to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:27 | 04.03.2021

Πολιτική

Το υπ. ΠροΠο βρήκε (φυσικά) «νόμιμο» το κορωνοτσιμπούσι Μητσοτάκη στην Ικαρία

Ως υπηκόους και ιθαγενείς για τους οποίους ισχύουν άλλοι νόμοι μάς αντιμετωπίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που ανέλαβε εργολαβικά να ξεπλύνει το άγος του πρωθυπουργού στην Ικαρία.


Όπως γράφει η Αυγή:

Την ημέρα που ξεκίνησε η επιβολή αυστηρότερου lockdown στην Αττική, ο Κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε πολιτική εξόρμηση στην Ικαρία. Ωστόσο, για να δικαιολογήσει τη μη επιβολή προστίμου από την ΕΛ.ΑΣ., ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου ισχυρίζεται τώρα πως δεν υπήρχε απαγόρευση για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια!

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ξεκίνησε η επιβολή αυστηρότερου lockdown στην Αττική και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, ο Κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε πολιτική εξόρμηση στην Ικαρία. Εκεί, εν πομπαίς και οργάνοις (τσαμπούνες κ.ά.), μαζί με δεκάδες άτομα της συνοδείας του και κυβερνητικά στελέχη, επισκέφθηκε το σπίτι του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη. Από τη δημοσιοποίηση των εικόνων ξέσπασε σάλος - μέχρι και ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και υποσχέθηκε να μην ξανασυμβεί.

Όμως, σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του Λ. Οικονόμου σε ερώτηση 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η κορωνοσυγκέντρωση Μητστάκη δεν απαγορευόταν! Συγκεκριμένα, απάντησε ότι «κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα (δηλαδή 6 έως 15 Φεβρουαρίου) δεν υφίστατο σε ισχύ διάταξη που να απαγορεύει ρητά ή να ρυθμίζει ειδικότερα το ζήτημα των επισκέψεων σε οικίες». Επομένως, δεν υπήρξε καμία παρανομία και γι’ αυτό η αστυνομία ούτε εμπόδισε την κορωνοσυγκέντρωση του Κ. Μητσοτάκη ούτε επέβαλε, έστω και εκ των υστέρων, πρόστιμα!

tags: Ικαρία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)