to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:11 | 22.10.2018

Κοινωνία

Ξεκίνησε η δίκη των Σκουριών: Κανείς από τους μάρτυρες δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των κατηγορουμένων τους δράστες

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε η δίκη για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", το Φεβρουάριο του 2013, στις Σκουριές Χαλκιδικής, υπόθεση για την οποία κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης 21 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας.


Κατά τη σημερινή πρώτη μέρα της αποδεικτικής διαδικασίας ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα υπάλληλοι της υπηρεσίας φύλαξης του εργοταξίου που περιέγραψαν καρέ - καρέ την επίθεση. 

Ουδείς, πάντως, εκ των εξεταζόμενων υπαλλήλων φύλαξης δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει ανάμεσα στους κατηγορουμένους συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση.

Νωρίτερα, το λόγο πήραν οι συνήγοροι υπεράσπισης που αρνήθηκαν τις πράξεις που καταλογίζονται στους κατηγορούμενους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας εκ των συνηγόρων έκανε λόγο για προσπάθεια "γιγάντωσης της δικογραφίας", προκειμένου - όπως είπε - να "πειθαρχήσουν" όσοι εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού και να τεθούν σε "ποινική ομηρία".

Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου. Στον κατάλογο των μαρτύρων περιλαμβάνονται συνολικά πάνω από εβδομήντα πρόσωπα και εκτιμάται ότι η δίκη θα διαρκέσει εβδομάδες.

.Να σημειωθεί, ότι η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" δεν παρίσταται στη διαδικασία ως πολιτικώς ενάγουσα.

Για την υπόθεση έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 21 άτομα σε βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες  όπως αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας  κακουργηματικού χαρακτήρα όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών σύσταση και συμμορία κ.α. Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση του εμπρησμού τον Φεβρουάριο του 2013. Τέσσερις από αυτούς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ως ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, για να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά από μήνες.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία αναμένεται να είναι πολυήμερη έχουν κληθεί να καταθέσουν  73 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Η Eldorado λεηλατεί, εκβιάζει και παρανομεί»: Παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τις Σκουριές (βίντεο)

Πληροφορίες από alterthess, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)