to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 04.05.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ξεσηκώνεται η Κεφαλονιά κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη

«Λουκέτο» βάζουν οι Δήμοι Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης, την Τρίτη 5 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη


Άρθρο του σχεδίου νόμου προβλέπει την κατάργηση της Εταιρείας Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΔΑΚΙ) του νησιού με αποτέλεσμα -όπως αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι- τα σκουπίδια απ' όλη την Περιφέρεια (Ιονίου) να δύναται να καταλήξουν στην Κεφαλονιά.

Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου αποφασίστηκε ότι ζητάτε η απόσυρση του άρθρου 93 του υπό ψήφιση περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που αφορά την διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Την απόσυρση του άρθρου 26 που αφορά την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου.

«Αρνούμαστε να μπούμε στη λογική της κυβέρνησης να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς» δήλωσαν, μεταξύ άλλων, οι Δήμαρχοι Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης και συντονίζουν τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

Δήμαρχος Αργοστολίου: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ακόμα και αν το ψηφίσουν…»

«Η προσπάθεια μας συνεχίζεται. Όλοι θα έχετε παρακολουθήσει τι έγινε τις τελευταίες μέρες. Από τον αιφνιδιασμό μας με τον ξαφνική προσθήκη του άρθρου 93 στο νομοσχέδιο, στα δημοτικά συμβούλια σε όλους τους δήμους και την προσπάθεια με την απεργία της ΕΔΑΚΙ που έληξε με την κινητοποίηση της εισαγγελίας.

Έχουμε καταφέρει όλοι οι δήμοι στα Ιόνια να είναι ενωμένοι. Καταφέραμε όλοι οι δήμοι στα Ιόνια Νησιά να αγκαλιάσουν το δίκαιο αίτημα το δικό μας και να μην διαλυθεί η ΕΔΑΚΙ.

Πρέπει να συνεχίσουμε και να κλείσουμε τις υπηρεσίες μας, να κρατήσουμε μόνο ανοικτό το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να συνεχίσουμε τον αγώνα και μετά να δούμε, αν ψηφιστεί στη Βουλή, πως θα κινηθούμε νομικά εναντίον του άρθρου 93 του Νομοσχεδίου.

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να έρθει μία νέα νομική εταιρία και να παίρνει τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΔΑΚΙ. Ακόμα και αν το ψηφίσουν στην Βουλή πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Προτείνω να κλείσουν οι δήμοι σε Κεφαλονιά και Ιθάκη».

Εκτός από το νησί του Ιονίου, θύελλα αντιδράσεων καταγράφεται σε όλη τη χώρα ενώ κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και διάφορες δράσεις σε άλλες πόλεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα (18.00) από δεκάδες περιβαλλοντικά κινήματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)