to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:40 | 04.06.2014

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Ξεσηκωμός για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Μπλόκο στη συρρίκνωση και την υποβάθμιση της εκπαίδευσης επιχειρούν να βάλουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί που ξεσηκώνονται ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων. Σήμερα πραγματοποιούν συμβολικές καταλήψεις σε Άνω Πετράλωνα, Νίκαια και Γκράβα, όπου συγχωνεύονται δημοτικά σχολεία, αλλά και σε Δάφνη και Υμηττό όπου συγχωνεύονται Γυμνάσια και Λύκεια.


Δυναμική απάντηση στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας δίνουν οι σύλλογοι γονέων της Νίκαιας, οι οποίοι έκλεισαν από χθες και για τρεις ημέρες τα σχολικά συγκροτήματα που πρόκειται να συγχωνευθούν, όπως το 10ο με το 22ο και το 9ο με το 19ο.

Από το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τα υπό συγχώνευση σχολεία, ενώ στις 6.30 το απόγευμα θα κατευθυνθούν – σε πορεία – στην Πλ. Δαβάκη, όπου θα ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής.

Αύριο, στις 8 το πρωί θα συγκεντρωθούν και πάλι έξω από τα δύο σχολεία και το απόγευμα θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους σε γενική συνέλευση.

Στη Γκράβα, όπου συγχωνεύονται δύο σχολεία, ανάμεσά τους και το "ιστορικό" 132ο δημοτικό, οι σύλλογοι γονέων αλλά και εκπαιδευτικοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το σχολικό συγκρότημα στην οδό Ταϋγέτου.

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιείται και στα υπό συγχώνευση δημοτικά σχολεία στα Άνω Πετράλωνα.

Αιφνιδιαστικές συγχωνεύσεις και σε Γυμνάσια και Λύκεια

Σε Δάφνη και Υμηττό, ανακοινώθηκε αινφιδιαστικά ότι πρόκειται να συγχωνευθούν τα δύο μεγαλύτερα γυμνάσια (1ο και 2ο) της Δάφνης και τα δύο μεγαλύτερα λύκεια του Υμηττού (1ο και 2ο)

Στη μία το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση έξω από τα πληττόμενα σχολεία (Ηλιουπόλεως και Προύσσης) σε συνέχεια των προηγούμενων δράσεων.

Οι γονείς έχουν δραστηριοποιηθεί έντονα, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές εναντίον των συγχωνεύσεων. Ταυτόχρονα, με ομόφωνες αποφάσεις τους τάχθηκαν εναντίον των συγχωνεύσεων και οι 4 σύλλογοι καθηγητών των υπό συγχώνευση σχολείων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)