to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 18.06.2018

Κοινωνία

Το υπ. Εργασίας παραχωρεί προς χρήση στον Δήμο Αθηναίων τα κενά καταστήματα της Στοάς των Εμπόρων

Τα 11 κενά καταστήματα θα συμμετέχουν στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «ΠΟΛΗ2» για 8 μήνες


Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων Φορέων ΦΚΑ/ΟΑΕΔ, με τίτλο: «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», παραχωρεί προς χρήση στο Δήμο Αθηναίων τα κενά καταστήματα της Στοάς των Εμπόρων (Βουλής 8-10), ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ.

Τα 11 κενά καταστήματα θα συμμετέχουν στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «ΠΟΛΗ2» για 8 μήνες. Η παρέμβαση «Κατάστημα στο Κέντρο» στοχεύει στην τόνωση της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας, υποστηρίζοντας το άνοιγμα κλειστών καταστημάτων από νέους δημιουργικούς πυρήνες, επιχειρηματίες και δίκτυα, ώστε να μετατραπούν σε εστίες δραστηριότητας με επιρροή στην πόλη. 

Το Υπουργείο Εργασίας υλοποιεί την Ά Φάση του Πιλοτικού Προγράμματος, τόσο προς όφελος του Δημοσίου όσο και των τοπικών κοινωνιών, ​υποστηρίζοντας την ενεργοποίηση κενών εμπορικών χώρων σε εμβληματικά σημεία του Κέντρου της Αθήνας, όπως η Στοά των Εμπόρων.

Στο πλαίσιο της αναβίωσης του διατηρητέου Μεγάρου του πρώην Ταμείου Εμπόρων, δύο ιστορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στην είσοδο της Στοάς, χαρακτηρίστηκαν πρόσφατα διατηρητέες ως προς τη χρήση τους, από το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για το ζαχαροπλαστείο “Άριστον” και το Ωρολογοποιείο "Σιδέρης" που λειτουργούν συνεχόμενα από τις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ στους ορόφους του Μεγάρου πρόκειται να στεγαστεί η έδρα της Enterprise Greece.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)