to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:43 | 23.01.2017

Πολιτική

Υπ. Υγείας: Οχετός ψεύδους από το «Πρώτο Θέμα» για το Γ.Ν. Θήρας

«Καμία έκπληξη δεν προκαλεί πλέον η σύμπραξη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με τα πιο σκοτεινά ιδιωτικά συμφέροντα» τονίζει το υπουργείο Υγείας.


«Καμία έκπληξη δεν προκαλεί πλέον η σύμπραξη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με τα πιο σκοτεινά ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία σαν μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά περιμένουν την αποτυχία του εγχειρήματος λειτουργίας του Γ.Ν. Θήρας ως δημόσιου νοσοκομείου, ώστε να αδράξουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν σε τιμή ευκαιρίας» αναφέρει το υπουργείο Υγείας σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα.

«Όσο βρώμικος κι αν είναι ο πόλεμος εναντίον του δημόσιου χαρακτήρα του Γ.Ν. Θήρας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δεσμεύεται ότι αυτό θα παραμείνει ένα δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε όποιον πολίτη της χώρας το έχει ανάγκη» σημειώνει το υπουργείο Υγείας και προσθέτει:

«Σε τι άλλο θα μπορούσε να στηρίξει η συγκεκριμένη εφημερίδα τον οχετό ψεύδους, που για ακόμα μία φορά εξαπέλυσε, παρά σε βασιλικά διατάγματα του 1948. Σε ένα τέτοιο διάταγμα αναφέρεται πως μόνο το οικόπεδο, στο οποίο εκ των υστέρων κατασκευάστηκε το κτίριο του Κέντρου Υγείας Θήρας, παραχωρήθηκε από την Κοινότητα Θήρας. Βέβαια οι «έγκυροι» πληροφοριοδότες της εφημερίδας ξέχασαν να την ενημερώσουν, ότι υπάρχουν μεταγενέστερα έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν πως το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στο Υπουργείο Υγείας.

Στο χώρο που στεγαζόταν το Κέντρο Υγείας Θήρας διαμένει νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και κανένας απολύτως ιατρός από το προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας. Το γεγονός ότι για να στηρίξουν την τραγικότητα που προεξοφλούσε ο τίτλος του εν λόγω άρθρου, δεν δίστασαν να «εισβάλλουν» στο χώρο όπου διαμένει εργαζόμενη, η οποία βρίσκεται σε άδεια και τον είχε αφήσει κλειδωμένο, είναι ενδεικτικό του ήθους όσων συνετέλεσαν στη δημιουργία του συγκεκριμένου άρθρου».

«Οι πληροφοριοδότες της εφημερίδας, είτε εσκεμμένα από δόλο, είτε ακούσια από ανικανότητα, δεν ενημέρωσαν την εφημερίδα, πως η χρήση του κτιρίου έχει παραχωρηθεί από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια στο Γ.Ν. Θήρας και πως κατόπιν εντολής του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες προσωρινής αποκατάστασης κάποιων προβλημάτων, ενώ βρίσκεται στη διαδικασία της ανάθεσης σε μελετητή η πλήρης μετασκευή του χώρου, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες διαμονής των εργαζόμενων. Παρ’ όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας, ως προς την εξεύρεση στέγης για τους ιατρούς, δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα παρά την επιδότηση ενοικίου από τοπικούς φορείς, η στέγη τους να εξασφαλίζεται με πολύ κόπο μεμονωμένων ανθρώπων» υπογραμμίζει το υπουργείο Υγείας.

«Όσον αφορά στη στελέχωση του Γ.Ν. Θήρας με ιατρικό προσωπικό, παρά την οργανωμένη προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση των ενδιαφερόμενων ιατρών, από γνωστούς κύκλους, το νοσοκομείο θα στελεχωθεί πλήρως και θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την αυξημένη κίνηση της τουριστικής περιόδου, όπως άλλωστε συνέβη και την περασμένη σεζόν. Απόδειξη του γεγονότος αυτού αποτελεί η εξυπηρέτηση 15.000 περιστατικών από τα ΤΕΠ και τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, μόνο για το διάτημα Αυγούστου – Σεπτέμβρη - Οκτώβρη 2016. Για το μόνιμο ιατρικό προσωπικό έχει ήδη αποφασισθεί και θα υλοποιηθεί σύντομα η εξίσωση του μισθολογίου με αυτό του ΕΣΥ. Όσο αφορά στους αποσπασμένους ιατρούς από το ΕΣΥ ή το ΠΕΔΥ, προβλέπεται μηνιαίο επίδομα απόσπασης 600 €. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εξομαλυνθεί πλήρως η διαδικασία πληρωμής των εφημεριών.

Η χρηματοδότηση του Γ.Ν. Θήρας παραμένει απρόσκοπτη. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου για το 2017 ανέρχεται στα 5,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,43 εκατ. ευρώ εξασφαλίζονται από την κρατική επιχορήγηση, η οποία αν παραστεί ανάγκη θα αυξηθεί.

Ως προς το θέμα της σίτισης των εργαζόμενων στο Γ.Ν. Θήρας, καθίσταται απολύτως σαφές ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν αρνήθηκε ποτέ τη σίτιση οποιουδήποτε εργαζόμενου. Κάθε εβδομάδα συντάσσεται κατάλογος με τους εργαζόμενους οι οποίοι αιτούνται σίτιση και με βάση αυτόν τον κατάλογο γίνεται ο προγραμματισμός των μαγειρείων.

Στις 15 Ιουλίου του 2016, ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τόσο απέναντι στην τοπική κοινωνία, όσο και απέναντι σε κάθε πολίτη της χώρας. Αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε ο πρωθυπουργός θα υλοποιηθούν μέχρι την τελευταία λέξη, όση προσπάθεια κι αν χρειαστεί. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης καλεί την τοπική κοινωνία να προασπίσει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ για ελεύθερη πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, να στηρίξει τη λειτουργία του Γ.Ν. Θήρας, να σταθεί εμπόδιο στα ιδιωτικά συμφέροντα που αντιμάχονται το Δημόσιο χαρακτήρα του.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας, τοπικά στελέχη της οποίας δήλωσαν ενώπιον συνεργατών του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, πως επιθυμεί το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου, παρά την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κου Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαντορίνη, υποστήριξε πως το συγκεκριμένο εγχείρημα θα αποτύχει, ενώ παράλληλα υπεραμύνθηκε της θέσης του για ιδιωτικοποίησή του» καταλήγει το υπουργείο Υγείας.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)