to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ξεπαγιάζουν οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού

«Αφήνουν τους κρατουμένους να πεθάνουν από το κρύο στο κράτος δικαίου του υπουργού κ. Αθανασίου. Από τα 90 φύλλα τζαμιού που είχαν ζητηθεί από τις φυλακές για να αντικαταστήσουν τα σπασμένα τζάμια, δόθηκαν μόνο 5», σημειώνει σε σχόλιό της σήμερα η Άντα Ψαρρά στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Έκκληση για προσφορά σε κουβέρτες.


Την ώρα που σωστά δήμοι και υπηρεσίες φροντίζουν να μην πουντιάσουν οι άστεγοι, το σωφρονιστικό μας σύστημα παραμένει παγωμένο αφήνοντας τους κρατουμένους να ξεπαγιάζουν.

Στον Κορυδαλλό, μετά την εξέγερση που έγινε εδώ και πολλούς μήνες, τα τζάμια στα κελιά σε όλες σχεδόν τις πτέρυγες είναι σπασμένα. Ειδικά στα κελιά της πτέρυγας των πλέον φτωχών και ανήμπορων να αγοράσουν έστω μία κουβέρτα δεν υπάρχει τζάμι ούτε για δείγμα.

Αφήνουν τους κρατουμένους να πεθάνουν από το κρύο στο κράτος δικαίου του υπουργού κ. Αθανασίου. Από τα 90 φύλλα τζαμιού που είχαν ζητηθεί από τις φυλακές για να αντικαταστήσουν τα σπασμένα τζάμια, δόθηκαν μόνο 5 φύλλα με συνέπεια να μην μπορούν οι κρατούμενοι ούτε να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους για να μην αρρωστήσουν.

Εκκληση κάνουν σε όλους τους πολίτες επιτροπές αλληλεγγύης στους κρατουμένους να προσφέρουν κουβέρτες εν όψει και της επερχόμενης κακοκαιρίας. Οι κουβέρτες συγκεντρώνονται στην κατάληψη ΒΟΞ.

Τραγική ειρωνεία, ο υπουργός χθες μίλησε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία τους! 

Α.Ψ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)