to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:35 | 08.09.2016

Κοινωνία

Υλικές ζημιές άφησε πίσω της η δυνατή καταιγίδα που έπληξε τη Ζάκυνθο

Η μανία της φύσης χτύπησε για λίγα μόνο λεπτά την Ζάκυνθο, αφήνοντας πίσω μεγάλες ζημιές στους δρόμους του νησιού.


Όλα άρχισαν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, όταν ξαφνικά η δύναμη της βροχής άρχισε να δυναμώνει και ο αέρας να ξεπερνά τα 9 μποφόρ.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι του νησιού άρχισαν να πλημμυρίζουν, δέντρα έπεσαν, υπόγεια γέμισαν με νερό, σκεπές παλιών σπιτιών κατέρρευσαν χωρίς όμως να τραυματιστεί κάποιος.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου έλαβε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και από μαγαζιά στο κέντρο της πόλης ενώ οι δυνατοί κεραυνοί «χτύπησαν» πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργώντας ζημιές και διακοπές ηλεκτροδότησης με τους τεχνικούς της ΔΕΗ να δίνουν μάχη ώστε να επαναφέρουν το ρεύμα.

Για την απίστευτη «θεομηνία» που έπληξε την Ζάκυνθο, μίλησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Νίκος Τσίπηρας, ο οποίος ανέφερε ότι «η αντίδραση ήταν άμεση, όλες οι υπηρεσίες από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στα σημεία του νησιού που δημιουργήθηκε πρόβλημα, μαζί με την πυροσβεστική υπηρεσία και την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου», ενώ όσον αφορά τις ζημιές που έγιναν ο κ. Τσίπηρας επεσήμανε πως «οι ζημιές περιορίστηκαν στο ελάχιστο και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές».

«Στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν δέντρα έπεσαν και πλάκωσαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα ενώ σε γειτονικό μαγαζί ο δυνατός αέρας ξήλωσε την σκεπή» ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, και ακολούθως επεσήμανε ότι «τα μηχανήματα του Δήμου, χρειάστηκε να επέμβουν στις περιοχές Τσιλιβή, Λαγανά, Αργάσι για να απομακρύνουν δέντρα που είχαν κλείσει τους δρόμους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)