to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:02 | 13.10.2017

Πολιτική

Υπ. ΨΗΠΤΕ: Μετά από «ένα διάλειμμα ολίγων λεπτών» η ΝΔ έγινε ξανά η «ηχώ» των καναλαρχών

«Τελικά, η μόνη σταθερά στη θέση της ΝΔ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες είναι ο ρόλος της ως “Ηχούς των Καναλαρχών“.


«Προφανώς, μετά από ένα “διάλειμμα ολίγων λεπτών“, η ΝΔ επανέρχεται στο ρόλο της υπεράσπισης των συγκεκριμένων συμφερόντων. Αναμενόμενο». Αυτό είναι το σχόλιο – απάντηση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) στην νεότερη ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία  κατηγορεί την κυβέρνηση πως «αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του αρμόδιου υπουργού».

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να μην υποχωρήσει σε πιέσεις για τις τηλεοπτικές άδειες

Το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση, σε απάντηση ανακοίνωσης της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες:

«Τελικά, η μόνη σταθερά στη θέση της ΝΔ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες είναι ο ρόλος της ως “Ηχούς των Καναλαρχών“.

Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αναφερόμενος στο νέο διαγωνισμό για τις άδειες, δήλωσε πως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να πληρώσουν ό,τι προβλέπεται από τον νόμο και, μάλιστα, ότι το τίμημα που όρισε το ΕΣΡ “δεν είναι κάτι υπερβολικό“.

Το ίδιο απόγευμα, όμως, το γραφείο Τύπου της ΝΔ επανήλθε λέγοντας ακριβώς τα αντίθετα: ότι ο νόμος 4339/15 είναι αντισυνταγματικός (παρότι η ίδια η ΝΔ έχει ψηφίσει 8 από τα 15 σχετικά άρθρα του) και πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν πρέπει να πληρώσουν τίμημα για την άδεια, αλλά απλώς ένα τέλος χρήσης, χωρίς καν να διενεργηθεί διαγωνισμός.

Προφανώς, μετά από ένα “διάλειμμα ολίγων λεπτών“, η ΝΔ επανέρχεται στο ρόλο της υπεράσπισης των συγκεκριμένων συμφερόντων. Αναμενόμενο».

O επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Χριστοφορίδης, απήθυνε σχετικό ερώτημα, μέσω twitter, προς τη νέα εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη η οποία, μετά την παλινωδία του κόμματός της, καλείται να ξεκαθαρίσει τη θέση της ΝΔ:

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Παππάς: Μετακίνηση της ΝΔ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών

Η ανακοίνωση «ήξεις - αφήξεις» της ΝΔ

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή. 

Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι. 
 
Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση  όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία. 
 
Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για  το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε  η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης. 
 
Χωρίς στημένους διαγωνισμούς.
 
Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ε.Σ.Ρ. 
 
Η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του Υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.
 
Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί  επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)