to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 08.02.2019

Πολιτική

Υπ. Παιδείας: Ο κ. Μπουτάρης είναι γνωστός θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

«Ο κύριος Μπουτάρης προφανώς αγνοεί ότι τα Ανώτατα Ιδρύματα αποφασίζουν με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια τις συνέργειες μεταξύ τους χωρίς καμία επιβολή άνωθεν όπως στο πρόσφατο παρελθόν με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ» σχολιάζει το Υπουργείο Υγείας με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.


Με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τις συνέργειες του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων δηλώνει:

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, γνωστός θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, βλέπει δήθεν «διάλυση» του Διεθνούς Πανεπιστημίου και όχι τη μετεξέλιξή του που δημιουργεί νέα δυναμική στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως ομόφωνα διαπιστώνουν στο πόρισμά τους τα μέλη της Επιτροπής, τόσο του Διεθνούς Πανεπιστημίου όσο και των τριών άλλων ΤΕΙ που αποφάσισαν – επαναλαμβάνουμε ομόφωνα – τις συνέργειες μεταξύ των Ιδρυμάτων τους.

Ο κύριος Μπουτάρης προφανώς αγνοεί ότι τα Ανώτατα Ιδρύματα αποφασίζουν με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια τις συνέργειες μεταξύ τους χωρίς καμία επιβολή άνωθεν όπως στο πρόσφατο παρελθόν με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

Χρήσιμο θα ήταν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντί να διατυπώνει απόψεις περί ακαδημαϊκών θεμάτων, να αναφέρει δημοσίως τι έχει πράξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του υπέρ των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης.

Τι δήλωσε ο Γ. Μπουτάρης

Την αντίθεση του στη συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, από την οποία θα προκύψει το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, εκφράζει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Μόνο πρόοδος δεν μπορεί να θεωρηθεί, η διάλυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενός καταξιωμένου διεθνώς ιδρύματος, προσθέτοντας τμήματα σπουδών ΤΕΙ της Κεντρικής Μακεδονίας!» , επισημαίνει στην ανάρτηση το ο κ. Μπουτάρης. 
 
«Η εξίσωση μεταπτυχιακών σπουδών στην αγγλική με εκείνες Τμημάτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αδικεί τους φοιτητές και τη μετέπειτα πορεία τους. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο σπουδών στη ΝΑ Ευρώπη αλλά με αυτές τις πρακτικές μάλλον θα αργήσει να το καταφέρει» προσθέτει. 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)