to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:08 | 07.11.2018

Κοινωνία

Ξεκίνησε η ανάπλαση των περιφερειακών οδών του Άλσους Αιγάλεω

Το μεγάλο αυτό έργο στοχεύει στην καθημερινή διευκόλυνση των εκατοντάδων αθλουμένων και περιπατητών γύρω από το Άλσος, αλλά και την βελτίωση της προσβασιμότητας των φοιτητών από και προς το κέντρο της πόλης και τους σταθμούς του μετρό



Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης των περιφερειακών οδών του Άλσους Αιγάλεω και των εισόδων προϋπολογισμού μελέτης 6.000.000€, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης στις 17/10/2018. Το μεγάλο αυτό έργο στοχεύει στην καθημερινή διευκόλυνση των εκατοντάδων αθλουμένων και περιπατητών γύρω από το Άλσος, αλλά και την βελτίωση της προσβασιμότητας των φοιτητών από και προς το κέντρο της πόλης και τους σταθμούς του μετρό.



Το έργο περιλαμβάνει ανάπλαση-διαμόρφωση πεζοδρομίων με ψυχρές πλάκες  27.952 τμ με όλες τις απαραίτητες προβλέψεις για ράμπες ΑΜΕΑ, οδηγό τυφλών, εσοχές κάδων απορριμμάτων, διαβάσεις πεζών κ.λπ., την αντικατάσταση των φωτιστικών με LED, την ενίσχυση του υφιστάμενου πρασίνου και την αντικατάσταση του δικτύου άρδευσης, την κατασκευή ποδηλατοδρόμου 3.905 τμ και θέσεων στάθμευσης 3.522 τμ, την ανακατασκευή ασφαλτικού οδοστρώματος 25.456 τμ και την εγκατάσταση του αναγκαίου αστικού εξοπλισμού. Επίσης συμπεριλαμβάνει την ανακαίνιση των περιμετρικών εισόδων του Άλσους, την ανακατασκευή πίστας Skateboard 1.175 τμ και ποδηλατοδρόμου 260 τμ και τη δημιουργία δύο πράσινων σημείων (Γωνίες Ανακύκλωσης) σε επίπεδο γειτονιάς.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Σημειώνεται ότι η προετοιμασία του έργου ξεκίνησε το 2016 και η μελέτη ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στην Περιφέρεια Αττικής στις 28/7/2016, ενώ η δημοπρασία του έγινε τον Ιανουάριο του 2018.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)