to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 13.01.2014

πηγή: koutipandoras

Κοινωνία

Ξετυλίγεται το κουβάρι της διαπλοκής εργολάβων και τοπικών παραγόντων

Μέρος της γενικότερης εικόνας διαφθοράς , που περιλαμβάνει επώνυμους αυτοδιοικητικούς παράγοντες , κρατικούς υπαλλήλους και υπεύθυνους υπηρεσιών στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, εκτιμάται από τις διωκτικές αρχές, ότι αποτελεί η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης των έξι ατόμων μετά από επιχείρηση της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών της Ηλείας .


Βάση των στοιχείων που κατασχέθηκαν στα σπίτια των έξι συλληφθέντων , των επίσημων αποφάσεων που είναι αναρτημένες στη Διαύγεια και άλλων εγγράφων ,  τα μέλη της χαρακτηριζόμενης από τις δικαστικές αρχές εγκληματικής οργάνωσης,  απολάμβαναν τα τελευταία χρόνια την απόλυτη εμπιστοσύνη, πολλών τοπικών αιρετών αυτοδιοικητικών παραγόντων οι οποίοι περιέργως παρέβλεπαν την προκλητική και παράνομη δράση του εργολάβου μεταφορέα απορριμμάτων και έκαναν μαζί του συμφωνίες δίνοντάς του έργα ακόμη και με απ ευθείας αναθέσεις !

Σημειώνεται ότι με δικαστική εντολή το δικαστικό μέγαρο του Πύργου Ηλείας φυλάσσεται από χθες σε 24ωρη βάση καθώς μέσα σε αυτό βρίσκονται  τα κατασχεθέντα αντικείμενα και τα έγγραφα από την έρευνα της αστυνομίας στα σπίτια των συλληφθέντων.

Όπως αποκαλύπτεται με βάση τα επίσημα έγγραφα που έχει στην διάθεσή του το www.apokalypseis.com,  ο δήμος του Πύργου Ηλείας ένας εκ των βασικών συνεργατών του συλληφθέντος εργολάβου ,   το 2009 έδωσε στον Θεόδωρο Καράμπελα συνολικά το ποσό των 885.000 ευρώ , με απ ευθείας ανάθεση ! προκειμένου αυτός να μεταφέρει τα απορρίμματα από την πόλη του Πύργου. Μάλιστα ο εργολάβος  έλαβε το άνω χρηματικό σε δύο δόσεις την ίδια ημέρα . Εγκυρες  πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι τα παραστατικά τα οποία προσκόμισε για να πληρωθεί από τον δήμο του Πύργου ο άνω εργολάβος ήταν πλαστά και εικονικά !

Και σαν να μην έφταναν αυτά ο δήμος του Πύργου παρά τα δημοσιεύματα και το επίσημο έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια που κατατέθηκε στη Βουλή στο οποίο περιγράφεται αναλυτική η εγκληματική δράση των συλληφθέντων, στις 2 Οκτωβρίου 2013 αποφάσισε κατά πλειοψηφία , μετά από διαγωνισμό με περίεργες προσφορές των συμμετασχόντων σε αυτόν να αναθέσει  στον εργολάβο Θ.Καράμπελα την διαχείριση των στερεών αποβλήτων έναντι του ποσού των 235.000 ευρώ.  Πρόσφατα μάλιστα τον συμπεριέλαβε στους εργολάβους μεταφοράς απορριμμάτων στην θέση «Χάλκοβα» για να μεταφέρει απορρίμματα με όχημα που είχε χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει το 2012 πέντε Ηλείους αστυνομικούς .

Ο δήμος του Πύργου κάνει λόγο για νόμιμες ενέργειες και συμβάσεις με τον συγκεκριμένο εργολάβο και τονίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στις συναλλαγές που είχε μαζί του σήμερα και κατά το παρελθόν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)