to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:07 | 09.11.2012

left.gr

Κοινωνία

Υπάλληλοι Βουλής: Είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα μίας κατάστασης

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Βουλής


Σε αναίρεση των κατηγοριών, που επί ένα διήμερο τους απευθύνουν διάφορα μέσα ενημέρωσης και blogs, προβαίνουν οι υπάλληλοι της Βουλής, με ανακοίνωσή του Συλλόγου τους.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι υπενθυμίζουν πως «ο 15ος και 16ος μισθός έχουν καταργηθεί» και επισημαίνουν ότι έχουν καταργηθεί όλα τα επιδόματα (Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, τα επιδόματα αδείας, μηχανογράφησης κ.λπ.). «Ό,τι καταργήθηκε ή καταργείται για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, καταργείται και για εμάς» σημειώνουν. Έτσι, όπως υπογραμμίζουν, η μισθοδοσία των εργαζομένων στη Βουλή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συνυπολογιζομένων και των περικοπών που προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2013, έχει μειωθεί κατά 35,2% - κάτι που μεταφράζεται σε μείωση των καθαρών αποδοχών μέχρι ποσοστού 50%.


«Δεν αμφισβητείται πως το όριο των υπερωριών για τους εργαζομένους στη Βουλή, είναι μεγαλύτερο από αυτό των υπαλλήλων των υπουργείων. Όμως δεν αμφισβητείται και το γεγονός, πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή λειτουργούν με ωράρια που δεν υπάρχουν στους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου, στενού και ευρύτερου» υπενθυμίζουν οι υπάλληλοι της Βουλής και τονίζουν: «Οι εργαζόμενοι στη Βουλή δεν εργάζονται μόνο μέχρι την ολοκλήρωση και ψήφιση νομοσχεδίου - δηλαδή μέχρι την 1 ή τις 2 τα ξημερώματα. Χρειάζονται και άλλες δύο τουλάχιστον ώρες, για να τελειώσουν τα πρακτικά, να περαστούν οι τροπολογίες και οι νομοτεχνικές βελτιώσεις, ώστε να αποσταλούν την άλλη μέρα νωρίς το πρωί στο αρμόδιο υπουργείο για έλεγχο, και στη συνέχεια στο Τυπογραφείο. Και δεν αμφισβητείται το ότι οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών τα Σαββατοκύριακα, αυξάνονται τα τελευταία χρόνια».

«Δεν ζητάμε να μας λυπηθούν - γιατί πέραν του έργου μας, εκτελούμε και ένα λειτούργημα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, είναι σπάνιες έως ανύπαρκτες οι περιπτώσεις που ως εργαζόμενοι μετέχουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Όμως αυτό απέχει πολύ από το να δεχθούμε να γίνουμε αδιαμαρτύρητα τα εξιλαστήρια θύματα μιας κατάστασης για την οποία και εμείς, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δεν ευθυνόμαστε. Απέχει πολύ από το να μας εμφανίζουν ως golden boys του Δημοσίου και να γράφουν ή να λένε ψευδέστατα, ότι ένας πρωτοδιοριζόμενος στη Βουλή, υποχρεωτικής μάλιστα εκπαίδευσης, λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι της Βουλής.

 
tags: Βουλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)