to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 03.04.2019

Κοινωνία

Ξυπνούν μνήμες αγώνα και καταστολής

Μετά τις αναβολές της δίκης του αστυνομικού των ΥΜΕΤ, ο οποίος στις 10 Ιουλίου 2014 τραυμάτισε τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, συνεκδικάζονται σήμερα, Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, τόσο η μήνυση των καθαριστριών σε βάρος του αστυνομικού ως υπεύθυνο για τον τραυματισμό τους, όσο και η μήνυση που κατέθεσε ο αστυνομικός εις βάρος τους


Από το 2014 παραμένει σε εκκρεμότητα το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης των αγωνιστριών καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ. Μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης του αστυνομικού των ΥΜΕΤ, ο οποίος στις 10 Ιουλίου 2014 τραυμάτισε τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, συνεκδικάζονται τόσο η μήνυση των καθαριστριών εις βάρος του αστυνομικού που ευθύνεται για τον τραυματισμό τους, όσο και η μήνυση που κατέθεσε ο αστυνομικός εις βάρος τους.

Οι πέντε καθαρίστριες που δικάζονται, είχαν συμμετάσχει, μαζί με τις συναδέλφισσές τους σε έναν εμβληματικό αγώνα για αξιοπρέπεια ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που επέβαλε η τρόικα και η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Τώρα, καλούν ξανά σε συμπαράσταση και ζητούν το αυτονόητο: να σταματήσουν όλες οι ποινικές διώξεις κατά των καθαριστριών που έδωσαν δυναμικό, πολύμηνο αγώνα για το δικαίωμα τους στην εργασία, αλλά και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε δύο εξ αυτών.

Οι βουλετές του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης και Γιάννης Γκιόλας έδωσαν σήμερα από νωρίς το πρωί το παρών στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η βουλεύτρια Β'Αθήνας, Αννέτα Καββαδία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όπως από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των αγωνιστριών καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ. Ο αγώνας τους, αγώνας εμβληματικός που συμπύκνωσε όλη την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά -με απολύσεις αλλά και βίαιη καταστολή- μας υπενθυμίζει πως έννοιες που σήμερα ξαναμπαίνουν στο λεξιλόγιο της καθημερινότητάς μας -όπως συλλογικές συμβάσεις, δικαίωμα στην εργασία, αξιοπρέπεια- δεν είναι, δυστυχώς, αυτονόητες. Και μπορεί οι εργαζόμενες καθαρίστριες να έχουν δικαιωθεί, γυρίζοντας στη δουλειά τους, οι μνήμες, ωστόσο, παραμένουν νωπές. Οι μνήμες από πολιτικές που ο λαός μας έχει καταδικάσει ανεπιστρεπτί».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)