to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:04 | 03.09.2017

Πολιτική

«Ξεκλειδώνει» τόσο το θέμα των οφειλών της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, όσο και το χρηματοδοτικό σκέλος για το «μουσικό σπίτι» του Λαβύρινθου στο Χουδέτσι

Ικανοποίηση Νίκου Ηγουμενίδη κατά την παρουσία του Υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη σε Ηράκλειο και Χουδέτσι


Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης κατά την παρουσία του Υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη, τόσο για την επικείμενη κατάθεση τροπολογίας που αφορά στις οφειλές της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, όσο και για τις ενέργειες του Υπουργού για να στηριχτεί με πόρους 1,5 εκ. το σπίτι του «Λαβυρίνθου» στο Χουδέτσι.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ηγουμενίδης υποδέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2017 τον Υπουργό Επικρατείας στο Χουδέτσι, για να παρακολουθήσουν μία από τις «Μουσικές Παρασκευές» του ιστορικού «Λαβύρινθου», όπου και ο Υπουργός ανακοίνωσε τους πόρους για τη χρηματοδοτική στήριξη για το «σπίτι» του «Λαβύρινθου».

Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Ηγουμενίδης μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του «Λαβύρινθου» Ross Daly είχαν συνάντηση υπό τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και συνεργάτες του με θέμα τις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος» που λειτουργεί στο Χουδέτσι της Κρήτης, όπου και αποφασίστηκε να στηριχθούν οι «Μουσικές Παρασκευές» του Εργαστηρίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και η δέσμευση για διερεύνηση των τρόπων επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» ώστε να αποκτήσει μόνιμη στέγη στον τόπο που το φιλοξένησε επί σειρά ετών.

Με τη ανακοίνωση από το Χουδέτσι επιλύεται το χρηματοδοτικό σκέλος υλοποιώντας την παραπάνω δέσμευση και «ανοίγοντας» τον δρόμο για να μείνει ζωντανό και για τις επόμενες γενιές το «μουσικό σπίτι» του «Λαβύρινθου» και να εδραιωθούν οι δομές και οι δραστηριότητες του Εργαστηρίου που λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Σημειώνεται ότι στο Χουδέτσι ήταν επίσης παρόντες ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, αλλά και πλήθος κόσμου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα παρουσίας του Υπουργού στο Ηράκλειο (Σάββατο 2/9/2017), ο Νίκος Ηγουμενίδης ήταν παρών και στη συνάντηση του στο Δήμο Ηρακλείου, όπου ο Υπουργός, ως αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού έργου και εν όψει του αναπτυξιακού συνεδρίου, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου, ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος των οφειλών της ΔΕΥΑ Ηρακλείου και η οποία θα κατατεθεί σε ένα από τα τρέχοντα νομοσχέδια της Κυβέρνησης.

Όπως έχει τονιστεί, το γραφείο του Υπουργού είχε αναλάβει το συντονισμό ανάμεσα στο επισπεύδων Υπουργείο Εσωτερικών και στο συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση του θέματος, αναγνωρίζοντας ως στρατηγικής σημασίας το θέμα του αγαθού του νερού για τους πολίτες του Ηρακλείου.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίλυση του θέματος, δεδομένου ότι έχει ήδη  αρχίσει να «τρέχει» - μετά και την τελευταία συνάντηση αυτή την εβδομάδα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση - το χρηματοδοτικό σχήμα για το έργο της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης του Ηρακλείου.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης συμμετείχε επίσης και κατά τη συνάντηση του Υπουργού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, από κοινού με βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο το επικείμενο αναπτυξιακό συνέδριο στην Κρήτη.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)