to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:15 | 10.05.2021

Πολιτική

Ξενογιαννακοπούλου - Μπουρνούς: Σε ποιο σημείο της διακήρυξης του Πόρτο βλέπει τον εαυτό του ο κ. Μητσοτάκης;

Με αφορμή την ολοκλήρωση της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στο Πόρτο, κατά την οποία φιλικά διακείμενα στη Νέα Δημοκρατία και το Μαξίμου μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Αθηναϊκού Πρακτορείου, επιδόθηκαν σε μια επιχείρηση να πείσουν τον κόσμο πως ο Κ. Μητσοτάκης πίεσε τους Ευρωπαίους για διατυπώσεις, υπέρ των εργαζομένων και των κοινωνικών δικαιωμάτων, στο τελικό κείμενο


«Ο κ. Μητσοτάκης εχθρεύεται την εργασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αγωνίζεται για μια κοινωνική Ευρώπη με περισσότερες και καλύτερες δουλειές»

Η κοινή δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθήνας και Τομεάρχη Εργασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του Γιάννη Μπουρνού, Βουλευτή Ν. Λέσβου και Αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, με αφορμή την ολοκλήρωση της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στο Πόρτο:

«Εντυπωσιακό το θράσος του κ. Μητσοτάκη να δηλώνει στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής του Πόρτο πως η κυβέρνησή του θα πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια οικοδόμησης της Κοινωνικής Ευρώπης, που δεν θα αφήνει κανέναν Ευρωπαίο πίσω. Αν και πιθανόν να μην ξεπέρασε το προχθεσινό του θράσος, όταν δήλωνε ψευδέστατα πως το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει «ενδυναμώνει» τους εργαζόμενους και τους προστατεύει από τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Η Διακήρυξη του Πόρτο, με πρωτοβουλία της προοδευτικής πορτογαλικής κυβέρνησης, προωθεί μια κοινή δέσμευση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για περισσότερο Κοινωνική Ευρώπη, για ανθεκτική, συμπεριληπτική και δίκαιη ανάκαμψη μέσα από την ανάκαμψη πρώτα από όλα της εργασίας, την ανάδειξη του κομβικού ρόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ποιοτική εργασία, τους δίκαιους μισθούς, τη μείωση των ανισοτήτων και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας.

Σε ποιο σημείο της διακήρυξης βλέπει τον εαυτό του και την κυβέρνησή του ο κ. Μητσοτάκης; Και πότε κατά τη διακυβέρνησή του συνέπλευσε με τέτοιες σκοπούς; Όταν ανέσυρε από τα μνημονιακά αζήτητα το Σχέδιο Πισσαρίδη; Όταν φέρνει νόμο στη Βουλή που υλοποιεί τις επιταγές του ΣΕΒ; Ή μήπως όταν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψηφίζουν την ευρωπαϊκή πρόταση ρύθμισης της τηλεργασίας, αλλά και την τροπολογία των Δημήτρη Παπαδημούλη και Κώστα Αρβανίτη για την απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων, η οποία υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης αγωνίζονται για την αποφασιστική ώθηση της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων με ένα συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επόμενη δεκαετία, που θα εξασφαλίζει περισσότερες και καλύτερες δουλειές, ιδίως για τους νέους και τις χώρες της Νότιας και της Ανατολικής Ευρώπης, με έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, με δραστική μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, με όραμα την κοινωνικά δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)