to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 27.12.2013

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ξεσκονίζουν τις δαπάνες του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα ενόψει απολύσεων – Κόβουν τις εφημερίες στο ΕΣΥ

Εντολή για στενή οικονομική εποπτεία σε ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να γεμίσουν οι δεξαμενές με πλεονάζον προσωπικό. Στην μέγγενη μπαίνουν και οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, καθώς τούδε και εις το εξής δεν θα διατεθούν άλλα κονδύλια πέραν των πιστώσεων που προβλέπει ο προϋπολογισμός.


Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέστειλε σήμερα εγκύκλιο στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, στην οποία επισημαίνεται ότι η πρώτη υποχρέωση των διοικήσεων όλων των Νομικών Προσώπων είναι να έχουν έτοιμους τους προϋπολογισμούς τους έως τις 31 Ιανουαρίου, ενώ έως τις 15 Φεβρουαρίου πρέπει να έχουν καταρτίσει και το μηνιαίο πρόγραμμα κατανομής δαπανών, που είναι αναγκαίο για την παρακολούθηση των ενδεχόμενων αποκλίσεων, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Απόκλιση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού κάθε οργανισμού είναι επιτρεπτή έως το 10% του ποσού, αλλά θα πρέπει να αιτιολογείται και σε επόμενη φάση να λαμβάνονται μέτρα και δράσεις για τη διόρθωσή της. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου τίθενται αυστηροί περιορισμοί (όρια) στον αριθμό των ωρών που μπορεί να απασχοληθεί υπερωριακά το προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.

Όσο για τις επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό, η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αναφέρει ότι "η αναγκαιότητα ή μη καταβολής της επιχορήγησης, θα πρέπει να αποφασίζεται έπειτα από αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης των προς επιχορήγηση φορέων και εφόσον οι δαπάνες τους δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ίδια έσοδά τους, καθώς και από τα έσοδα από την αξιοποίηση της περιουσίας τους".

Για τις δε αλλαγές στην υπηρεσιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων (διαθεσιμότητα, κινητικότα), η εγκύκλιος αναφέρει ότι η ενημέρωση του Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα είναι άμεση προκειμένου να αξιολογείται κατά διαστήματα και η αναγκαιότητα ανακατανομής πόρων μεταξύ των φορέων.

Τέλος, στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι προβλέψεις θέσεων του προσωπικού που αποχωρεί από την υπηρεσία, λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης, μετάταξης, κλπ, θα διαγράφονται αμέσως από τα σχετικά βιβλία-μητρώα, με εξαίρεση τις προβλέψεις θέσεων των ειδικευόμενων στα νοσηλευτικά ιδρύματα ιατρών και των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και τις αριθμητικές προβλέψεις θέσεων του προσωπικού των πολιτικών γραφείων των μελών της κυβέρνησης, των υφυπουργών, των γενικών γραμματέων, του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, του πολιτικού γραφείου του υπουργού Επικρατείας, της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης και των γραφείων Τύπου και δημοσίων σχέσεων των υπουργείων.

Η.Β.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)