to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 12.04.2022

Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Προκλητικός ο Αναγνωστόπουλος - «Δεν έχω συναντήσει άλλη φορά τέτοια ψυχραιμία», λέει αστυνομικός που μπήκε στο σπίτι

Στην δίκη έχουν κληθεί συνολικά 14 μάρτυρες κατηγορίας - «Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου», δήλωσε προκλητικά ο Μπ. Αναγνωστόπουλος που κατηγορείται για την δολοφονία της συζύγου του - «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ψυχραιμία - Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε ο ο δεύτερος αστυνομικός για τον Μπ. Αναγνωστόπουλο


(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που την περασμένη Παρασκευή άνοιξε την υπόθεση του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με κατηγορούμενο τον 34χρονο Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο.

Ο πιλότος που κατά την προηγούμενη, πρώτη, δικάσιμο άκουσε την Εισαγγελέα Έδρας να διαβάζει το κατηγορητήριο για τον ασφυκτικό θάνατο της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς και την θανάτωση με απαγχονισμό της σκυλίτσας που είχαν στο σπίτι, σήμερα αναμένεται να ακούσει την πρώτη μαρτυρική κατάθεση από τον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας.

Στην δίκη έχουν κληθεί συνολικά 14 μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σπίτι του ζευγαριού όταν ο κατηγορούμενος είχε ειδοποιήσει για την δήθεν ληστεία, η ιατροδικαστής που βρέθηκε στον χώρο και εντόπισε το ρολόι που κατέγραφε βιομετρικά δεδομένα της Καρολάιν, η γειτόνισσα και άλλοι. Το εύρημα του ρολογιού ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξιχνίαση του εγκλήματος που δηλώθηκε από τον πιλότο ως ληστεία, καθώς από αυτό προέκυψε πως η Καρολάιν κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη "διαδικασία μηχανισμού του θανάτου". Η ανάλυση των δεδομένων του ρολογιού καταρρίπτει , σύμφωνα με την δικογραφία, όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί έντονης φιλονικίας που προηγήθηκε του εγκλήματος και περί "ψυχικού βρασμού" υπό τον οποίο έδρασε.

Στον κατάλογο των μαρτύρων είναι και οι γονείς της 20χρονης, οι οποίοι ωστόσο πιθανότατα δεν θα σταθούν απέναντι τον 34χρονο και θα εκπροσωπηθούν από τον συνήγορό τους . Τα κινητικά προβλήματα που έχει ο κ. Κράουτς και η σύσταση ειδικών στην κ. Κράουτς να μην αντιμετωπίσει τον δολοφόνο της κόρης της ώστε να μην φορτιστεί ψυχικά για να μπορεί να προσφέρει ηρεμία στην μόλις δύο ετών εγγονή της που μένει μαζί τους πλέον, μάλλον καθιστούν απλησίαστη την δικαστική αίθουσα για το ζευγάρι.

Στην δίκη, για πρώτη φορά σε υπόθεση ανθρωποκτονίας με παράλληλη θανάτωση ζώου, στέκονται απέναντι στον κατηγορούμενο το φιλοζωικό Σωματείο από το οποίο υιοθετήθηκε από την Καρολάιν το σκυλάκι, αλλά και η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, τις παραστάσεις των οποίων, για την βάναυση θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ, έκανε δεκτές το δικαστήριο.

Κυνικός ο Χ. Αναγνωστόπουλος

«Την αγαπούσα και την αγαπώ ακόμη. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», είπε κυνικά ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος με την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του ΜΟΔ όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο εάν αποδέχεται τις κατηγορίες για τη δολοφονία της Καρολάιν.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου στην προηγούμενη συνεδρίαση αναγνώστηκε το κατηγορητήριο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τη θανάτωση της σκυλίτσας της Καρολάιν, έδωσε τον λόγο στον κατηγορούμενο για την πρώτη τοποθέτησή του έναντι της κατηγορίας.

- Πρόεδρος: Αποδεχεστε ή όχι τις κατηγορίες;

- Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα.

- Πρόεδρος: Έχετε πει ότι τελούσατε σε κατάσταση βρασμού;

- Αυτός είναι ο ισχυρισμός μου, δεν υπήρχε προμελέτη, κανένας όφελος ή κέρδος από εμένα από αυτήν την πράξη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα η πρόεδρος τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση όταν ο νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για τη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος, «γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη».

Μετά τη δήλωση του 34χρονου γυναικοκτόνου, στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε να καταθέσει ο πρώτος από τους αστυνομικούς που είχαν εμπλακεί στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντίδραση»

Ο άνθρωπος που πήρε το μωρό της νεκρής Καρολάιν στην αγκαλιά του, λίγη ώρα μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, άνοιξε τον κύκλο των καταθέσεων στη δίκη ενώπιον του ΜΟΔ.

Ο αστυνομικός που μπήκε πρώτος στο σπίτι όταν ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση για τη δήθεν ληστεία κατέθεσε όλα όσα είδε στον χώρο του εγκλήματος. Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς και στις αντιδράσεις του κατηγορούμενου που τον βρήκαν δεμένο και τον έλυσαν. Ο μάρτυρας χαρακτήρισε περίεργη τη συμπεριφορά του 34χρονου, ο οποίος έμοιαζε σοκαρισμένος με την πρώτη ματιά, ωστόσο αργότερα, όταν σκέφτηκε όσα έγιναν, υποστήριξε πως του έμοιαζε με θέατρο η στάση του πιλότου.

«Ήταν λίγο περίεργο. Είπαμε ότι ήταν πολύ σοκαρισμένος ή πολύ ψύχραιμος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντίδραση. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του ή η έλλειψη αντίληψης της κατάστασης. Θεωρήσαμε ότι είναι σε σοκ και δεν ήθελε να πάρει το παιδί αγκαλιά. Έπρεπε κάποιος να πάρει το παιδί. Μου ζήτησε λίγο χρόνο να πάρει τους γονείς του. Τους πήρε τελικά να έρθουν να το πάρουν», υποστήριξε ο μάρτυρας και όταν ρωτήθηκε περιέγραψε τι αντίκρυσε φτάνοντας στο σημείο.

- Πρόεδρος: Το παιδί είχε καταλάβει τι είχε συμβεί;

- Αστυνομικος: Όχι, δεν έκλαιγε, ήταν σιωπηλό. Η γυναίκα ήταν δεμένη πισθάγκωνα με κάποιο ύφασμα και είχε περασμένο και ένα δεύτερο ύφασμα σαν ζακέτα. Όταν λύθηκε ο κατηγορούμενος έκατσε πάνω στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη γυναίκα, σε κατάσταση ότι τι έχει συμβεί. Του είπαμε ότι έχει τελειώσει, είναι νεκρή. Έκανε κάποιες ενέργειες ότι βρισκόταν σε σοκ και ζήτησε να πάρει το μωρό αγκαλιά. Του το έδωσα αλλά επειδή οι κινήσεις του φαίνονταν άγαρμπες και κουνούσε το μωρό δεξιά-αριστερά σαν κούκλα, σαν σε κατάσταση θρήνου, του το πήρα αμέσως από τα χέρια.

Ο αστυνομικός ρωτήθηκε για τον κατηγορούμενο και πώς έδειχνε να αντιδρά στην ακραία συνθήκη. «Είπαμε και με τους άλλους συναδέλφους ότι είτε είναι πολύ σοκαρισμένος είτε είναι πολύ ψύχραιμος», απάντησε.

- Πρόεδρος: Δηλαδή, είδατε μία συμπεριφορά ακραία;

- Μάρτυρας: Έχουμε ξαναδεί συγγενείς θυμάτων, δεν έχω δει ξανά τέτοια αντίδραση.

- Προεδρος: Τι σας έκανε εντύπωση δηλαδή;

- Μάρτυρας: Η ψυχραιμία ή η έλλειψη αντίληψης της κατάστασης.

Ο μάρτυρα περιέγραψε τις πρώτες στιγμές που έσπευσαν οι αστυνομικοί στο σημείο:

«Αρχίσαμε να συζητάμε αυτό που είδαμε και το πρώτο που συζητήσαμε είναι ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Το παράθυρο ήταν άθικτο, ήταν σαν να έχει βγει και αφεθεί στο πάτωμα. Στο ισόγειο υπήρχε μία κάμερα βγαλμένη και σπασμένη. Υπήρχε πληκτρολόγιο για συναγερμό, δεν ξέρω αν λειτουργούσε».

Ο κατηγορούμενος θέλησε να υποβάλει ερωτήσεις στον αστυνομικό μετά τον ισχυρισμό τού μάρτυρα ότι ο ίδιος κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά του και ότι ο πατέρας δεν έδειχνε αντιδράσεις ανθρώπου που μόλις έχει βιώσει μία άγρια κατάσταση, αλλά αντίθετα ήταν «σχεδόν ψυχρός».

- Κατηγορούμενος: Με στεναχωρεί που λέτε ότι μετά το συμβάν πήρα την κόρη μου αγκαλιά, με είδατε να τρέμω. Σας έδωσα το παιδί να κατέβουμε με ασφάλεια τη σκάλα και για τις επόμενες ώρες είχα την κόρη μου αγκαλιά και μεχρι να έρθουν οι γονείς μου εσείς κρατήσατε το παιδί για ένα δύο λεπτά.... Μου έκανε εντύπωση που το λέτε αυτό.

- Μάρτυρας: Το περιστατικό είναι γραμμένο σε υψηλή ανάλυση στο κεφάλι μου. Εγώ είμαι αυτός που σας έφερα κάτι να βάλετε για να μην κρυώνετε και σας έφερα τα παπούτσια σας και σας έδωσα το τηλέφωνο για τους γονείς σας. Το μωρό δεν το πήρατε καθόλου στην αγκαλιά σας. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ αλλά δεν θυμάμαι ποιος το παρέδωσε.

- Κατηγορούμενος: Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ ήμουν στο περιπολικό με το παιδί. Κατεβαίνοντας στις σκάλες και στρίβοντας το τελευταίο κομμάτι είπατε ότι δεν είχα καμία αντίδραση όταν είδα το σκυλάκι. Είτε δεν με είδατε είτε ήταν άλλος συνάδελφος γιατί όταν το είδα το σκυλάκι μου με συγκράτησε. Περιγράφετε μία απάθεια που δεν ήταν έτσι.

- Μάρτυρας: Δεν είδα κάποια αντίδραση από εσάς. Εγώ δηλώνω την απάθεια και την ψυχρότητα σε ένα τέτοιο σκηνικό και γενικά αλλά και υποκειμενικά κρίνοντας το πώς θα αντιδρουσα εγώ με έναν νεκρό σκύλο, τη νεκρή γυναίκα και το μωρό επάνω της. Θα είχα ανέβει πάνω στο δέντρο.

- Κατηγορούμενος: Αν αυτός ο άνθρωπος που είδατε ήταν σε σοκ που μόλις διαλύθηκε η ζωή μπροστά του...

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο πιλότος «δεν έκλαψε όταν του είπα ότι η γυναίκα του είναι νεκρή και μου ζήτησε να κρατήσει το μωρό».

«Ήμασταν τόσοι άνθρωποι κάτω και δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε, δεν μιλούσαμε και εκείνος ήταν ψύχραιμος»

«Είμαι 20 χρόνια αστυνομικός. Δεν έχω συναντήσει άλλη φορά τέτοια ψυχραιμία», υποστήριξε στο δικαστήριο ο δεύτερος αστυνομικός από την ομάδα που έσπευσε στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών για τη δήθεν ληστεία.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς στις αντιδράσεις του κατηγορούμενου όταν έσπευσαν οι αστυνομικοί στον χώρο του εγκλήματος και μίλησε για απόλυτη ψυχραιμία, σχεδόν γαλήνη. «Ήταν σαν να είπε ό,τι έγινε, έγινε», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ηρεμία, τόση ψυχραιμία. Είχε μια γαλήνη σε φάση που δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Ήρθαν πολλές υπηρεσίες και σε όλες έλεγε την ιστορία σαν να μην έχει συμβεί κάτι σε αυτόν. Αν μου είχε συμβεί εμένα θα αγανακτούσα, θα έλεγα "ρε παιδιά τα έχω πει πέντε φορές, πόσες φορές να τα πω;"».

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, «η αντίδραση του κατηγορουμένου όταν του είπε ο άλλος αστυνομικός "άστο τελείωσε" για τη γυναίκα του, ήταν σαν να μη κατάλαβε τι έχει γίνει. Μας είπε κάποια στιγμή "γιατί τη σκότωσαν αφού τους έδωσα τα λεφτά". Από τις ερωτήσεις που μας έκανε κατάλαβε ότι είχε πεθάνει, αλλά η αντίδρασή του ήταν τέτοια σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Η πρώτη αντίδραση ήταν σαν να μη κατάλαβε, αλλά μετά είχε καταλάβει αλλά η συμπεριφορά του ήταν περίεργη».

Ο μάρτυρας τόνισε ότι ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως αναγνώρισε το όπλο των ληστών. «Μας είπε ότι οι ληστές είχαν όπλα και μάλιστα είπε ότι είχαν ένα όπλο σαν το δικό μου, γεγονός που μας έκανε εντύπωση γιατί ένα θύμα εκείνη τη στιγμή δεν παρατηρεί το είδος του όπλου. Μας προβλημάτισε, επίσης, το παράθυρο στο υπόγειο, που φαινόταν σαν να είχε τοποθετηθεί προσεκτικά κάτω από τους ληστές όταν εισήλθαν από αυτό στο σπίτι . Επίσης, ο τρόπος που αντιδρούσε ο κατηγορούμενος, το χτύπημα στο μέτωπό του για το οποίο απάντησε ότι δεν είχε χτυπηθεί, ήταν τόσο ψύχραιμος, που όταν ρώτησε κάποιος από τον ασύρματο κάτι, απάντησε εκείνος αντί για εμάς. Ήταν τόσο ψύχραιμος, δεν έχω συναντήσει ξανά τόση ψυχραιμία», επεσήμανε ο μάρτυρας.

- Πρόεδρος: Σας έκανε εντύπωση ότι υπήρχε απουσία συναισθήματος;

- Μάρτυρας: Ήμασταν τόσοι άνθρωποι κάτω και δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε, δεν μιλούσαμε και εκείνος ήταν ψύχραιμος. Ο πρώτος πανικός που επικράτησε στο σπίτι ακολουθήθηκε από ηρεμία. Ήταν σα να είπε «ό,τι έγινε, έγινε». Μόλις είπα «πάμε κάτω να μείνει καθαρός ο χώρος», ήταν σαν να τελείωσαν όλα.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε εάν ο 34χρονος αντέδρασε βλέποντας το σκυλί κρεμασμένο και απάντησε πως από τον πιλότο δεν είχε υπήρχε καμία αντίδραση.

«Από τη στιγμή που λύθηκε και μετά ήταν τρομερά ψύχραιμος, ήταν σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Ήμασταν μαζί 3-4 ώρες και δεν μου είπε μια φορά "τι έπαθα! 'Εχασα τη γυναίκα μου". Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία», επεσήμανε ο αστυνομικός.

«Η Κάρολαϊν ήταν ένα παιδί κλεισμένο μέσα σε ένα σπίτι»

Έναν προσωπικό διάλογο είχε στη συνέχεια της διαδικασίας με τη γειτόνισσα στο σπίτι που δολοφόνησε την Καρολάιν ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, που θέλησε να υποβάλει ερωτήσεις στην γυναίκα που πολύ φορτισμένη κατέθεσε ενώπιον του ΜΟΔ για το ζευγάρι που είχε μεσοτοιχία στα Γλυκά Νερά.

   Η μάρτυρας Αγγελική Γερολυμάτου περιέγραψε την καθημερινότητα της Καρολάιν όσο ο σύζυγος της έλειπε στην δουλειά του, χαρακτηρίζοντας τον κατηγορούμενο «χειριστικό σύζυγο». Όπως ανέφερε η κυρία Γερολυμάτου για την 20χρονη: «Ήταν εξαρτώμενη. Η Κάρολαϊν ήταν ένα παιδί κλεισμένο μέσα σε ένα σπίτι και περίμενε να έρθει ο σύζυγος της για να βγει να κάνουν τα ψώνια… Δεν έκανε τίποτα…».

   Πρόεδρος: Δεν είχε την πρωτοβουλία να πάει στο σουπερμάρκετ;

   Μάρτυρας: Αρκετές φορές δεν είχε πάνω της χρήματα. Μου το είχε πει

   Πρόεδρος: Είχατε αντιληφθεί ότι είναι ικανός να κάνει αυτή την πράξη;

   Μάρτυρας: Όχι. Η δίκη μου εκτίμηση ήταν ότι για κάποια πράγματα είχε αναλάβει τα ηνία ο σύζυγος. Το μόνο που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο και ερχόταν ο σύζυγος της, μου έλεγα «κλείνω κλείνω κλείνω». Είχε ένα άγχος.

   Περιγράφοντας την Καρολάιν, η μάρτυρας είπε πως «ήταν ένα παιδί καλοσυνάτο, ευαίσθητη και γλυκύτατο παιδί. Σίγουρα ήταν πιο κλειστός χαρακτήρας. Ποτέ δεν είχε νεύρα, πάντα ήταν συζητήσιμη». Μετά τη γέννηση της κόρης της, σύμφωνα με την γειτόνισσα του ζευγαριού, «δεν ήταν το χαμογελαστό παιδί που είχα συνηθίσει, δεν ήταν ευχαριστημένη από την ζωή της». Η μάρτυρας εξήγησε ότι «για την Καρολάιν πάνω απ' όλα ήταν το παιδί…». «Είχε περάσει σε μια σχολή και ήθελε να σπουδάσει ζαχαροπλαστική. Λόγω της κατάστασης έλεγε να γίνει η Λυδία 2 ετών, να βρει μια κοπέλα να κρατάει το παιδί για να σπουδάσει, να συνεχίσει τα όνειρα της» κατέθεσε χαρακτηριστικά.

   Η μάρτυρας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί του η Καρολάιν, πλην του συζύγου της, πριν χάσει τη ζωή της από τα χέρια του 34χρονου πιλότου.

   Πρόεδρος: Την ημέρα εκείνη επικοινωνήσατε με την Καρολάιν;

   Μάρτυρας: Με πήρε τηλέφωνο και μου έκανε εντύπωση γιατί η επικοινωνία μας συνήθως δεν είχε αυτή τη διάρκεια. Ήταν λίγο ανήσυχη. Είχε όρεξη για κουβέντα αλλά την καταλάβαινα ότι δεν είμαι καλά. Μου είπε ότι δεν είναι καλά ότι κάτι είχε ο σκύλος. Μου είπε ότι δεν είχε κάτι άλλο και μου ανέφερε ότι είχε κανονίσει με μια φίλη της να πάει για φαγητό. Μου είπε «δεν μπορώ», «έχω μπουχτίσει», ή κάτι τέτοιο.

   Πρόεδρος: Ποτέ επέστρεψε;

   Μάρτυρας: Στις 8:30 το βράδυ με τον σύζυγό της. Με το που μπήκαν σπίτι άρχισε να μου στέλνει μηνύματα αναφορικά με τα ζώα. Μου έκανε εντύπωση τη συγκεκριμένη ημέρα, γιατί από το πρωί μέχρι και το βράδυ, αν δεν είχα διακόψει τα μηνύματα, θα συνέχιζε.

   Σύμφωνα με την κυρία Γερολυμάτου, τα ξημερώματα της επίμαχης ημέρας ξύπνησε από έναν δυνατό θόρυβο και εν συνεχεία άκουσε ένα κλάμα ζώου. «Ο κατηγορούμενος με κάλεσε στις 6:17. Σήκωσα το τηλέφωνο και τον άκουσα να φωνάζει. Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα. Ξύπνησα τον σύζυγο μου και βγήκα έξω. Αντιλαμβανόμουν ότι ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε βοήθεια».

   Ο πιλότος ζήτησε να εξετάσει την μέχρι πριν έναν χρόνο γειτόνισσα του λέγοντα στο δικαστήριο πως «έχω καιρό να τη δω… έχω μια οικειότητα πολύ μεγάλη για να της μιλάω στον ενικό». Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στη φιλοζωία του ίδιου και της Κάαρολάιν, ρωτώντας την μάρτυρα για τη στάση του απέναντι στα αδέσποτα ζώα. «Έχεις σκοτώσει τη Ρόξυ το καταλαβαίνεις αυτό; Και τα καταρρίπτει όλα» του απάντησε κοφτά η γυναίκα.

   Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως μετά τον θάνατο της Καρολάιν η μάρτυρας και ο σύζυγος της τον "αγκάλιασαν".

   Μάρτυρας: Εσύ και η Καρολαάι ήσασταν οικογένεια μας, προσπαθούσαμε να σου συμπαρασταθούμε… Δεν ήθελε να πάει το μυαλό μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι δυο παιδιά που είχα σαν παιδιά μου.. Ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Για αυτό σε είχα σπίτι μου… Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί το έκανες;

   Πρόεδρος: Κάνετε ένα προσωπικό διάλογο και είμαστε σε δικαστήριο. Πρέπει να είναι συγκεκριμένη η ερώτηση

   Κατηγορούμενος: Από την πρώτη μέρα μέχρι το τέλος υπήρχε οποιαδήποτε συμπεριφορά λιγότερη από σεβασμό και αγάπη προς την Καρολάιν; Ακόμα κι όταν δεν ήταν μπροστά; Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό;

   Μάρτυρας: Όχι. Πολλές φορές ήσουν… Είχες κλειστεί στον εαυτό σου. Τη μια φορά ήσουν μια χαρά και την άλλη μαζεμένος, άλλες φορές πιο απόμακρος.

   Εντύπωση προκάλεσε στο δικαστήριο και η εξής φράση, όπως την διατύπωσε ο πιλότος: «Με είχατε αγκαλιάσει με τόση θέρμη μέσα στο σπίτι σας για 1,5 μήνα… μετά που χάσαμε την Καρολάιν…».

   Μάρτυρας: Εσύ και η Καρολάιν ήσασταν οικογένεια μας, δεν πήγε το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο. Είναι δυνατόν; Δεν ήθελε να πάει το μυαλό.

   Η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα πριν ξεκινήσει η εξέταση της από την υπεράσπιση και για να συνέλθει χρειάστηκε να διακοπεί για λίγο η διαδικασία.

   Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης μετά την διακοπή, η κυρία Γερολυμάτου επανέλαβε πως η 20χρονη δεν είχε πρόσβαση σε χρήματα και πως «σίγουρα ένιωθε λιγάκι αποκομμένη από τους φίλους της». «Μου είχε εκφράσει την επιθυμία να πιει ποτό με μια φίλη της» είπε. Αναφερόμενη στον κατηγορούμενο ως σύζυγο, η μάρτυρας κατέθεσε πως «άλλες φορές ήταν γλυκύτατος και άλλες φορές ήταν… Ανέβαινε τις σκάλες και της έλεγε "έλα! μπες μέσα"».

   Η δίκη θα συνεχιστεί μεθαύριο Πέμπτη 14/4.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)