to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 25.06.2021

Πολιτική

Ξεκίνησε το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ με διμέτωπο κατά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Με υγειονομικούς περιορισμούς, χαιρετιστήρια μηνύματα από 101 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα και μια συναυλία λαϊκών τραγουδιών από όλον τον κόσμο με τίτλο «Ποτάμι ο κόσμος και δεν γυρνάει», ξεκίνησε χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή στον Περισσό.


Το ρεπορτάζ του Κώστα Παπαγιάννη στην Αυγή:

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με πολιτική του ομιλία, δίνοντας έμφαση στο ότι το κόμμα κατάφερε να διοργανώσει το συνέδριο σε συνθήκες υγειονομικών περιορισμών.

«Για άλλη μια φορά το ΚΚΕ τα κατάφερε, την ώρα που άλλα κόμματα, με άλλοθι την πανδημία, αναβάλλουν συνέδρια, συνδιασκέψεις, για να κρύψουν τη γύμνια της εσωκομματικής τους ζωής, τη λειτουργία τους ως κόμματα αρχηγικά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η έναρξη του 21ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο, ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «οι απαιτήσεις του ταμείου ανάπτυξης και οι έλεγχοι για το πώς υλοποιούνται δεν έχουν διαφορές από τα Μνημόνια», εκτιμώντας ότι οι νεοκεϊνσιανές συνταγές των επιδοτήσεων και των δανείων κρύβουν «νέα αντεργατικά μέτρα» και «κλιμάκωση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και της φοροληστείας».

Ο Δ. Κουτσούμπας επέμεινε στην τακτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι «αποτελούν τις δύο όψεις του Ιανού του αστικού πολιτικού συστήματος, ό,τι δεν μπορεί να υλοποιήσει το ένα, έρχεται να το κάνει το άλλο». Κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ότι «επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στην εργατική - λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση», καλώντας τα μέλη του ΚΚΕ να προσεγγίσουν τις λαϊκές δυνάμεις που προβληματίζονται από την πολιτική των κυβερνητικών κομμάτων. «Να συζητάμε συστηματικά μαζί τους για τις θέσεις μας, να μελετάμε τις δικές τους απόψεις και παρατηρήσεις, να επιδιώκουμε να δράσουν μέσα στις γραμμές του κινήματος» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε και στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, επικρίνοντας τις αναγνώσεις της Ιστορίας που «απομονώνουν το εθνικό στοιχείο από το ταξικό - αστικό». Τα πολιτικά κόμματα εκπροσωπήθηκαν παραδοσιακά από τους αντιπροέδρους της Βουλής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)