to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 06.08.2016

Κοινωνία

Τη Δευτέρα θα απολογηθούν Σακκάς και Σεϊσίδης (ενημέρωση)

Αναβολή για να απολογηθούν τη Δευτέρα ζήτησαν και έλαβαν ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης που νωρίτερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.


Για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα παραπέμπονται να δικαστούν τη Δευτέρα, μετά τη σημερινή αναβολή, στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης, οι οποίοι αργά το απόγευμα της Παρασκευής οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Σύμφωνα με το συνήγορο του Μ. Σεϊσίδη, Κώστα Παπαδάκη, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετέβη ιατροδικαστής μετά από αίτημα του κατηγορουμένου, για να τον εξετάσει, καθώς καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς (διαβάστε περισσότερα).

Το χρονικό της σύλληψης (από το ert.gr):

Οι δύο εντοπίστηκαν σε ασημί αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί πριν από 40 ημέρες από περιοχή της Αθήνας, όταν στις πέντε το απόγευμα της Πέμπτηςδε σταμάτησαν σε σήμα αστυνομικών οι οποίοι πραγματοποιούσαν ελέγχους για ναρκωτικά σε οχήματα στην οδό Παλαιολόγου, στον δρόμο που οδηγεί από τη Σπάρτη στο Γύθειο. Το αυτοκίνητο, που κινούταν με κατεύθυνση προς Γύθειο, έκανε αναστροφή και ξεκίνησε η καταδίωξη.

Λίγο αργότερα και εν μέσω πυροβολισμών, το αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε στα ΚΤΕΛ Σπάρτης και οι δύο επιβαίνοντες συνελήφθησαν από την ίδια ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πρώτη στιγμή οι δύο δεν συνεργάστηκαν με τις αρχές, αρνούμενοι να δώσουν στοιχεία ταυτότητας και αποτυπώματα. Μετά τον έλεγχο που ακολούθησε στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης και την διαπίστωση οτι οι ταυτότητες που έδωσαν στους αστυνομικούς είναι πλαστές, ειδοποιήθηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που μετέβη στην Σπάρτη από την Αθήνα και εκεί διαπιστώθηκε οτι πρόκειται για τους καταζητούμενους, Κώστα Σακκά και Μάριο Σεισίδη.

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες.

Ο Κώστας Σακκάς, 32 ετών, έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς.

Τον Ιούνιο του 2013 ξεκίνησε πολυήμερη απεργία πείνας λόγω της υπέρβασης του ανώτατου ορίου της προφυλάκισής του και η περίπτωσή του είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε κοινωνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο ενώ το θέμα απασχόλησε και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς και τη Διεθνή Αμνηστία.

Εξαφανίστηκε μετά την υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους αποφυλάκισή του. Έπρεπε να παρουσιαστεί στις 10 Φεβρουαρίου 2014 στο Α.Τ Καμινίων, δεν το έκανε και από τότε είναι καταζητούμενος.

Λίγες μέρες μετά την εξαφάνισή του σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, είπε οτι δεν έχει καμία σχέση με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη κατοχή όπλων και απλή προπαρασκευαστική πλαστογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Ο Μάριος Σεισίδης 35 ετών, καταζητείται εδώ και 10 χρόνια από το 2006. Έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην συμμορία των ληστών με τα μαύρα. Μαζί με ακόμα δύο άτομα είχε επικηρυχθεί με το ποσό των 600.000 για συμμετοχή σε 7 ληστείες από το 2002 έως το 2006 και λεία περίπου 700.000 ευρώ.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν αποφάσεις για τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης βίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Και στους δύο, έχουν επιδοθεί επιπλέον κατηγορίες για κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Λίγο μετά τη μία οι συλληφθέντες έφτασαν στην ΓΑΔΑ και λίγο μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών στο Εφετείο Αθηνών.

Ο συνήγορος του Μάριου Σεϊσίδη, Κώστας Παπαδάκης, μεταφέροντας την εκδοχή του πελάτη του, τόνισε πως οι συλληφθέντες καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι «ούτε έφεραν, ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία».

Επίσης, όπως είπε από τον Μ. Σεϊσίδη απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα και στοιχεία του, χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του – με αποτέλεσμα εκείνος να αρνηθεί να τα δώσει, και να δεχθεί «άγριο ξυλοδαρμό από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Ο Σεϊσίδης σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη «ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή».

Όσον αφορά την παρουσίαση του πελάτη του από τα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Παπαδάκης έκανε λόγο για «μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές – και όχι μόνο – σκοπιμότητες», καθώς όπως εξήγησε παρουσιάζεται ως μέλος της συμμορίας «ληστές με τα μαύρα», παρότι έχει αθωωθεί αμετάκλητα για την κατηγορία αυτή, μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορούμενους.

Για τις όποιες δε, κατηγορίες αποδοθούν στον πελάτη του, δηλώνει πως «θα ακολουθήσει ανακοίνωση μετά τη γνώση της δικογραφίας».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)