to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 23.04.2020

Κοινωνία

Το υπ. Δικαιοσύνης διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα εν όψει της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων

Ανοίγουν στις 27/4 υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία, όπως ειπώθηκε κατά την χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.


Ο Ν. Χαρδαλιάς χθες ξεκαθάρισε ότι το μόνο μέτρο που αίρεται από την επόμενη εβδομάδα είναι ότι στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και για συγκεκριμένες διαδικασίες ανοίγουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία.

«Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα εν όψει της επαναλειτουργίας 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε σημερινή ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας εν όψει της επαναλειτουργίας των Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων και άμισθων και έμμισθων Υποθηκοφυλακείων την 28η Απριλίου 2020.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα Υποθηκοφυλακεία, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι έχει ήδη εγκρίνει τη σύναψη σχετικής σύμβασης με εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης για την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Παλαιού Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς. Παράλληλα, τα ίδια μέτρα φύλαξης έχουν εγκριθεί και για τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού, για χρονικό διάστημα ενός μήνα, αρχόμενου από 27/4/2020, και για τις εργάσιμες ημέρες (από Δευτέρα ως και Παρασκευή) και για τις ώρες από 9:00 έως 14:00.

Σχετικά με τη διάθεση υλικού ατομικής προστασίας, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό που λειτουργεί στο υπουργείο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έχει ήδη διαθέσει μέσα ατομικής προστασίας σε όλα τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία.

Ακόμη, «έχει διατεθεί υγειονομικό υλικό σε όλες τις εφετειακές περιφέρειες της χώρας προκειμένου με ευθύνη τους να κατανεμηθεί στα Ειρηνοδικεία, τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία της περιφέρειάς τους».

«Τα μέτρα ισχύουν ως τις 27/4, αλλά δεν σημαίνει ότι λήγουν αυτόματα στις 28»

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε πετύχει πολλά και κάθε εβδομάδα που περνά μάς φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας, τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Κατέστησε σαφές ότι «τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι λήγουν στις 28 Απριλίου και ότι από την επόμενη Τρίτη επιστρέφουμε στους γνώριμους ρυθμούς».

Επισήμανε ότι η επιστροφή θα είναι σταδιακή και προσέθεσε ότι σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να έχουμε κρούσματα. Τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ανάλογα με τις εξελίξεις είτε να πατάμε φρένο είτε να επιστρέφουμε στη λήψη κάποιων περιοριστικών μέτρων εφόσον προκύπτουν επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση πάντα σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, σημείωσε.

Περαιτέρω ανέφερε ότι η κυβέρνηση μεθοδικά επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο την ώρα που πρέπει θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)