to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:10 | 25.10.2018

Κοινωνία

Το υπ. Υγείας για τα δημοσιεύματα για το ΕΚΑΒ: Η λάσπη και τα ψέματα λερώνουν πρώτα τα χέρια του συκοφάντη

«Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες μια φρασεολογία γεμάτη συκοφαντίες εναντίον των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και της Διοίκησης από το Σωματείο εργαζομένων της Αθήνας» επισημαίνει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη


Το Γραφείο Τύπου του αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες μια φρασεολογία γεμάτη συκοφαντίες εναντίον των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και της Διοίκησης από το Σωματείο εργαζομένων της Αθήνας: Δημοσιογραφικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημερώνουν -έπειτα από πληροφορίες του Σωματείου- ότι «μετακινούνται 47 διασώστες του ΕΚΑΒ από τα πληρώματα ασθενοφόρων στα γραφεία».

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, όπως κάθε σχετικός γνωρίζει, από τη στιγμή που δεν μπορεί ούτε να προσλάβει διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά ούτε να μετατάξει μέσω κινητικότητας, είναι αναγκασμένη να βρει εκ των ενόντων λύση για να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Είναι επίσης γνωστό ότι αν αυτές οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, δημιουργείται πρόβλημα στο ίδιο το φυσικό αντικείμενο του φορέα, την άμεση δηλαδή παροχή πρώτων βοηθειών και την επείγουσα διακομιδή ασθενών και τραυματιών. Άλλωστε, από 1-1-2019 που παύει η εμπλοκή του Επιτρόπου, οι ίδιες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την λειτουργία του, επιλύοντας κάθε εκκρεμότητα και εξασφαλίζοντας ασφάλεια στα πληρώματα των ασθενοφόρων και στους πολίτες.

Οι ανακρίβειες, τα ψέματα και ο «ψευτο-κουτσαβακισμός» των εξώδικων προς τη Διοίκηση, για δήθεν ρουσφέτια και «χρωματισμένες» αρχαιρεσίες, αποτελεί εκείνη την παλιά γνωστή μέθοδο συνδικαλισμού, που στόχευε σε στενές κλαδικές ιδιοτέλειες και στην εμπέδωση του ιδεολογήματος -στάχτη στα μάτια της κοινωνίας- «κάνουμε κάτι για να υπάρχουμε». Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ δέχτηκε από την πρώτη μέρα το διάλογο με το Σωματείο γιατί απλά δεν τον φοβάται. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. αλλά ίσως κάποιοι να λογοδοτούν σε άλλα κέντρα και όχι στην κοινωνία.

Η αλήθεια λοιπόν για όλα αυτά, μετά από ενδελεχή έλεγχο που διενήργησε η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, είναι η εξής: από τους 47 εργαζόμενους «πληρώματα Ασθενοφόρων» που αναφέρουν οι «πληροφορίες των συνδικαλιστών», οι 36 εργάζονται εδώ και χρόνια σε διοικητικές υπηρεσίες, ενώ μόνο 11 από όλη την Ελλάδα τοποθετούνται πράγματι τώρα σε διοικητικές θέσεις για την κάλυψη αναγκών. Να σημειωθεί εδώ ότι με τη ρύθμιση αυτή παύει ταυτόχρονα και η εργασιακή ομηρεία αυτών των 36 που υπηρετούν ήδη σε διοικητικές θέσεις, αφού όλα αυτά τα χρόνια υποχρεώνονταν σε διαδοχικές αποσπάσεις και μετακινήσεις, για να υπόκεινται σε πελατειακό έλεγχο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, ενώ επίσης η γενναιότητα ξεκινάει από το θάρρος να ζητάμε συγνώμη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)