to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:08 | 07.06.2016

Πολιτισμός

Ξεκίνησε τις εργασίες του το 5ο διεθνές φεστιβάλ αρχιτεκτονικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής (IFAS) στην Κόρινθο, με τη συμμετοχή 180 περίπου φοιτητών, ερευνητών και καθηγητών από πανεπιστημιακές σχολές του εξωτερικού.


Το φεστιβάλ που ξεκίνησε χθες, φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου και διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου Κορινθίων με το Πανεπιστήμιο της Πεσκάρα Ιταλίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ενδιαφέρον στο φεστιβάλ αποτελεί ουσιαστικά το εργαστήρι σχεδιασμού το οποίο θα επικεντρωθεί στη μελέτη θεμάτων, που αφορούν την περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου και της γύρω περιοχής.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, κατά την τελετή των εγκαινίων του φεστιβάλ, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό που διοργανώνεται για πέμπτη φορά αυτό το αρχιτεκτονικό φεστιβάλ στη Κόρινθο, του οποίου τα αποτελέσματα ελπίζει να αποτελέσουν την βάση ενός γόνιμου διαλόγου για την υλοποίηση ορισμένων επεμβάσεων, που θα αναβαθμίσουν την περιοχή και κατ' επέκταση και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Επιπλέον τόνισε, ότι η παρουσία των συμμετεχόντων από διαφορετικά πανεπιστήμια της Μεσογείου, θα μπορούσε να δώσει ένα «μήνυμα» ελπίδας και συνεργασίας μέσα από αυτό το φεστιβάλ, σε αντιδιαστολή με τις αντιπαλότητες και τις συγκρούσεις που μαίνονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ αρχιτεκτονικής εκτός από τον δήμαρχο Κορινθίων παρέστησαν, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, αρχιτέκτονες, φοιτητές και καθηγητές, από διάφορες πανεπιστημιακές ειδικότητες από πανεπιστήμια της Μεσογείου.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)