to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:07 | 09.01.2018

Αθλητισμός

Ξενάγηση στο Bernabeu και πληρωμή σε Bitcoin!

Μια μεγάλη καινοτομία πρόκειται να δοκιμάσει ο κόσμος του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα οι φίλαθλοι της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεκινώντας από τις επόμενες εβδομάδες, ένας τουρίστας θα μπορέσει να ξεναγηθεί στο Santiago Bernab?u, πληρώνοντας για την εμπειρία του σε Bitcoin!


    Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «As», η εταιρεία της Μούρθια «13Tickets» είναι υπεύθυνη για αυτή την εναλλακτική μέθοδο πληρωμής. Εκείνοι που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το παραδοσιακό νόμισμα, μπορούν να απευθυνθούν σε αυτή την εταιρεία που ειδικεύεται στον τουρισμό και έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους Μαδριλένους, προκειμένου να προσφέρει αυτή την πρόταση στους επισκέπτες.

 
    Φαίνεται ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα είναι ο μοναδικός σύλλογος που επέλεξε να εκμεταλλευτεί αυτήν την δυνατότητα, αφού η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ως εκ τούτου, το Bitcoin, θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για επίσκεψη στο νέο «Wanda Metropolitano». Η πλατφόρμα θα παρουσιαστεί επίσημα στην τουριστική έκθεση «Fitur» στις 18 Ιανουαρίου και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Φεβρουαρίου.

    Ετσι κι αλλιώς, όπως έγινε γνωστό, από τις 27 Δεκεμβρίου, η Bitcoin Suisse μέσω της Saxo Privatbank, είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας χόκεϊ Rungsted Seier Capital της Δανίας. Στο πλαίσιο της τριετούς συμφωνίας, το Rungsted Arena θα μετονομαστεί σε Bitcoin Arena. Σύμφωνα με την Bitcoin Suisse, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια «κρυπτο-οικονομική εταιρεία» χορηγεί μια επαγγελματική αθλητική ομάδα υψηλού επιπέδου.  Ταυτόχρονα, το αστέρι της ομάδας, ο Νικολάι Ρόζενταλ, γιος ενός από τους ιδιοκτήτες της ομάδας, θα σταματήσει να πληρώνεται σε κορώνες Δανίας και θα παίρνει τον μισθό του αποκλειστικά σε Bitcoins. Είναι ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής που θα κάνει κάτι τέτοιο.

    Το bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα και αντιστοιχεί σε ένα μοναδικό νούμερο που μπορεί να μεταφερθεί ηλεκτρονικά από πρόσωπο σε πρόσωπο χωρίς την παρέμβαση τράπεζας ή άλλου μεσολαβητή. Διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τα υπόλοιπα νομίσματα, ευρώ ή δολάριο, γιατί δεν ελέγχεται από κάποια συγκεκριμένη χώρα όντας ένα διαδικτυακό και κατά συνέπεια παγκόσμιο νόμισμα. Πρόκειται για ένα σύστημα συναλλαγών που δημιουργήθηκε από τον Ιάπωνα Σατόσι Νακαμότο το 2008. Η ονομασία του προέρχεται την ένωση δύο λέξεων από το bit, που έιναι η βασική μονάδα πληροφορίας στον τομέα της πληροφορικής, και από τη λέξη coin που σημαίνει νόμισμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)