to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:30 | 07.06.2012

πηγή: https://left.gr/95

Κοινωνία

Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου της Jerusalem Post σε ρατσιστική επίθεση

Ένας δημοσιογράφος της Jerusalem Post, ο Gil Shefler, ξυλοκοπήθηκε άγρια σε μία από τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη στις 20.00 όταν μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άρχισε να χτυπάει τους μετανάστες και τους άστεγους στη μέση του δρόμου.
 
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος η επίθεση διήρκεσε 15 λεπτά, ενώ η αστυνομία δεν ήταν πουθενά. Ο Gil Shefler, που επιχείρησε να τραβήξει φωτογραφίες από την επίθεση, ξυλοκοπήθηκε άγρια, ενώ οι δράστες του αφαίρεσαν και την φωτογραφική μηχανή. Ο Gil Shefler μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι και το στήθος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει πάρει εξιτήριο και είναι σε καλή κατάσταση. 
 
Ο δημοσιογράφος της Jerusalem Post βρισκόταν στην Αθήνα για ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη Χρυσή Αυγή. «Όταν αυτές οι επιθέσεις γίνονται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας τότε σαφώς υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για προστατευτούν οι Έλληνες πολίτες, οι μετανάστες, οι τουρίστες και οι δημοσιογράφοι από το κύμα της βίας στους δρόμους», δήλωσε ο Gil Shefler, ο οποίος ανέφερε στις αρχές πως δεν γνωρίζει ποιοι ήταν οι δράστες της επίθεσης και κάνει λόγο για εξτρεμιστικές οργάνωσεις. 

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επίθεσης κουκουλοφόρων με ρόπαλα. Χτυπήθηκα στο κεφάλι ενώ τραβούσα φωτογραφίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα στην Αθήνα...» λέει ο τραυματισμένος Gil Shefler κοιτώντας την κάμερα. Δείτε το ρεπορτάζ της Jerusalem Post. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)