to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:41 | 14.05.2020

Πολιτική

Ξένη Δημητρίου: Ο Δ. Κράνης είχε επισκεφτεί τον Άρειο Πάγο την ημέρα απόφασης για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων

Στην αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της ΝΔ, Δημήτρης Κράνης, είχε επισκεφτεί τον Άρειο Πάγο τον περασμένο Φεβρουάριο, προχώρησε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.


Στην αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της ΝΔ, Δημήτρης Κράνης, είχε επισκεφτεί τον Άρειο Πάγο τον περασμένο Φεβρουάριο, προχώρησε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η Ξ. Δημητρίου τόνισε πως ο Δ. Κράνης βρέθηκε εκεί την ημέρα που θα αποφασιζόταν ο τρόπος με τον οποίο θα κατέθεταν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Προανακριτική Επιτροπή.  

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Αυγέρη, η Ξ. Δημητρίου σημείωσε πως οι δικαστικοί που ασχολούνται με το σκάνδαλο Νοβάρτις έχουν δεχτεί πολλαπλές απειλές. Πρόσθεσε δε πως η ίδια, κατά τη σταδιοδρομία της, είχε δεχτεί απειλές που παρέπεμπαν σε πρακτικές μαφίας.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Δικαιοσύνης και τέως Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Δ. Κράνη, η Ξ. Δημητρίου σημείωσε: Δεν είναι ασυνήθιστο να επισκέπτεται ένας πολιτικός τον Άρειο Πάγο. Και πρόσθεσε: Για παράδειγμα, φέτος την Τσικνοπέμπτη πήγα στον Άρειο Πάγο για το αντίγραφο της κατάθεσης μου. Εκείνη την ημέρα θα έπαιρναν απόφαση για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων. Εκεί είδα τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κράνη να χαριεντίζεται με τον δικαστικό Αθ. Κατσιρώδη. Αργότερα είδα τον κ. Κράνη με μια δημοσιογράφο. Εγώ από αυτό να βγάλω συμπέρασμα; Δεν το κάνω, τόνισε. Άρα, κακώς εξαιρέθηκε από την Επιτροπή μας ο κ. Τζανακοπουλος, σχολίασε η Δ. Αυγέρη, κατόπιν τούτου.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Κυρανάκη, για το αν έχει συναντηθεί με τον δημοσιογράφο, Κ. Βαξεβάνη, η Ξ. Δημητρίου σημείωσε: Δεν υπάρχει δημοσιογράφος που να μην με έχει επισκεφτεί. Από ό,τι θυμάμαι, μια φορά.

Όταν λέτε δεν υπάρχει δημοσιογράφος που δεν με έχει επισκεφθεί, τι εννοείτε, ρώτησε η Δ. Αυγέρη.

Όλοι, μα όλοι, απάντησε η Ξ. Δημητρίου. Η κυρία Μανδρου, η Ντ. Τσουκαλα, ο Τ. Τσιμπούκης, όλοι. 

Την ημέρα που πήγατε στον Άρειο Πάγο  είπατε ότι ο κ. Κράνης συνομιλούσε και με δημοσιογράφο, ήταν ένας από αυτούς, ρώτησε η Δ. Αυγέρη. Ναι, την δημοσιογράφο, απάντησε η κ. Δημητρίου, χωρίς να διευκρινίσει, όμως, σε ποια αναφερόταν.

Η Ελ. Τουλουπάκη έχει βλάψει την υγεία της με την υπόθεση Νοβάρτις

Απαντώντας σε ερώτηση της Δ. Αυγέρη σχετικά με τους εισαγγελείς Διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση Νοβάρτις, την οποία η κ. Δημητρίου χαρακτήρισε την περασμένη Τρίτη ως «μεγάλο σκάνδαλο», σημείωσε: Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν για να υπάρξει αποτέλεσμα στην υπόθεση αυτή πάρα τα εμπόδια και τις απειλές με μηνύσεις, αναφορές κλπ. Η κυρία Τουλουπάκη, αυτή η γυναίκα έβλαψε την υγεία της με την υπόθεση αυτή. 

Εσείς έχετε δεχθεί απειλές στην καριέρα σας, ρώτησε η Δ. Αυγέρη. Απίστευτες απειλές, με ανορθόγραφα μηνύματα, με μαφιόζικες μεθόδους, ήταν η απάντηση της. Ξ. Δημητρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)