to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:15 | 29.10.2018

Πολιτική

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ συνεχίζει τις ασκήσεις θράσους για τις συντάξεις

«Το κόμμα που έγινε συνώνυμο των περικοπών και της διάλυσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αντί να ψεύδεται και να κουνάει το δάχτυλο, οφείλει μόνο να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του στην ελληνική κοινωνία», τονίζει το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε ανακοίνωση του Μοσχάτου το οποίο επαναλαμβάνει τη «γραμμή» του Αδ. Γεωργιάδη


Αναλυτικά, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας:

«Αντί να απολογηθεί στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, η ΝΔ συνεχίζει χωρίς καμία ντροπή τις ασκήσεις θράσους και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας (σ.σ.: όπως αντίστοιχα έπραξε πρόσφατα και ο αντιπρόεδρος του κόμματος).

Ό,τι και αν υποστηρίζει η ίδια και τα στελέχη της, κανείς δεν ξεχνάει ότι είναι οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις έως και 50% και κρίθηκαν αντισυνταγματικοί. Είναι η ΝΔ που μετά από όλα αυτά κατάφερε να παραδώσει το ασφαλιστικό σύστημα με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ.

 Στον αντίποδα η παρούσα κυβέρνηση εναρμονιζόμενη απολύτως με την κρίση του ΣτΕ και συμμορφούμενη με το Σύνταγμα, προχώρησε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2016. Έθεσε ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διακρίσεις, προστατεύοντας τα καταβαλλόμενα ποσά των συντάξεων. Παράλληλα, εξασφάλισε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μετατρέποντας το έλλειμμα σε πλεόνασμα.

Η ΝΔ επικαλείται την έφεση που κατέθεσε ο ΕΦΚΑ (σ.σ.: δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή της παρακάτω) και αποκρύπτει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό το Δημόσιο να εξαντλεί τυπικά τα ένδικα μέσα. Αποκρύπτει, επίσης, το γεγονός ότι τα ένδικα μέσα κατατίθενται από τη νομική υπηρεσία, της οποίας προΐσταται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και σε καμία περίπτωση οι Υπουργοί δεν υπεισέρχονται στη διαδικασία να υπαγορεύουν τα δικόγραφα.

 Το κόμμα που έγινε συνώνυμο των περικοπών και της διάλυσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αντί να ψεύδεται και να κουνάει το δάχτυλο, οφείλει μόνο να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του στην ελληνική κοινωνία».

Η ανακοίνωση της ΝΔ που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου

«Χρειάστηκαν σχεδόν δέκα χρόνια για να ομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μειώσεις των συντάξεων στα δύο πρώτα μνημόνια έγιναν "για το δημόσιο συμφέρον" και για να αποτραπεί η "πλήρης κατάρρευση των νοικοκυριών όλων των Ελλήνων". Αυτά επί λέξει παραδέχεται πια η κ. Αχτσιόγλου στην έφεση που άσκησε κατά πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζουν επιστροφή τμήματος των μειώσεων που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και υπογράμμισε: «Αυτοί που έστησαν πολιτικές καριέρες στις πλατείες των αγανακτισμένων και με ασύστολα ψεύδη οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ας βρουν επιτέλους το θάρρος να ζητήσουν έστω και σήμερα μία συγγνώμη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)