to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:10 | 09.02.2013

Κοινωνία

Ξεσηκώνονται οι φοιτητές στην Τρίπολη και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για το σχέδιο «Αθηνά»! (βίντεο)




Περισσότερα προβλήματα θα φέρει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το σχέδιο Αθηνά που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Παιδείας για διαβούλευση, εκτιμούν οι φοιτητές του Τμήματος Θετικών επιστημών της Τρίπολης.





Περισσότερα προβλήματα θα φέρει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το σχέδιο Αθηνά που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Παιδείας για διαβούλευση, εκτιμούν οι φοιτητές του Τμήματος Θετικών επιστημών της Τρίπολης.

Στόχο έχει την επιπλέον μείωση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων τη στιγμή που η πανεπιστημιακή κοινότητα έρχεται ήδη αντιμέτωπη με πολλά λειτουργικά προβλήματα (σίτιση, στέγαση, κτηριακά προβλήματα κ.α) και υποστηρίζουν επίσης ότι αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του πελατειακού συστήματος. 

Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολών με στόχο την μείωση της χρηματοδότησής τους θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, υποστηρίζουν, ενώ δεν είναι αισιόδοξοι για τη στάση που θα κρατήσει η πρυτανεία, καθώς όπως λένε ο υφυπουργός παιδείας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θοδωρής Παπαθεοδώρου είναι ένας από τους εμπνευστές του σχεδίου αυτού. 

Στην Τρίπολη προβλέπεται η συγχώνευση του τμήματος Υπολογιστών με αυτό των τηλεπικοινωνιών, γεγονός που θα οδηγήσει σε φοιτητικές κινητοποιήσεις και σε τοπικό επίπεδο, λένε. Μάλιστα δηλώνουν πως το σχέδιο Αθηνά κατατέθηκε υπό διαβούλευση σε περίοδο εξεταστικής ώστε τα αντανακλαστικά των φοιτητών να είναι μειωμένα.
Οι φοιτητές δεν έλειψαν να αναφερθούν ακόμα μια φορά και στο πρόβλημα της σίτισης της σχολής αλλά και στο κτηριακό.


Στο βίντεο μιλούν δύο φοιτητές της Τρίπολης. Πρώτος ο Αλέξανδρος Πάτσης και μετά ο Γιώργος Γεραμάνης.



Β.Π.



Πηγή: kalimera-arkadia

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)