to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:53 | 07.04.2014

πηγή: Ποντίκι

Πολιτική

Ξεκίνησε η δίκη για τις παράνομες αμοιβές τεσσάρων πρώην στελεχών του ΥΕΘΑ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν σήμερα, για την υπόθεση παράνομων αμοιβών για την προμήθεια του συστήματος «ΕΡΜΗΣ», οι άλλοτε υπεύθυνοι του τμήματος εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος και Αντώνης Κάντας, κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία.


 
Για την προμήθεια του ανωτέρω συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού φέρεται να έχει τελέσει απιστία, κατά το κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ά. Τσοχατζόπουλος, αδίκημα που ωστόσο έχει παραγραφεί καθώς δεν ασκήθηκε δίωξη από τη Βουλή. Ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, έχει ομολογήσει ότι δωροδοκήθηκε για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, ενώ ο άλλοτε διευθυντής εξοπλισμών Ι. Σμπώκος αρνείται την κατηγορία.
 
Συγκατηγορούμενοι των δυο πρώην στελεχών του ΥΠΕΘΑ, είναι άλλα δύο πρώην στελέχη της διεύθυνσης εξοπλισμών του υπουργείου, οι Ν. Λεονταρίτης και Ζ. Ανδρουλάκης.
 
Η διαδικασία σήμερα ξεκίνησε με ένσταση που υπέβαλε η πλευρά των Γιάννη Σμπώκου και Αντώνη Κάντα. Η υπεράσπιση Κάντα επισήμανε ότι ουδέποτε ελέγχθηκε αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος τέλεσε το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία και επομένως «δεν μπορούν να ελεγχθούν ούτε οι φερόμενοι συνεργοί του και θα πρέπει να κηρυχθεί απαράδεκτη η δίωξη σε βάρος τους». Αντίστοιχα, η πλευρά του Ν. Λεονταρίτη, που δηλώνει αθώος, υποστήριξε επίσης ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο της πράξης του λόγω παραγραφής.
 
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Απριλίου οπότε αναμένεται να αποφανθεί το δικαστήριο για την ένσταση των κατηγορουμένων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)