to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 16.11.2018

Κοινωνία

Έχασε τη ζωή του ο οδηγός του απορριμματοφόρου που ανατράπηκε τα ξημερώματα στα Άνω Λιόσια

Ο άτυχος οδηγός τραυματίστηκε βαριά κατά την ανατροπή του οχήματος και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», ενώ λίγο αργότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, άφησε την τελευταία του πνοή


Ο 53χρονος οδηγός του απορριμματοφόρου, που ανατράπηκε, στις 5:00 το πρωί, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο ύψος των Άνω Λιοσίων, έχασε, τελικά, τη ζωή του.

Ο άτυχος οδηγός τραυματίστηκε βαριά κατά την ανατροπή του οχήματος και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», ενώ λίγο αργότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, άφησε την τελευταία του πνοή.

Κλειστά τα αμαξοστάσια καθαριότητας των δήμων, τη Δευτέρα

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εργατικά δυστυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν αποκομιδές απορριμμάτων την προσεχή Δευτέρα και τα αμαξοστάσια των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.

Μετά τον σημερινό θανατηφόρο τραυματισμό οδηγού απορριμματοφόρου, κοντά στον ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και τον θάνατο εργάτη καθαριότητας στον Ασπρόπυργο, την περασμένη Παρασκευή, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους αιρετούς «που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών».

Για τα αίτια των εργατικών ατυχημάτων στους δήμους, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, μη τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια και κακοσυντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Συλλυπήτηρια ΕΣΔΝΑ

Η πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου, η διοίκηση και όλοι οι εργαζόμενοι, εκφράζουμε την απέραντη θλίψη μας για την απώλεια του Πέτρου Χατζημιχαηλίδη, του οδηγού απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου που έχασε την ζωή του σήμερα τα ξημερώματα εν ώρα καθήκοντος.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους και ευχόμαστε δύναμη και αντοχή ώστε να αντέξουν το βάρος της απώλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)