to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:59 | 01.09.2015

Πολιτική

Υπ. Εσωτερικών: Απολογισμός έργου κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Αυγούστου 2015

Απολογισμός έργου κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Αυγούστου 2015 από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ΥΠΕΣΔΑ προχώρησε στην ψήφιση του Νόμου 4325/2015 «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», για την αποκατάσταση με- γάλων αδικιών από τις προ- ηγούμενες κυβερνήσεις εις βάρος ερ- γαζομένων και με γνώμονα τη διαμόρφωση ενός απλοποι- ημένου, απο- τελεσματικού και διαφανούς πλαισίου λειτουργίας της δημόσιας διοί- κησης. Έχει καταρτιστεί και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου αναφορικά με την επιλογή προϊσταμέ- νων και την αξιολόγηση του προσωπικού δημόσιας διοίκησης, με βασική αρχή του την αντικειμενική και αξιοκρατική επιλογή προ- ϊσταμένων και Γενικών Διευθυντών και αποκλει- στικό στόχο του τη βελ- τίωση του προσωπικού και τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα του δημοσίου τομέα, χωρίς τι- μωρητικό χαρακτήρα.

Προχωρήσαμε στην άμεση κατάργηση των θέσεων των 7 Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ως πολιτικών προσώπων επιλεγμένων από την εκάστοτε κυβέρνηση και στην προσωρινή αναπλήρωσή τους κατά νόμο από τους αρχαιότερους Γενικούς Διευθυντές της κάθε υπηρεσίας. Ανάλογα προωθήσαμε την καθιέρωση της θέσης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατ’ αντιστοιχία του Γενικού Διευθυντή Υπουργείου που προέρχεται από τους κόλπους της Διοίκησης έπειτα από διαγωνιστική, διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία, με τις προ- ϋποθέσεις, τη μοριοδότηση και τα στάδια επιλο- γής που ορίζει ο νόμος και η σχετική προκήρυξη.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)