to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ξύλο με «χορηγό» στη Χαλκιδική

Η προκλητική και βίαιη παρουσία των δυνάμεων καταστολής στη Χαλκιδική δικαίως έχει δώσει στις διμοιρίες των κρανοφόρων τον τίτλο των δυνάμεων κατοχής από τους κατοίκους


"Θα έχουμε νεκρούς αν δεν με βγάλετε δήμαρχο" προειδοποιούσε πριν από λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος της Eldorado στη Χαλκιδική, γνωστός στην περιοχή και ως Πάχτας, και πριν περάσουν λίγα εικοσιτετράωρα λίγο έλειψε να βγει αληθινός. Άνδρες της «ιδιωτικής ασφάλειας» των επενδυτών που όλως τυχαίως φορούν στις στολές τους το εθνόσημο και αμείβονται από το Ελληνικό Δημόσιο λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους λίγο έλειψε να κάνουν πράξη τις απειλές του δημάρχου τραυματίζοντας και στέλνοντας στο νοσοκομείο διαδηλωτές. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε διατεταγμένη υπηρεσία προστασίας της εταιρείας αφού έπνιξαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με χημικά, ξυλοκόπησαν άγρια γυναίκες της περιοχής που επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση λεωφορείου με εργαζόμενους στα μεταλλεία χρυσού στο Χονδρό Δένδρο.

Η χορηγούμενη από την Ελληνικός Χρυσός Ελληνική Αστυνομία ανταπέδωσε και με το παραπάνω στην εταιρεία τις δωρεές με τις οποίες μήνες τώρα καλύπτει τα «λειτουργικά έξοδα» της φύλαξης των εγκαταστάσεών της στη Χαλκιδική. Ο ζήλος δε με τον οποίο εφαρμόζουν το δόγμα της τάξης στα κορμιά των διαδηλωτών ξεπερνά κάθε προηγούμενο καταστολής, καθώς στην περίπτωση των πρώτων διαδηλώσεων στην περιοχή δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν -σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και τραύματα- ακόμη και πλαστικές σφαίρες.

Η προκλητική και βίαιη παρουσία των δυνάμεων καταστολής στη Χαλκιδική δικαίως έχει δώσει στις διμοιρίες των κρανοφόρων τον τίτλο των δυνάμεων κατοχής από τους κατοίκους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με όργανα της τάξης όταν αυτά εισέβαλαν στα σπίτια τους σπάζοντας τις πόρτες ή με την τυφλή ρίψη χημικών μέσα στο σχολείο της Ιερισσού.

Μέχρι σήμερα η Ελληνικός Χρυσός έχει αναλάβει να τροφοδοτεί από το ταμείο της με καύσιμα τα περιπολικά, τα τζιπ και τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. έχοντας ήδη προσφέρει 1.000 λίτρα βενζίνη. Στην επόμενη φάση ίσως χρειαστεί να πληρώνει τα εκτός έδρας και τα δακρυγόνα των αστυνομικών ή την προεκλογική εκστρατεία του κ. Πάχτα για «να μην έχουμε θύματα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)