου τα μισά χρήμτα (4.600 ευρώ αντί για 8.314). Η διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο θα μείνει στην ιστορία ως ένα περιβαλλοντικό έγκλημα (διαβάστε αναλυτικά). 

Το ερώτημα, αναφέρει η «Αυγή», είναι γατί τη ρύθμιση αυτή δεν την έβαλε εξ αρχής στο νομοσχέδιο, αλλά την έφερε το βράδυ της παραμονής της Πρωτομαγιάς, ελπίζοντας, προφανώς, ότι θα περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητη.

Η απάντηση είναι προφανής: διότι αυτό συμφώνησε με αυτούς που προαλείφονται για τις συγκεκριμένες θέσεις. Ας μην αρχίσει λοιπόν το γνωστό παραμύθι ότι «χρειάζονται ψηλοί μισθοί για να έρθουν άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα». Και τα μισά, που προβλέπονταν μέχρι τώρα, μια χαρά είναι για τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα.

Σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Την ώρα που ο κ. Χατζηδάκης διπλασιάζει τις αμοιβές των στελεχών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (από τα 4.600 στα 8.314 ευρώ), όπως αποκαλύπτει σήμερα η Αυγή, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης ακυρώνουν την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020 και παρατείνουν το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων. Κι όλα αυτά με τροπολογίες εν κρυπτώ σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», σχολιάζει ο Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του (2/5/20).

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις πραγματικές της προτεραιότητες για την κοινωνία και την οικονομία, εν μέσω πανδημίας: πολλά για τους λίγους, λίγα –ή μάλλον τίποτα- για τους πολλούς. Δεν πρόκειται για αστοχία προφανώς, αλλά για μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή, τις συνέπειες της οποίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σύντομα ο κ. Μητσοτάκης», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ιδιατερη «μέριμνα» της κυβέρνησης για τα νέα «golden boys» στηλιτεύει και ο δημοσιογράφος της «Αυγής», Κ. Πουλακίδας, σε τηλεοπτική του παρέμβαση:

«Η διάταξη αυτή δεν είναι η χειρότερη και η πλέον επικίνδυνη του νομοσχεδίου του Κ. Χατζηδάκη. Είναι όμως ενδεικτική τού πώς νομοθετεί ο συγκεκριμένος υπουργός και η κυβέρνηση στην οποία ανήκει. Με χαριστικές ρυθμίσεις, εξυπηρετήσεις, ρουσφέτια και χωρίς ίχνος μέριμνας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Και όλα αυτά, με διαδικασίες κατεπείγοντος και στη ζούλα. Χωρίς διαβούλευση», σχολιάζει η «Αυγή» στο κύριο άρθρο της

Δικαιολογεί το «πάρτι» ο Μπ. Παπαδημητρίου

Απόλυτα αιτιολόγησε τους υπέρογκους μισθούς των golden boys o Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Πρέπει να είναι καλοί οι μισθοί όσων αναλαμβάνουν υψηλές θέσεις. Δεν είναι υψηλοί ιδιαίτερα. Ξέρετε ότι μετά τους φόρους στην πραγματικότητα είναι 3.500 με 4.000 το πολύ και πρέπει να πληρώνονται σωστά οι άνθρωποι», ανέφερε μιλώντας στο «Κόντρα».

Όταν τον ρώτησε η δημοσιογράφος αν θα έλεγε τα ίδια επί ΣΥΡΙΖΑ εκείνος απάντησε θετικά, ενώ όταν του θύμισε ότι το κόμμα του έβγαζε στα μανταλάκια μετακλητούς των 1.000 ευρώ ο κ. Παπαδημητρίου είπε το απίστευτο:

«Εγώ δεν έχω καμία ευθύνη για το τι έλεγε η Ν.Δ. Εγώ είμαι από τον Ιούνιο και μετά»!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)