to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Yahoo: Στα δικαστήρια για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Yπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες θα συμμετάσχουν στη συλλογική αγωγή κατά της αμερικανικής εταιρείας για παραβίαση της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων τους. Υποστηρίζουν ότι υπέκλεπτε και ανέλυε τα email τους, μαζί με τα συνημμένα σε αυτά αρχεία, με στόχο τη δημιουργία «στοχευμένης διαφήμισης».


Η Yahoo είναι μεγάλο καράβι στον τεχνολογικό κλάδο και ως εκ τούτου δεν της λείπουν οι μεγάλες φουρτούνες. Αυτή τη φορά ο κολοσσός διαδικτυακών υπηρεσιών καλείται να αντιμετωπίσει στο δικαστήριο της Καλιφόρνια κατηγορίες κατασκοπίας, αφού φέρεται να παρακολουθούσε παράνομα την ηλεκτρονική αλληλογραφία των χρηστών της και να συνέλεγε δεδομένα από τα μηνύματα που λάμβαναν από χρήστες άλλων εταιρειών.

Όπως μεταδίδει το BBC, υπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες θα συμμετάσχουν στη συλλογική αγωγή κατά της αμερικανικής εταιρείας για παραβίαση της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων τους. Σύμφωνα με τους ενάγοντες, η Yahoo υπέκλεπτε και ανέλυε τα email τους, μαζί με τα συνημμένα σε αυτά αρχεία, με στόχο τη δημιουργία «στοχευμένης διαφήμισης» για τα 275 εκατομμύρια συνδρομητές της. Σημειωτέον, σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο, ότι την περασμένη χρονιά περίπου το 80% των εσόδων της εταιρείας προήλθε από τη διαφήμιση.

Η Yahoo από την πλευρά της υποστήριξε ότι ορισμένοι από τους ενάγοντες συνέχισαν να αποστέλλουν email σε συνδρομητές της παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τις δραστηριότητες της και με αυτό τον τρόπο συναίνεσαν στην πρόσβαση στα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)