to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 28.09.2022

Πολιτική

«Ξεπλένει» το υγειονομικό έγκλημα ο Μαγιορκίνης: «Απορρίπτω τα συμπεράσματα της έκθεσης Λύτρα»

Να καλύψει το υγειονομικό έγκλημα με υπογραφή Μητσοτάκη, το οποίο τεκμηριώνουν τα τραγικά στοιχεία της μελέτης του κ. Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, επιχειρεί ο Γκίκας Μαγιορκίνης


Συγκεκριμένα, μιλώντας την Τετάρτη 28/9 στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως απορρίπτει τα συμπεράσματα της έκθεσης, σημειώνοντας πως η συνολική θνησιμότητα στην Ελλάδα κινήθηκε στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

«Πώς θα μετρήσουμε τη θνησιμότητα, αν δεν τη μετρήσουμε στους ανθρώπους που διασωληνώθηκαν;», ρώτησε τον καθηγητή ο Γιάννης Ντσούνος, με τον Μαγιορκίνη να απαντά:

«Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει η λεγόμενη υπερβάλλουσα θνησιμότητα, που μελετάτε από διεθνείς οργανισμούς.

Στην Ελλάδα, η υπερβάλλουσα θνησιμότητα ήταν κοντά στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλες χώρες είχαν πολύ μεγαλύτερη π.χ Ισπανία, Ιταλία.

Αν αυτό που καταγράφεται στη μέλετη ίσχυε στη “μεγάλη εικόνα”, θα βλέπαμε μεγάλη αύξηση στην υπερβάλουσα θνησιμότητα, την οποία δεν έχουμε δει.

Αυτά που βλέπουμε είναι διαφορές που έχουν καταγραφεί και αλλού. Τα πιο έμπειρα κέντρα διασωληνώνουν με καλύτερα κριτήρια, κάποιοι γιατροί έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει η πιθανότητα θανάτου.

Η συνολική πιθανότητα θανάτου δεν διαφοροποιείται. Απορρίπτω τα συμπεράσματα της έρευνας, όχι τα ευρήματά της».

«Καρφιά» Λύτρα κατά Μαγιορκίνη: «Πως γίνεται ο επιστημονικός σχολιασμός»

Την απάντησή του στο σχόλιο του Γκίκα Μαγιορκίνη έδωσε ο καθηγητής Λύτρας, «υπενθυμίζοντας» στον συνάδελφό του και γνωστοποιώντας στο ευρύ κοινό τον συντεταγμένο τρόπο με τον οποίο (οφείλει να) γίνεται ο επιστημονικός σχολιασμός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)