to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 21.11.2017

Κοινωνία

Ξεκίνησε η λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στον δήμο Κισσάμου των Χανίων

Τη λειτουργία Κέντρου Κοινότητας, δομή που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Κισσάμου.


Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με όλους τους φορείς, υπηρεσίες, προγράμματα που στόχο έχουν την κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας. Παράλληλα, προσφέρει ενημέρωση και παρακολούθηση για όλα τα επιδόματα και παροχές.

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, στο Κέντρο Κοινότητας Κισσάμου θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους και χρειάζονται τη συνδρομή της πολιτείας.

   Προτεραιότητα έχουν: 'Ατομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, παιδιά και ενήλικες που βιώνουν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και άτομα με αναπηρία.

   Ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» είναι μονογονεϊκές οικογένειες, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, άνεργοι, άστεγοι, μετανάστες, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι.

   Στο Κέντρο Κοινότητας παρέχεται:

   * Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες.

   * Συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, εργασιακής απασχόλησης και σταδιοδρομίας.

   Το Κέντρο έχει τη δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για κοινωνικά θέματα, καθώς και εκδηλώσεων πολιτισμού και επιμορφωτικού περιεχομένου. Εδρεύει στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Μηθύμνης και στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)