to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 06.10.2017

Πολιτισμός

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 15ου Φόρουμ της Ρόδου για τον διάλογο των πολιτισμών

Ξεκίνησαν σήμερα σε ξενοδοχείο του νησιού οι εργασίες του 15ου Φόρουμ της Ρόδου «Διάλογος των Πολιτισμών» το οποίο διεξάγεται στο νησί από το 2002 με ιδιαίτερη επιτυχία. Κεντρικό θέμα του φόρουμ, οι εργασίες του οποίου θα διαρκέσουν σήμερα και αύριο, είναι «Η πολυπολικότητα και ο διάλογος στην Περιφερειακή και Παγκόσμια Ανάπτυξη: Καθώς φανταζόμαστε το πιθανό μέλλον».


Συμμετέχουν σε αυτό ο ιδρυτής του Φόρουμ, Βλαντιμίρ Γιακούνιν και κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής από πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μ. Μάσλοβ, ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο Ίαν Γκόλντιν, πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Βάκλαβ Κλάους, πρώην Πρόεδρος της Τσεχίας, ο Βάλτερ Σίμερ, πρώην γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Γκούτλακ Τζόναθαν, πρώην Πρόεδρος της Νιγηρίας, ο Ντιοκούντα Τραορέ, πρώην Πρόεδρος του Μαλί, ο Γιάν Φίγκελ, ειδικός απεσταλμένος για την προώθηση της ελευθερίας της θρησκείας ή των πεποιθήσεων εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρμόδιος για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τον πολιτισμό τη νεολαία και την Πολυγλωσσία και πολλοί ακόμη.

Τις εργασίες του Φόρουμ άνοιξε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί τιμή η επιλογή του νησιού της Ρόδου για τη διεξαγωγή διεθνών συναντήσεων, με τόσο σημαντικούς και εκλεκτούς συμμετέχοντες πάνω σε τόσο ενδιαφέρουσα θεματολογία, ερωτήματα επίκαιρα και εξόχως κρίσιμα, με διλήμματα που πιεστικά αναζητούν απαντήσεις, όχι εύκολες και κυρίως όχι αυτονόητες». Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε παράλληλα, από το βήμα του Συνεδρίου, τον ιδρυτή του Φόρουμ, Βλαντιμίρ Γιακούνιν για την επιλογή της Ρόδου.

Το Φόρουμ της Ρόδου συγκαλείται κάθε χρόνο από το 2002, συγκεντρώνοντας 300 έως 600 συμμετέχοντες ετησίως, από περισσότερες από 70 χώρες. Σε όλη την ιστορία του, το χαρακτηριστικό γνώρισμά του ήταν το πρωτοποριακό πνεύμα των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων.

Το φετινό Φόρουμ της Ρόδου περιλαμβάνει γενικά θέματα μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα. Επιπλέον, θα γίνουν δύο σύνοδοι κορυφής, η «Σύνοδος κορυφής για την παγκοσμιοποίηση και το μέλλον της δημοκρατίας» και η «Σύνοδος κορυφής για τα σενάρια ανάπτυξης της παγκόσμιας υποδομής: πού συναντώνται τα συμφέροντα των τραπεζών, των βιομηχανιών, των κυβερνήσεων και των κοινωνιών» όπου οι ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών και η επιχειρηματική κοινότητα συναντώνται για να συζητήσουν τις έννοιες, τα προβλήματα και τις λύσεις σε βασικά ερωτήματα.

AΠΕ-ΜΠΕ

tags: Ρόδος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)